Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 925
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
Giftу - почти винаги едното е във връзка с другото. Няма емоционално нестабилен човек, чието здраве и хормони да са наред. Конвенционалната медицина изхожда от преспективата, че заради хормоните и здравето, се разклащат емоциите и психиката. Източните философии залагат на точно обратната взаимовръзка - първопричината е мисълта и емоцията, която влияе върху физиката. Аз съм склонна и винаги ми е допадала втората идея. Като по-малка много четях и много се интересувах от подобни теми и връзката между емоциите и частите от тялото ни, които боледуват или пълнеят. С времето и живота се отдалечих малко от тези неща, но сега все повече ми липсва това разбиране. Какво точно те интересува, има момичета с опит с емоционалното хранене в темата, вкл. и аз Simple Smile

Бебса, до колкото помня ти беше на 16 години, нали? По принцип онова, което са написали в другия форум е вярно, но зависи от резултатите, които искаш да постигнеш и двигателния ти режим. В момента на мен спешно ми трябват 5 кг свалени до края на месеца - имам физически изпит тогава, склонна съм да направя нещо драстично и гладно, може би дори мандал бал за няколко дни, още го обмислям. Но зная цената, която ще платя, освен това ще спортувам всеки ден и се надявам да има желан резултат. Много съм се подула в последните седмици и един ден-два глад ще ми помогне малко да вляза в ритъм и корема да се поприбере Simple Smile Ти какво искаш? Колко за сваляне имаш?

# 346
 Добро утро, дами!

Вчера "съгреших" - пих бира  Laughing Излязохме вчера вечерта с приятелско семейство на бар, и аз първоначално мислех да карам на водица, но в крайна сметка пих бира, и то голяма. Е, все пак е по-добре, отколкото ако бях пила коктейли както останалите.

В момента си хапвам нарязани ягоди смесени с няколко супени лъжици чиа. Снощи като се прибрахме от бара сложих половин кило шарен боб да кисне, и сега ще го готвя с моркови, селъри, пресен лук, чушки, домати и мента. Без мазнина, сол и запръжки.

Приятен почивен ден!  Hug

# 347
  • Варна
Иде пролет, човешко е  Wink Не живеем в някой изолатор. Ти колко време още ще караш така?
Аз също съм намалила много солта, мазнините, но не карам съвсем без тях. Има здравословни варианти - хималайска сол, зехтин...

Аз приключвам фаза 1 на "Южния браг". Дотук съм - 3 кг с нея и още - 3 кг от елдата, изпълних Великденското предизвикателство от 5 кг  Flutter Време е за ново предизвикателство!
В неделя ще си хапна без угризения и другата седмица пак по-диетично.

# 348
Само да попитам относно киселото мляко 2% е добре нали, защото при тази диета трябва да е нискомаслено ама повечето ми казват, че 2% не било истинско а 3,6% а това е доста. И да добавя бях писала в един друг сайт и вижте какво мнение ми казаха:
Скрит текст:
1.   Не съм я пробвала и няма да я пробвам по две причини
Много честото БОГАТО НА ВЪГЛЕХИДРАТИ хранене, което означава непрекъснати скокове в инсулина, после пак глад. На практика ядеш непрекъснато, но бедна на калории и хранителни вещества храна. Метаболизмът пада, почваш да гориш по-малко калории, но не и своите мазнинки, защото непрекъснато си тъпкана с инсулин заради високовъглехидратните непрекъснати хранения, който блокира горенето на мазнини. 
Диетата е бедна на мазнини, на белтъчини, витамини и минерали, на качествена храна като цяло и след нея тялото ще те измъчва с глад, защото ще му липсва всичко . 
По-добре направи пълен глад от 7 дни само на вода, чай и бульонче, при които ще се прочисти тялото, но без да си разсипеш метаболизма. Освен това ще гориш подкожни мазнини в отсъствието на инсулин. 
След тази диета, която си написала, ще отслабнеш само мускулна маса и вода. След 2 седмици ще тежиш същото 1-2 кила отгоре. 
Не се отслабва с диети, а с цялостна промяна в начина на живот и нахранене. Отслабва се не с 6 хранения на ден, а с 1-2, не с хранене, а с гладуване. 
Аз се храня Paleo, тоест висока на мазнини и бедна на въглехидрати диета и отслабвам трайно 1 кг. месечно без да имам наднормено тегло при това. От 72 кг. съм сега 65 кг. без глад, без тормоз, без никакви усилия и без спорт.
И така аз каквато съм наивна и като не разбирам и не знам. Sad
Съвсем правилно са ти написали.
Диетата, която си дала (не знам на кого е) е нискокалорична и високовъглехидратна.Най-вероятно се отслабва, то като гладуваш, няма как да не свалиш, поне първите дни/седмици.
Но преобладаващите въглехидрати ще държат кръвната ти захар постоянно висока, респективно и инсулина висок, защото неговата роля е да я свали, т.е., да я изведе от кръвта, защото е опасна.
А високият инсулин "заповядва" на тялото да складира, не позволява да се горят мазнини.И отслабването ти, ако го има, ще е основно загуба на вода и мускули.Свършиш ли диетата и започнеш ли пак да се храниш, тялото ще си върне всичко, с лихвите.И най-лошото е, че няма да качи пак мускули, а ще качиш вече САМО мазнини.

# 349
Иде пролет, човешко е  Wink Не живеем в някой изолатор. Ти колко време още ще караш така?
Аз също съм намалила много солта, мазнините, но не карам съвсем без тях. Има здравословни варианти - хималайска сол, зехтин...

Аз приключвам фаза 1 на "Южния браг". Дотук съм - 3 кг с нея и още - 3 кг от елдата, изпълних Великденското предизвикателство от 5 кг  Flutter Време е за ново предизвикателство!
В неделя ще си хапна без угризения и другата седмица пак по-диетично.

Ще сипя малко конопено масло, но след като вече се е сготвил боба. По време на варенето не е нужно да има мазнина в тенджерата. Вместо сол слагам повечко селъри - то си е соленичко. Пробвай сурово селъри, в случай че не си опитвала, и ще усетиш голямото количество естествена сол в него.

Приятно хапване в неделя, да ти е сладко! Аз лично не съм изкушена, защото агнешко никога не съм яла, а козунаците не са ми вкусни - предпочитам солените тестени храни. Но ще си хапна небоядисани рохко сварени яйца с много зелена салата и репички - това си е типично Великденско Grinning

# 350
Госпожица Дух ами поне 5 килограма искам да сваля ама за мен е важно не каква е цифрата на кантара ,а да си личи по тялото ми, защото наскоро свалих 5,но само на кантара го отчиташе видимо нямаше никаква разлика.

# 351
Госпожица Дух ами поне 5 килограма искам да сваля ама за мен е важно не каква е цифрата на кантара ,а да си личи по тялото ми, защото наскоро свалих 5,но само на кантара го отчиташе видимо нямаше никаква разлика.
Най-вероятно поне 2-3 кг са били вода, а ако си сваляла с глад, си стопила повече мускули, отколкото мазнини.А мазнините са обемни

Ето ти нагледно.Като свалиш 2 кг мускули, външно може хич да не проличи.ако премахнеш обаче 2 кг мазнини, то няма начин по тялото ти да не проличи стопяването на по-големия обем, нали?

# 352
Ами добре, но как да свалям мазнини ,а не мускули как да разбера?

# 353
Ами добре, но как да свалям мазнини ,а не мускули как да разбера?
Мазнини се свалят с ядене, мускули се топят с глад.
Когато отслабваш с гладуване, тялото топи мускули, защото те искат енергия.А тя му е ценна и необходима за важните органи-сърце, дробове, мозък, мускулите хем не са му от първостепенно значение (защото със слаби мускули ще живееш, но виж, без сърце няма как, нали?), хем харчат доста енергия.
За да "посегне" тялото на излишните мазнини и да ги стопи, то трябва да е спокойно, че ще получава достатъчно енергия, т.е. достатъчно храна, за да може да функционира правилно и нормално.Тогава и метаболизмът работи с нормална скорост,  а тялото самО се освобождава от мазнините, които не му трябват, тежат му и пречат на оптималната работа на всичките му  органи.

# 354
Значи ако гладувам няма да се топят мазнини и само ще свалям без да се вижда видимо по тялото ,а ако си ям смисъл да разбирам да се ограничавам от сладко,и разни боклуци и да си тренирам ще започнат да се топят мазнини и ще се вижда. Така ли?

# 355
Значи ако гладувам няма да се топят мазнини и само ще свалям без да се вижда видимо по тялото ,а ако си ям смисъл да разбирам да се ограничавам от сладко,и разни боклуци и да си тренирам ще започнат да се топят мазнини и ще се вижда. Така ли?
Точно така, Бебс!
Ако ми дадеш височина и кг, мога да ти сметна едно примерно меню за ден, с достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати. Ако се храниш разумно и тренираш, ще постигнеш чудесни резултати. Но БЕЗ глад!

# 356
Марена, а би ли го направила и за мен?
29 години, 160 см, 67 кг.

М
10 мин за корем
10 обиколки на стадиона, но не само тичане, имаше и малко ходене.
Опитах от някаква риба на сестра ми съвсем малко - есетра било.
После 100 гр. моцарела с домат, ч.л. зехтин и около 10тина бадема (печени)... малко се полакомих с 5-6 бирени фъстъка, останаха от рождения ми ден и мисля директно да ги хвърля Simple Smile
Почвам "здравословни" демек не толкова вредни козунаци да правя - на Инес единия и един друг Simple Smile
Вечерята ще е сладък картоф, балансиран с белтъчини от извара и заквасена сметана. Ще помисля върху пропорциите малко по-късно.

Хубав и светъл ден!

# 357
Привет. Втора седмица кантарът задържа на 60 кг. Явно трайно съм го свалила единият килограм. Днес няма да ям,  вода също не съм пила. Чувствам се добре,  дано не се налага да хапна нещо. Като не спазвам постите напоследък,  мога поне един ден и то най-важния, да го направя.

# 358
Марена, а би ли го направила и за мен?
29 години, 160 см, 67 кг.
Хубав и светъл ден!
Разбира се, Духче, до довечера или най-късно утре ще ти пратя на лични :*

# 359
Бенджи, като написа и годините си, направо ти казвам, че си супер активно спортуваща  Simple Smile В близкото ми обкръжение спортуващи хора няма, независимо от възрастта им.
Галче, иска ми се да пиша по-често, но трудно намирам възможност. Докато пътувам успявам поне да следя в общи линии темата, но не винаги мога да се включвам навреме. В новата работа е пълна лудница, малкия расте и си иска своето и така  Simple Smile

Тези дни ходих по магазините, че нали съм "абитуриентка" края на май, и положението е направо отчайващо.   Харесах много един тъмносин панталон, но 44 немска номерация ми беше безкрайно малък. Дори не се изкуших да го купя с надеждата да посваля някой кг до тогава.След РД-то на детето в началото на месеца съм прилично режимна, а от вторник мисля да се пробвам пак на безвъглехидратната. Знам, че чудеса за месец и половина няма как да се получат, но поне ще се посъбера малко.

По този повод, моля момичетата, които са на подобно хранене да споделят идеи за лесни рецепти. Амур, към теб специално се обръщам, защото знам, че си добра кулинарка  Simple Smile Мисля този път да се подготвя предварително с меню. Трябва да си готвя за по няколко дни, защото пътувам между две населени места и плюс това работя извън града, и храната трябва да е подсигурена.

Съни, щом така го чувстваш, направи го  Hug
Уютни празници момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт