ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 369
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Ооо, тогава ще го заменя с рапично, тъй като не обичам зехтин.
Много благодаря Емигрантка!

# 601
Моето меню ден трети:
Закуска: 1 чаша прясно мляко с нес кафе + 3 бадема - общо 1 блок
Обяд: 120 гр. свински котлет+салата домати+зехтин+ половин бира - общо 4 блока
Следобедна закуска: 1 мъничко парченце домашна баница - 1 блок
Вечерята ще е някъде навън, че мъжът ми има рожден ден. Оставила съм си 4 блока за нея.
Общо за денят: 10 блока

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 19:53 от мама-Ени

# 602
Здравейте момичета ! Препоръчано ми от една съфорумка реших да видя що е това Зоната - и ето, няколко часа по-късно, много изчетена информация и целеустременост от утре да почна Зоната ви пиша.
Изчислих, че имам право на 10 блока за деня. Малко ме е страх, дали ще се справя с пресмятането на блоковете..как мислите - да си взема ли везна?
Имам да свалям поне 25кг, като за начало - надявам се най-накрая да открих своят режим!

Извинявам се, ако от тук на там задавам глупави въпроси.
Има ли някакви препоръки за спазване след сън, някакви тънкости, които да споделите?

Поздрави и ще пиша утре след закуска ❤

# 603
Без везна в началото няма да стане. Аз я спазвам от 8 месеца и още меря. Може би по-късно ще почна на око, но за сега не смятам, че мога без нея. Меря всичко и в това е успехът ми-  минус 10 кг.

# 604
Здравей sc_! Добре дошла в Зоната! Аз спазвам режима от четири дни и съм минус 2,5 кг  Laughing Laughing Laughing. Знам, че това е вода, но въпреки това се чувствам чудесно.
Моето меню днес:
Закуска: 1 ч.ч. прясно мляко с нес кафе + 3 бадема - 1 блок
Късна закуска: 100 мл портокалов сок+50 гр моцарела+1,5 орех - общо 1,5 блока
Обяд: 100 гр агнешко+салата айсберг+зехтин+5 маслини+1 бира - общо 3 блока
Следобедна закуска: 1 чаша кефир + 1 орех - общо 1 блок
Вечеря: шопска салата - 2,5 блока
Късна вечеря - 1 чаша айрян - 1 блок
Общо за денят 10 блока

# 605
Здравейте,
решила съм да вляза в Зоната.
Нещо обаче ме объркват тези блокове.
Изчислих ,че са ми нужни 10 ЗП за деня. Трябва да ги разпределя на 5 хранения - ок. ше пробвам първоначално с 2:1:3:1:3.
Сега идва по-сложната част и ще помоля за помощ. Да речем на закуска съм си определила 2 ЗП - това ще рече по два блока протеини:въглехидрати:мазнини, така ли?
И влизам в таблицата ,в която са дадени грамажите на един блок и за закуска си определям следното ястие/примерно/: 56 грама заешко месо/ един блок е 28 гр, а аз имам право на два/, краставици /тук не можах да се ориентирам в таблицата, колко са два блока краставаци/ и 1 лъжичка ленено олио/един блок е половин лъжичка и за да ги направя два се пада цяла ч.л./
Правилно ли съм разбрала принципа или да се връщам да чета пак?

# 606
Да, така е принципа.
Не знам защо така не се пише в темата. За мен Зоната е страхотна, отделно не чувствам глад за сладкиши и си пълен с енергия и мога да изброявам още 1000 положителни неща.
Аз днес съм на айрян-приеман в часовете за хранене. Преди спазвах да съм на айрян -когато е лунната диета, но в последно време си правя всеки понелник и ми е по-лесно. Simple Smile

# 607
  • Бургас
Здравейте,
от днес и аз съм зоната, падат ми се 10 блока.

Разпределих ги така
2-3-1-3-1,
 закуската 2б пвм-
 2бп - 112гр. котидж
 2бв - 1 филийка хляб ръжен бонус
 2бм - 6 бр маслини

обяд 3б пвм
3бп - 84 гр.пилешко
3бв - 2 чч кисело зеле + 1/2 ябълка
3бм - 9бр. маслини

докато свикна ще ям така опростено  Embarassed Rolling Eyes, че с готвеното ми е трудно да смятам, но зоната ми е надеждата да ми помогне за вечния глад за сладкото, следобед съм уморена винаги, гладна винаги, един ужас общо взето.

# 608
Може ли някой да ми помогне с изчисляването на блоковете?
Ако на обед ми се падат по 3 блока от ПМВ и съм решила въглехидратите ми да са краставици - в таблицата е записано ,че 1 блок въглехидрати от този продукт са 480 гр. Това означава ли ,че трябва да изям над килограм краставици за обед ??

# 609
Да, ако искаш въглехидрата ти да е само краставици и 3 блока така излиза.
Аз лично ям по най- много 2 блока на едно ядене и примерно 1 блок краставица,  а другия блок В - половин ябълка, четвърт портокал и т.н.

# 610
Благодаря, Ягодкаа.
От днес съм в Зоната, не изглежда толкова досадно и трудоемко изчисляването на порциите, както ми се струваше в началото.
Засега съм ок - но така или иначе аз до обяд никога не съм изпитвала глад, проблемът ще е вечерта ...
Може ли някой да сподели резултати от спазвания режим? Чувствате ли се наистина по-добре , колко кг. отслабвате на седмица?
Четох, че не мога до очаквам резултати първата седмица, а по-скоро в края на първия месец. Това е леко демотивиращо, но пък ползите от режима са много и си заслужава чакането. Peace

# 611
Явно само аз ти отговарям.
Аз реално около 4 кг съм отслабнала.Но аз съм доста слаба и целта ми беше да се чувствам добре. Ям около 8 блока и гледам въглехидрата ми да е зеленчуци, понякога плодове и много рядко картофи, ориз, хляб.
Вече не ми се хапва сладко.
И не е ограничаващ режим- когато си на гости/ ресторант може да се хапва салата с месо или сирене и т.н.

# 612

Аз реално около 4 кг съм отслабнала.Но аз съм доста слаба и целта ми беше да се чувствам добре.
А тези 4 кг за какъв период от време ги свали? Може ли да дадеш мерки,  ако не е твърде лично.
На мен ми дадоха един Симеоновски режим, подобен на Зоната, може й да пробвам. А и вярно ли е, че се регулират хормоните с това хранене?

# 613
Titi-piti- не знам точно за около месец и половина- два. В началото още първата седмица бях с килограм надолу и после постепенно.
В началото бях 48, 48.500 кг. Сега съм около 44 кг. Нисичка съм.
Всъщност и аз имам Симеоновски, но така или иначе е базиран на Зоната.
За хормоните така съм чела, но не мога да кажа дали е вярно.

# 614
Ягодка, ами ти април месец си била 47, а сега си 44, а казваш,   че не искаш да отслабваш. Ама май си слабееш всеки месец по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт