Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 999
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Любов,твоят подход ми напомня за терапия при отказване на цигарите.Много  самовнушене и авто-хипноза.Ти си убедена във това което правиш-за това и ти е лесно. Казват че принципът е същият,обаче при мен за храната не действа.Предполагам,че ми липсва твърдото решение да откажа захарта завинаги,както беше със цигарите Peace

Да, вътрешната и осъзната убеденост е от първостепенно значение.Иначе при мен не се получава....
Когато миналата година реших да започна ВМ НВХ, бях убедена, че това е начинът да си помогна, и да отслабна, и да намаля/спра хапчетата за високо кръвно, т.е., да го вкарам в норма без да се нуждая от лекарства.
Засега ефект има, и по отношение на отслабването, и по отношение на лекарството.Не съм го спряла съвсем, но намалих дозата наполовина.Ще видим какво ще покажат изследванията и какво ще каже доктора след още 3-4 месеца....

Сега си сметнах НОМА индекса по изследванията, които правих през септември:3.42.
Не е идеален, но и не е лош, според мен.
Мислех тази седмица да си пусна една ПКК, глюкоза, инсулин и желязо, ама май няма да имам време преди Великден, ще остане за след празниците.

# 241
  • София
Преди няколко дни се записах в темата, но уви само с това си останах. От днес до петък ще гледам да съм стриктна, но е толкова трудно, когато дълго време съм се хранила с всичко. Гладна съм от сутринта и ми се яде всичко.

# 242
Niya88-Да,познато ми е до болка.На мен ми беше необходимо около месец и половина да се настроя психически за да започна да ограничавам количеството храна.Първо започнах да намалям хляба докато се убедя,че и без него се засищам.После да премахна газираното.Сладкишите не ме изкушават.Така,че не се претеснявай -понякога на човек му трябва време за да "узрее" за някои неща.Не изпадай и в другата крайност на тотален глад,че като "озверееш" за храна няма да можеш да се спреш после.При мен килограмите падат бавно защото си позволявам и някой "глезотийки" точно с тази цел-за да не се стресирам психически и да се депресирам ,че това и онова не трябва да ям.
Както казва Amour*
-Да, вътрешната и осъзната убеденост е от първостепенно значение.
Днес сутринта се качих на кантара за да регистрирам щетите след именният ми ден-1 кг нагоре.Е,не е болка за умиране-борбата продължава с нови сили и хъс.
Успех на всички момичета и лятото на плажа ще се фръцкаме с готини тела. Grinning

# 243
Кайсия, аз пък ще ти кажа, че може и нещо да ти липсва на организма, щом все те влече към сладкото Peace Разбира се, изключването на хормонален дисбаланс не е за пренебрегване Peace

Но при мен, както и при теб никаква вътрешна осъзнатост не ми помагаше да се преборя с желанието си да ям сладко Crazy То позитивни мисли ли не беше, визуализации, наблюдаване на самата себе си, писане, какви ли не техники. В много други области на живота ми ми помогнаха, но не и за яденето на сладко.

Цял живот както се казва съм живяла само за десерта Blush и сладкият вкус е изключително силно развит при мен. Четох, че има такива хора, при които рецепторите за сладкия вкус са дотолкова неразвити, че като започнат да ядат нещо сладко им трябва все повече и повече. Не знам доколко е вярно, но аз бях точно така.

После се зачетох в Аюрведа и балансирането на вкусовете. Не знам дали е временно или не, но никога не ми се е случвало досега да отида до магазина и да не ми се изпълни устата със слюнка пред щанда с шоколадите, до предната седмица Flutter Гледах ги, гледах ги и нищо не трепна в мен Mr. Green У дома имам само 100% шоколад за готвене и бананов чипс. Нито от едното не ми се дояжда. Но ако ми се дояде hahaha смилам банановия чипс на брашно и го смесвам с разтопения шоколад. Оставям да изстине в силиконови формички и ако тогава все още ми се яде hahaha все пак минава известно време, си го изяждам.
Ментата след ядене на сладко ми помага да не ми се яде повече сладко. Киселият вкус също убива желанието ми за сладко Peace

Така че причините могат да бъдат най-различни. Аз например дори и да си наложех да не ям сладко, постоянно мислех за него Blush

Само постоянното експериментиране със себе си ни помага да намерим пътя към себе си Hug

Аз също бях на войнската диета и имах бързи резултати, но понеже в събота и неделя не можех да я спазвам, и след лятна почивка и смяна на работата вече съвсем не ми беше практично да я следвам

# 244
  • София
qvili, благодаря за съветите.  bouquet Аз месеци бях на диета, тук от три седмици се подхлъзнах, така че направо трябва да си вляза в ритъм, някакво да се занимавам с намалявания, защото то и аз не съм яла хляб всеки ден, но пък почти всеки ден имаше празник и човек, хайде и на следващия ден да доизяде храната от миналия ден и така. Ще гледам поне водата да изхвърля до Великден.

Извинявам се, че не ви коментирам постиженията на останалите в групата, но поизпуснах темата. Започвам пак, така че ще вляза в час кой какво е започнал.

# 245
  • тук и там
Мисля че до голяма степен беше навик при мен,после вече май стана повече от това.Съдя по това,че през деня нито ме изкушава сладко,нито близвам.И след вечеря-уж съм хапнала стабилно,обаче ми се яде нещо сладко и само за това мисля..Започна ли пък,трудно спирам..започва през час да ми се яде още сладко.Да ми липсва нещо-не знам,пия естествени витамини  от доста време,не би трябвало да имам голяма липса на нещо...Ще видим. Днес за проба реших да  съм на воинската, за да видя лесно ли ще се върна към нея-нали мисля да я следвам след празниците вече .Ами ето-днес изядох само една ябълка и то малка след тренировка и това е.Можех да мина и без нея.Добре се чувствам,не примирам от глад,спокойно ми е като знам че мога да ям без да мисля за калории.Сутрин обаче пия кафе със подсладител..нула калории,обаче не знам доколко е позволено. Не ми се отказва от него.
Каква мента използваш ,Галче?Дай ми линк  и как я ползваш  всъщност?

# 246
Марена, аз искам, но съм сигурна, че няма да успея физически. Макар че вчера си купувах ортопедични стелки и продавачката ме попита "вие да не сте гимнастичка", викам ама вие подигравате ли ми се? Така като ме гледате дали съм гимнастичка  Joy
Ха добро утро. Днес се разхубавявам с една годинка та исках да почерпя, но толкова различни режими хехехе нищо, хайде едно за отскок
Скрит текст:
В тоя ред на мисли от 2 дни (след като ми дойде, нямам апетит) и някак си ми се връща и желанието и мотивацията. Много ми е болезнено някакви хора, които ме познават да ме оглеждат тип "аха... понадебеляла е", а сякаш го има й "ха сега като много знаеше и свали 50 кг. видя ли че и ти пак напълня" - може и само в моята глава да е, но погледите определено ги виждам Simple Smile Неприятно е. Искам да съм в зоната но почти всяка вечер спя в моя приятел и ядем или двамата нещо, или със семейството му - много ми е трудно да нагаждам нещата, да нося кутии из целия град и изобщо много психясах в последно време. Имам нужда от рестартиране, което да включва просто по-малко, но качествена храна, и много повече спорт. Аз само мисля какво да ям, в какво количество и на кой режим изневерявам... не става така Simple Smile Но ... днес е чудесен ден да се предизвиквам и да си обещая, че 30 тия рожден ден ще го посреща в много, много по-добра форма от днешната си.
Спорен ден на всички!

# 247
Духче, жива и здрава да си. Дано изпълниш целите си по-бързо, отколкото очакваш.

# 248
  • Варна
Честит рожден ден, г-це Дух! Бъди най-вече здрава и щастлива.
Има такива периоди, в които като че волята я няма. Аз докато се наканя да започна нещо, минава време, но "захапя" ли, не пускам. Възхищавам се на постигнатото от теб! Горе главата!

# 249
  • тук и там
Ч Р Д ,Духче!Много здраве, щастие и любов ти пожелавам(и към  теб самата). Hug

Аз след вчерашният ден, за първи път от доста време се почувствах окуражена някак и удовлетворена-нещо което не се е случвало от много,много време.Да се храня без да ме мъчи чувство за вина.. Simple SmileСлед обилната вечеря си хапнах и  два бонбона със чиста съвест.  Mr. GreenГостите ми пристигнаха,така че няма да се придържам към режима,или поне не нацяло, но след това го започвам. И даже нямам търпение да го направя. ..Наистина се надявам този път да имам успех и това да е моят режим.

# 250
Здравейте!От доста време чета Дневникът ви и се радвам на приятелската атмосфера,която цари тук,за това реших и аз да се присъединя към вас.Цял живот съм на някакви режими,тъй като съм била  активна спортистка,а след това и инстр. по аеробни спортове,но в последно време,в следствие на някои странични дразнители,на които позволих да ми развалят душ.комфорт трупнах едни 6-7кг,от които трябва да се отърва.Храненето ми е близко до Зоната,без да се вманиачавам,тренирам почти ежедневно.Ще се радвам на вашата подкрепа,а и ако мога да бъда полезна на някого с познанията си.Слънчев ден ви желая!

# 251
ЧъРъДъ, Духче, пожелавам ти здраве и воля. То и аз не съм много издръжлива, но приятели ходиха на предния легион рън и казаха, че е поносимо, а мацката не е чак нещо супер фит, така че, ако не е тази, догодина да вземем да идем Simple Smile
Добре дошла на ddididd.

# 252
Мили момичета, благодаря ви, заредихте ме с много настроение Simple Smile)))
Да, непоправими неща няма! Нищо фатално не ми се случва, просто леко "прераждане", в крайна сметка всяка крачка на зад може да е засилка към нещо по-добро и по-хубаво.

# 253
  • София
Духче, честит рожден ден!  bouquet  Не познавам историята на отслабването ти, но 50кг си е ... УАУ! Щом си ги сборила веднъж, ще си пребориш пак!  Hug Остави ги тия мисли за лошите погледи и вторачването в режимите настрана, ще дойде и твоят 'клик', когато Вселената ще се подреди така, че всичко да ти е тамън.  Hug
На мен също ми е трудно вечерите със семейството, още повече, че от край време това ни е почти единственото време, в което сме всички заедно (двама работещи, пораснал тийн със собствен живот и дребосъчка, на която не й се седи на едно място  Heart Eyes). Напоследък се справям като вечерям режимно след като се прибера от работа и после оправям вечерята за семейството, а аз пия айрян на масата.

Кайсия, звучиш чудесно днес!  Hug Щом се чувстваш така за този режим, значи той си е твоят!

Аз съм си режимна с храненето, само нещо трябва да си преосмисля протеините, че според мен доста по-малко приемам, отколко трябва, но така не ги обичам, че трябва да се подсещам и насилвам. Но ще се справя де.

Искам да се похваля с първите си бледи бегли спортувания - много са мънички, но искам да подчертая, че килограмите ми са наистина много (затова и не ги споделям Wink) и че не съм спортувала поне от 10-15 години - а и тогава не е било кой знае какво.
Та снощи вече твърдо се бях наканила да започна с най-бегинърската тренировка от една програма, тя е 17 минути. Тъкмо си я пуснах, и мъжа и щерката се прибраха, айде вечеря слагай, вдигай, обаче така ме дърпаше тая тренировка ...  След вечеря те двамата се паркираха в хола да гледат клипчета за ролери и аз се изнесох в детската стая и си направих тренировката.
Сутринта пък щерката стана непоносимо рано, така че не правих нищо у дома, но дойдох на работа доста по-рано и се катерих по стълбите като гламава (работя на 3я етаж, така че се катерих до осмия и после слизах с подскоци  Laughing, добре, че още нямаше никой).
 Хора, това е голямо постижение за мен, изобщо да мисля за движение и да си налагам да правя нещо Simple Smile Отдавам го изцяло на надъхващата атмосфера в тази тема и обещавам да не мърдам от нея никога никога Simple Smile

# 254
Браво, Бърди, на прав път си. А като започнеш да виждаш и резултати, спорта страхотно увлича, става като наркотик Simple Smile
Ако не си все още, те съветвам да си вземеш мерки, за да не се водиш по килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт