Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 962
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте някой да знае програмата insanity и дали ако се тренира редовно е възможно да направя големи бедра смисъл голям мускул и да ми прави крака голям?

# 376
  • Варна
Момичета, доста сте загубили мотивация! Ясно е, че по празници ще се прегрешава, не се измъчвайте. Спортът е хубаво нещо и аз намерих къде и с кого да ходя. От другата седмица тръгвам на йога 2 пъти седмично по час и половина и отделно вкъщи гимнастика, пилатес по 15 мин. на ден. Няма нищо лошо да се пробват различни режими. Човек научава нови неща. От Ипократис ми остана да не прекалявам с храната повече от 1 път седмично, от Системата - 60 - видът и часът на вечерята, покрай други режими се научих да готвя с елда, киноа и рикота... Гледам положително на нещата и знам, че ще продължа към целта. Весели и светли празници!  bouquet

# 377
Госпожица Дух наистина, когато килограмите за сваляне са малко отслабването става по трудно и бавно. Точно си го написала, че едно е да смъкнеш от 100 на 70, а друго да имаш за махане само 10 кг. Последните няколко са най-трудните, бавните и гадните.  Crossing Arms
Аз се изкушавам за бърз резултат и се чудя дали кленовия сироп би помогнал. Въпреки, че и сега хапвайки си отслабвам, но мисля че имам не повече от 5-6 кг за махане и нямам търпение да паднат. В края на месеца ще пътувам и ми се иска да съм влязла във форма и да си напазарувам малко дрехи. Въпреки, че кленов сироп съм правила 2 пъти до сега. Единия изкарах 17 дни и както си седях и си мислех как нищо не ми се яде и ми харесва това, че нищо не хапвам се стреснах, че съм на път да залитна в грешна посока  ooooh! и веднага започнах захранването. Правих и чай с мед и плодове някога (май се водеше режима на Емилова), ама и там пропусках по някой плод и карах на по 1-2 ябълки на ден и много чай.  ooooh! Явно такива режими с гладуване не са за мен, защото след 3-4 дни започва да ми харесва, че не ям.  Naughty
Иначе не качването на кантара е много хубаво. Аз не съм се качвала от повече от половин година. Следя само в огледалото и по дрехите какво се случва и този път отслабвам спокойно и без стреса от това, че кантара не е мръднал. Пробвай за някакъв период да го махнеш кантара и ще видиш колко е хубаво да започваш да харесваш образа в огледалото, а не да се ядосваш на цифрите.

# 378
В интерес на истината, когато бях най-слаба, нямам никаква идея колко кг съм тежала. Съгласна съм, че кантара не е водещ критерий, но при много кг за сваляне върши работа. На мен ми е любопитно какво съотношение ще се получи между свалени кг и см, но понеже ми писна да се меря със сантиметъра отново и отново, и все да не отслабвам, бях решила докато не сваля на 90кг, да не взимам отново мерки. Сега понеже реших да опитам отново безвъглехидратната, ще се постарая да се измеря и по двата начина, пък да видим.
Никога не съм могла да гладувам и това е моят избор за по-рестриктивен режим, че нещо много дълго задържах кг над 90кг и това никак не ми харесва.
Колкото до спорта, по разни причини сериозен спорт не мога да практикувам, но е крайно време да се заема със даваните ми рехабилитационни упражнения поне.

Духче, аз винаги съм била месоядна, но една година изкарах без никакви проблеми великденските пости, точно заради подобни усещания към месото. Притесних се тогава, че нещо не ми е наред, щом месото не просто не ми е вкусно, ами направо ми се гадеше от него, и реших да направя постите. Преди това никога не съм вярвала, че мога да ги направя. Явно организма ни понякога доста явно си показва какво иска или не иска, и най-добре е да го послушаме  Simple Smile

Бебса, за Инсанити най-добре питай в тренировъчната тема, там момичетата ще ти обяснят най-добре.
Sivi, по-добре си карай режима и не си прави експерименти, сигурна съм че и сега изглеждаш прекрасно  Hug 5-6кг не е сериозна разлика.

И моля дамата обещала снимки да не се спотайва  Heart Eyes ние си чакаме обещаното  Hug

# 379
Зетче, и аз съм решила щом проядох месо, да пазя постите. Искам да се запозная по от близо кога са, не само великденските и коледните, а по принцип всички пости.

Сиви, според мен, много по-добър резултат (поне при мен) ще имаш, ако караш на въпросния сироп през деня, но вечеряш или имаш едно хранене. Точно с Мадал Бал от 65 кг. станах 68... знам, че звучи абсурдно, свалих с него до 62 и нещо и след захранването върнах всичко. А се захраних! Изобщо не съм се лакомила за нищо, първия ден фреш, после бистри супички и бульончета, после супи и така... Но ако не ям през деня, или  ям по-мъничко, а вечерям съм хем удовлетворена и сита, хем свалям Simple Smile

# 380
Благодаря ви, момичета за подкрепата. bouquet Много сте мили, а така имах нужда са споделя и да чуя различно мнение от това, което чувам от ММ и майка ми, например. От поста на всяка една от вас научавам интересни и полезни неща, не само за режими и хранене, ами и за живота като цяло.

За сега съм решила да пробвам известно време Зоната, но всичко да е 'на око' или по метода на дланта. Но ще си направя мои трансформации, защото до сега никога не съм яла плодове с друга храна. Колкото и теории и да има, все едно, че не ги знам. Ще си хапвам по някой плод, дали за закуска, дали за десерт, зависи кога ми се яде. Мазнините като зехтин също не искам да ги меря с чаени лъжички.

По подобие на Духчето, след почти 3г. вегетарианство, да си призная честно, но и на мен ми се хапва вече месо. Обаче у мен започва някаква вътрешна съпротива и не знам какво да правя.
Детето вече няколко пъти се опита  съвсем невинно и по детски да ме 'захрани' с месо от нейната чиния и нямаше как да не го изям.
Установила съм, че всякакви дълготрайни крайности и ограничения, които си налагам после ми излизат много скъпо и прескъпо. А така искам да съм в хармония със себе си.

# 381
  • Козлодуй
Здравейте някой да знае програмата insanity и дали ако се тренира редовно е възможно да направя големи бедра смисъл голям мускул и да ми прави крака голям?
Тази програма я изкарах до край и не ми направи бедрата по-дебели но е много трудна ако си начинаеща захвани нещо по-леко като за начало Simple Smile

# 382
  • Козлодуй
Зетче, и аз съм решила щом проядох месо, да пазя постите. Искам да се запозная по от близо кога са, не само великденските и коледните, а по принцип всички пости.

Най-приятните пости са от 1-15 август за света Богородица защото тогава на никой не му се яде месо и има много плодове и зеленчуци Simple Smile
Чета ви редовно но няма с какво да се похваля освен че майка ми е тежко диабетно болна и спазва пости понеже е силно вярваща и аз така съм се уплашила от въглехидратите че съм в потрес дали и на мен няма да се случи защото страдам от горещи крака иначе килограмите ми са нормални но чета за да се информирам какво да правя

# 383
Гифти, и аз съм в сходна ситуация. Морални принципи, теории за вредата от животинските продукти и желанията на тялото ми са в тотално противоречие... За сега слушам само тялото си.  Hug
Pvacheva - благодаря ти  Hug А за майчето, те постите утре свършват. Иначе не знам има доста хора, които са вегетарианци и вегани и твърдят, че този начин на хранене лекува, но много зависи майка ти с какво се храни, че то от въглехидрат до въглехидрат има разлика огромна. Щом си уплашена едва ли е с киноа и коприва... Съжалявам, може би някой нетрадиционен медик, хомеопат или не знам ,да чуете нещо различно от конвенционалната медицина?  newsm78

# 384
 Днес прочетох, че суровите ядки било по-добре да се накисват във вода преди хранене, защото полезните им съставки се усвоявали така от тялото. Ако не се накиснат дори можело да нанесат вреда на храносмилателната система и да навредят на нивото на магнезий и калций. Не бях чувала такова нещо. Имам много сурови ядки вкъщи и съм смесила кашу, орехи, бадеми, тиквени и слънчогледови семки в една голяма купа с капак. Проблемът е, че различните ядки имат различно време за накисване, и май преди да ям ядки ще ги кисна за половин-един час. Няма да е достатъчно, но поне е нещо. И като се свърши кутията вече няма да ги смесвам, а ще ги кисна и държа отделно.

Купих си био жито и сложих да кисне 24 часа. Искам да покълне и да ям житните кълнове, тъй като не ям хляб и брашно.

Кантарът си стои закован на едно и също тегло от десетина дена вече, но спрях да се нервирам. Ще ям здравословно и само естествени продукти, които са технологично необработени, и резултатите все ще дойдат. Дори да не сваля бързо кила поне няма да кача.

Относно постите - не мисля, че е нужно да се провеждат според църковния календар. Когато човек реши винаги може да пости. През лятото при изобилието на салати така или иначе ще наблегна на тях + риба от време на време и яйца. За месо нямам никакъв апетит в момента.

# 385
Вегетарианството не е шега работа  Mr. Green
От дете не обичам да ям месо и съответно не го правех. На 15 години, във връзка с друго заболяване, бях приета в болница и там при кръвните изследвания ми показа анемия с остър дефицит на някои витамини и минерали. Не пазя епикриза и др. документи от тогава, но си спомням със сигурност за витамин В, който започнаха да ми поставят с инжекции. Наплашена от лекарите, за щетите, които нанасям на пубертетското си тяло, две-три години след това приемах добавки, че и месо започнах да хапвам. После пак го изключих... И след 10-15 години пак дефицити... smile3538
Сага, надявам се, съм намерила "златната среда" - хапвам месо веднъж седмично, като гледам да е нещо в смлян, по надребнен вид, да не се налага да го дъвча и държа много в устата си, че вкусовите ми рецептори агонизират   tooth

# 386

Diana*2830, за да не се стигне до анемия е достатъчно да се ядат рохки яйца и от време на време пържен телешки дроб. Освен това има таблетки витамин Б комплекс, които са най-богати на Б12. Не знам доколко таблетките могат да се сравнят с витамините от храната, и със сигурност е вид химия, но все пак взимам профилактично отскоро по една таблетка дневно. Ако месото е чисто и не е пълно с хормони и антибиотици, а е от кълвали или пасли на воля животни бих го купила. Само дето такова био месо е супер скъпо и ако го купя ще ми приседне  Laughing Месото от магазините е наблъскано с какви ли не чудесии, а за колбасите да не говорим.

# 387
Иде Пролет очевидно много си се запалила, но най-искрено те съветвам да бъдеш по-критична към нещата, които четеш и определено по внимателна в напътсвтията си. За самата теб би било по-полезно да проверяваш информацията от различни, дори ако трябва противоречащи си източника, за да познаваш всички гледни точки Simple Smile)) Ентусиазма ти да следваш нещата, които си прочела в нета е наистина вдъхновяващ, но не особено разумен.

Относно ядките, обяснението е далеч по просто и логично, защо е нужно да се киснат и защо печените не са най-добрия избор. Макар, че аз си взех едни много хубави бадеми в шушулка от Кауфланд, печени Simple Smile

Диана, много проблеми идват не от самата философия, а от недостатъчно доброто й следване. Не е особено приятно да се измъчваш по този начин, убедена съм, че има някакъв друг вариант за набавяне на витамини и минерали, които ти липсват. Щом месото предизвиква подобно отвращение у теб си е истинска мъка да го ядеш, най-малкото в рибата и морските храни би трябвало да има достатъчно източници на витамин б

# 388
Пролет, точно като теб, и аз се подсигурявам с допълнителен прием на вит.В, а и не само на него. Пускам /не много редовно/ изследвания, консултирам се и с лекар... дано съм си научила урока...
Госпожа Дух, това е един от изводите, които и аз си направих - пренебрегвала съм рибата и морските храни, а те не са ми така неприятни за консумиране.
И в тази връзка, вие хубаво пишете, че е добре човек да следва тялото си, но моето тяло като не е от най-умните, какво да правя?  Blush Ето пример - гадно му е от месо, но пък от шоколад и пица му е блажено. Не че някой му се връзва вече  Mr. Green

# 389
Не, напротив. Програмата е с много кардио и бедрата само могат да намалеят Simple Smile Аз я правих след една програма, която беше предимно със силови упражнения с тежести и ми се отрази много добре. Изчезна това напомпване по бедрата, което ме дразнеше. Не че са ми станали фини, но тогава определено имаше разлика в посока намаляване на обиколките. Много е хубава за отслабване, но наистина не е лека. Много пот, но и много настроение Laughing

Общи условия

Активация на акаунт