Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 002
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Според мен напълно е възможно това неконтролируемо желание за сладко да се дължи на проблем с инсулина.  Peace Хубаво е да се изследва в този случай.

# 226
Привет, момичета!
Сиска страхотна организация си си спретнала, така че резултата няма да закъснее.
Бърди за всеки мотивацията да се храни правилно е различна. При мен е да се чувствам добре в кожата си и дрехите си. Работата ми е свързана с физически натоварвания и движения и като кача някое килце също не се чувствам комфортно, а и ми става доста по трудно.
Вяра изглеждаш страхотно!  Crazy
Kaisia щом не можеш да "озаптиш" глада си за сладко, след войнската диета как ще поддържаш сваленото? Мисля, че е по-добре да си правиш някакви диетични десерти. Тук в подфорума е пълно с рецепти на различни режими и може да пробваш дали ще допадне някой сладкиш. Най-подоробно съм чела рецептите по Дюкан и знам, че момичетата от режима си правеха какви ли не чудесии - от нутела по режима до торти. Просто трябва да намериш подходящите сладкиши, с които да съвместиш отслабването.
Иначе при мен всичко си върви режимно. За закуска пак палачинка с крема сирене, за останалата част от деня айрян. За вечеря ще си направя зелена салата с риба тон. От няколко дни фитнеса ми е "мотика фитнес". Joy Онзи ден един клип с една девойка във фитнес облекло и ръкавици как действа с мотиката. Нямам разлика от нея, освен че ръкавиците са ми градински, а не фитнес.  Mr. Green

# 227
Много ми се участва в http://legionrun.com/bg/, но не знам дали ще издържа физически, а и нямам съмишленици. На някой не му ли се ходи Simple Smile

# 228
  • тук и там
Мислила съм си го и аз,Д и д и. Обаче нямам други симптоми-за това и не са ме пращали на изследване за инсулин.Кръвната ми захар е във норма,нямам присъхване на устата, не съм жадна,не се уморявам бързо. В смисъл че няма други  индикации за  проблеми със инсулина.

Войнската ме устройва като режим  за неограничен период от време принципно,защото съвпада със ритъмът ми на живот..Миналата година я зарязах заради летните почивки . Принципно -от всякъде , всички твърдят че хранене 5 пъти на ден  е най-доброто за тялото-и по скоро се опитвам по тези причини  -да сваля килограми и в същото време да е по здравословният общоприет начин. Да, обаче за мен войнската диета не е била никога  проблем-в смисъл, не ми е мъчително да не ям през деня.Не се справям със контролът върху количествата на вечеря, обичайно вечер преяждам .Когато преяждам един път на ден -не качвам,дори свалям по малко килограми.Когато обаче започна да се храня още 4 пъти на ден,макар и режимни и вечер омажа положението със повече калории-качвам килограми като за световно.За това си мисля,че за мен е подходяща. Peace

# 229
Има логика в това, да не успееш да прекалиш с калориите, ако ядеш веднъж на ден. Ако предварително си разпределил калориите в различните хранения, и вечерта трупнеш едни 1000 отгоре, нормално да качваш. Аз обаче не мога да издържа такава диета. Никога не съм обичала да ям много вечер. Даже има период, в който не вечерях и се чувствах прекрасно. Сега вечерям, но до 18.30, ако се наложи след това, предпочитам да не вечерям. Изключвам поводи, в копито сме на гости, ресторант и т.н, но обичайно последното ми хранене е в 18.30.

# 230
  • тук и там
Да,обикновенно се препоръчва ранна вечеря,леко хранене-за да  не се разширява стомаха, често хранене  на малки порции-заради метаболизма и т.н..Все логични неща...Аз за това не с върнах към диетата 8 месеца и се опитвах по други начини.Но за сега без успех-трупнах и едни 8 килограма от тогава.За това се връщам към удобна и изпитана за мен диета. Някои момичета от темата опитаха миналата година  -и при тях не работеше.При мен обаче се получи тогава.Да видим сега как ще е .. Peace

# 231
Кайсия, вярвам, че ще намериш своят начин на хранене, който те удовлетворява, дава ти енергия и ти позволява да се отървеш от килограмите, които не искаш.

# 232
  • София
Кайсия, много логично ми звучи да имаш проблеми с инсулина, изследвай си го, когато можеш. Аз самата имам и Хашимото, и ИР, пък захарта си ми е в рамки винаги.
ИР-то ми го хванаха като изследвахме инсулина и сметнахме НОМА индекса, който беше много висок. Вълчи глад (особено за сладко) си е съвсем характерен за ИР. Аз дълго време се дърпах да не си пия лекарствата и как ще се справя само с диета и спорт и повече си навредих, ама то имала глава да пати.

# 233
  • тук и там
Влиза във плановете ми-да.Ама тук не мога да си самоназначавам изследвания-по преценка на лекаря е ,за това ще си направя във БГ.Имам съмнения и аз , като сложиш и фамилната обремененост...Във моят род,по майчина линия жените развиват диабет тип 2 обичайно след 55 г възраст  ( а не са със наднормено тегло принципно).Майка ми е на метформин.Пра -баба ми също беше със диабет тип 2. Peace

# 234
  • някъде
Само кръвна захар на гладно, дори и да е в норма не е критерии, че всичко е ОК. В темата за ВМ-НВХ често говорят на тази тема, и то компетентни лица  Peace

# 235
Привет, мривет и днес!     Hug
По повод сладкото....никога не сме имали шкаф, нито като дете, нито сега-аз с деца.    Laughing  Въпреки, че съм израснала на сладко и тесто.
Скрит текст:
Преди 15-на години имаше един период на умопомрачение, като "навлязоха" масово супермаркетите, на всеки пазар купувахме доволно количество сладки боклуци.Преди 4-5 години обаче, след взетото решение да се храним с качествена храна, оставихме пазаруването в суперите за изключителни случаи, пазаруваме основно от специализирани магазини и частни такива, в резултат и сладките работи значително намаляха.А от година насам са изключение.
Друго:по примера на авторката на "Идеалният метаболизъм" съм си написала едно прощално писмо "Сбогуване със захарта и тестото"-защо не ги искам в живота си, защо не трябва да ги ям, защо заслужавам да съм принцеса по отношение на храната и ми се полага най-доброто качество, което мога да си позволя, че тялото ми не е боклукчийска кофа и не заслужава да го тъпча с всевъзможните боклуци, продавани като храна.....Накратко, че съм кралица по отношение на храната и като такава ми се полага най-доброто, а ако реша да ям все пак сладко, то това ще е по повод и ще е най-доброто качество, което се продава или си направя.
Да ви кажа, при мен действа.Нося го в чантата си и 2 пъти ми се случи да прибягна до него, за мотивация защо не трябва ей точно сега да ям десерт.
И още, в телефона си имам специално албумче с мои снимки, на които много се харесвам и няколко от дебелия ми пеериод.И като усетя, че ме връхлита изкушение, ги разглеждам и виждайки каква съм била -и слаба, и дебела, ми минава желанието пак да заприличам на тетка.
И още една мотивация:винаги аз съм била по-ревнивата в нашия брак.Откакто отслабнах, забелязвам по-чести признаци на ревност от страна на половинката, и повишено желание за секс....    Laughing  не че е имало липси досега, ама за 52 годишен мъж, при почти 30 годишен брак, 3-4 пъти на седмица си е забележителност.    Mr. Green
Е, как при толкова стимули да предпочета боклуците и дебелия корем, а не гаджето-миньонче (по думи на мъжа ми), в което съм се превърнала?!    Grinning

# 236
  • тук и там
Знам, Д и д и -но изследване на инсулина правят при съмнения за диабет.Пък при мен освен желанието за сладко,друго симптоми няма.Не се ли прави обременяване със глюкоза -за да се види как варира инсулина ?Аз такова изследване мисля да  си направя,но  след няколко месеца. Peace

Любов,твоят подход ми напомня за терапия при отказване на цигарите.Много  самовнушене и авто-хипноза.Ти си убедена във това което правиш-за това и ти е лесно. Казват че принципът е същият,обаче при мен за храната не действа.Предполагам,че ми липсва твърдото решение да откажа захарта завинаги,както беше със цигарите Peace

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 11:47 от Kaisia

# 237
  • София
Аз без обременяване съм го правила - глюкоза и инсулин и после по формулата:

HOMA = (Глюкоза х Инсулин)/22.5, където "Глюкоза" е нивото на кръвна захар на гладно, "Инсулин" – нивото на инсулин в кръвната плазма на гладно, а 22.5 – постоянна величина. HOMA варира от 2 до 15, като по-ниските стойности показват по-добра инсулинова чувствителност. Така например стойности на индекса около 2-2.5 демонстрират висока инсулинова чувствителност и добър гликемичен контрол. Стойности около и над 4 са признак за понижена чувствителност на тъканите към инсулин или инсулинова резистентност. Индекс над 8 обикновено се асоциира с наличието на захарен диабет тип 2.

от тук

# 238
  • тук и там
Бърди,благодаря! bouquetАми  освен да си направя -поне ще знам със сигурност, дали желанието за сладко е от лакомия или има и друго обяснение за него.

# 239
  • София
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт