ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 329
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
В сайта на Катина има неточности. Аз гледам сайта "в зоната" и таблицата от него (защото все още нямам време да прочета книгата), но сайта е по-стриктен от сайта на Катина. Ето я таблицата, http://www.vzonata.com/Tablica.htm  цедено кисело мляко-чист протеин, нормално кисело мляко по един блок протеин и въглехидрат. Не знам аз си направих 30 гр., цедено мляко, 60 гр. кисело мляко, 30 гр. банан и 30 гр. ягоди с по 5 гр чия и конопено семе и го изчислявах горе долу по 2 блока за една междинна закуска  Thinking  еми и да не е точно - горе долу там някъде се върти Simple Smile

# 76
И аз така горе-долу ги нагласям блоковете,няма как всичко да е абсолютно точно. И аз КМ го броя за П+В и добавям разни семена или тахан.

# 77
  • София
Правих традиционните съботни палачинки и понеже не съм такъв нечовек, че да направя 12 палачинки и да не хапна, се заех със сметки  Laughing Та според моята рецепта и бройките,  ако към една палачинка добавя настърган кашкавал за пълнеж, стават едни доста компромисни два блока  Joy Ясно ми е, че не е правилно и бялото брашно е най-неблагоприятния В възможен, но все пак доста си се радвам, че не изядох 3 бройки със сладко, както когато не съм на диета, а една бройка солена, като за два блока.
И да ви кажа, дълъг опит с ядене на съботни палачинки имам и категорично има огромна разлика как се чувствам след балансирана и след въглехидратна палачинка. Направо съм втрещена,  обикновено ми се доспива и прилягва след закуска, сега вършея из къщи и юркам всички да се оправят за разходка  Laughing

# 78
Седя и си разсъждавам по повод млечните продукти като човек, който разчита единствено на тях за набавяне на протеин... И си мисля, че таблицата на Зоната не отговаря на цяло с нашите продукти.
Напр. КМ, като се зачете човек, ами В са повече от П, че и М си има. Може би затова Катина го дава за едно цяло хранене. Докато гръцкото КМ, купено от Гърция, има наистина повече П, отколкото В и М.
Кашкавалът ни е с повече М, отколкото П, но Сиърс го дава за протеин.
А до колкото разбрах в Зоната за  определяне на продуктите  превес взема по-голямото количество съответните хранителни вещества. По тази логика, тогава кашкавалът, че и сиренето биха се водили смесени продукти, тъй като имат голям процент М, дори М са повече от  П.

Това са моите лични разсъждения, може и да не са верни.

# 79
За млечните и по- точно за киселото мляко и аз се чудя. 200 гр. Си го броя за 1 БП и 1 БВ
Днес 6 блога:
Закуска- чаша мляко и орех. -1 блок от всичко.
Обяд- пилешко, домати и ленено семе - 2 блока от всичко
Следобяд - айрян и 3 бадемчета-1 блок
Вечеря-зонова пица с блат от тиквички. Едно парче е 2 блока.
Най-важното е,че се чувствам супер и не съм гладна. Утре ако остане време ще правя едни бисквитки с извара.

# 80
Gifty,  то затова в повемето случаи в таблицата се уточнява до колко процента мазнини или за предпочитане - обезмаслени, за да епо- точно. Аз мисля,  че такива леки отклонения не са фаталти:) Меню за днес:
з: км+ чия+ 2 фурми+30 гр сирене- 2 Б
о: 80 гр.  пиле+ 1 малък картоф+ зерета салата със зехтин- 3 Б
со: 70 гр.  извара+ 1/2л. тахан+1 орех+ сок от агаве-2 Б
в:риба+ филийка+зел.салата със зехтин

Ягодка,  не трябва ли минимум 8 блока?

# 81
Трябва. Но не мога да изяждам толкова. Никога не съм ядяла по много.
Години наред - може би 8 години- не ядях след 5 вечерта.Аз имам голяма воля и на празници съм желязна. Помня една сватба само салата ядох- нищо друго, но пък се забавлявах много и изобщо не съм мислила за храна. И обикновено за ден ми бяха 3 мънички яденета.

# 82
Ягодкаа, това, което си хапнала днес е мнооого малко като храна. В сайта на д-р Бари Сиърс дори е заложен минимум за жените от 11 блока  Naughty . Ако искаш по-точно си изчисли с калкулатора от 1-ва страница колко трябва да ядеш според нуждите си. Като се храниш толкова ограничено организма ти ще започне да си пази запасите и не само ще си стопираш отслабването, а и ще си прецакаш метаболизма и ще имаш големи проблеми за напред в годините.
Киселото мляко в България се брои за П+ В и винаги е добре да се прибавят полезни мазнини. Цеденото кис. мляко се брои за П само, ако е лично цедено. Ако купувате готово такова си е В, защото се добавят към него нишестета и сгъстители. Там е най-добре да се смята по етикет.

Госпожица Дух, конопеното семе се смята за МБ, защото в Зоната се приема най-голямото число за преобладаващо. Така че смятай според него .

eleaa, с помощта на 90-дневната и след това на Зоната свалих 19 кг за близо 2 години и си достигнах оптималното тегло. Но аз и доста си угаждах и изобщо не съм се придържала към зеления списък. Целта ми беше да си регулирам хормоните и мога да кажа, че почти успях. Тъй като съм с Хашимото и Хипофункция чрез диетата за 2 год успях да спра хапчетата и сега и без тях хормоните са ми в норма. Само антителата ми се опират. Но Хашимотото е автоимунно заболяване и не се повлиява от храненето.

# 83
Не искам да отслабвам, достигнала съм преди години идеалните ми килограми-47 кг. Всъщност най- много бях след прием на лекарства 51 кг.
Изчислявала съм по калкулатор - 10 блока.
Имам режим и от Огнян Симеонов - там са 8 блога.
Храна се по Зоната- смятам, че си набавям всички необходими хранителни групи, храня се разнообразно и здравословно.

# 84
Dani,  радвам се,  че си достигнала оптималните си килограми и си здравословно по-добре- това е най- важно! А в моменга храниш ли се по Зоната?

# 85
Нискомаслените продукти са изключително вредни! За другите дискусии мисля да прочета книгата.
Цеденото мляко взимам от мандра, както и изварата

# 86
Аз също прекратих точното спазване на Зоната именно заради нискомаслените продукти  Simple Smile След това продължих да си спазвам всички останали правила, но с консумацията на пълномаслени млечни и увеличен прием на полезните мазнини + консумацията на свинско вместо пилешко месо. Така се получава едно ВМ-НВХ  Wink  Преди 2-3 год ми направиха операция за премахване на жлъчката.Не мога да съм 100% уверена, но след като попрочетох малко повече за нея след това си мисля, че дългото бягане от мазнините е спомогнало да се стигне до операцията. Вярно е, че и преди това си имах камъните, но при липса на достатъчно мазнини в храненето се получава застой на жлъчен сок, който подпомага тяхното нарастване .
Има много хора ,които си спазват точно Зоната от години и нямат такива проблеми, но явно на мен не ми се отрази добре или пък просто е дошло времето за операцията. Не мога да съм сигурна  Laughing И не смятайте, че отричам режима  Simple Smile. За мен той е много добър и създава изключително полезни здравословни навици  Peace

# 87
  • Варна
Здравейте!
Аз също смятам режима за много добър, но също не се вманиачавам. Гледам млякото да е около 3%, хапвам и моцарела и нормално сирене. Повече ми харесва метода "на око". Не мога цял живот да ходя с калкулатор и да изчислявам до припадък.  То и без това няма толкова "чисти" продукти - в месото има и протеини, и мазнини и т.н.

# 88
  • тук и там
Реших и аз да погледна колко блока е кефира и съвсем се обърках нещо..Във таблицата е даден някакъв кефир,който е един процент и пише 250 гр-1 блок П+1 бл.В.То всъщност има и разлика между грам и милилитър,в таблиацата е във грамове.Моят е от 1,5 процента..

На етикета на този тук пише за 100 мл
Мазнини-1,5
Протеини - 3,5  
Вх- 4,1
Малко помощ?Бутилката е 500 мл.Колко блока са това?
Трябва и блок със мазнини да се включи като гледам.
Защото аз  го изкарах-5 блока мазнини,2, бл и половина Вх(приблизително) и 2 ,5 блока протеин.. newsm78
Във 250 мл-на половина,ама пак мазнините идват много newsm78
Или обърках сметките?

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 10:52 от Kaisia

# 89
 Kaisia, смятай си го по таблицата. Или една бутилка ти е 2БП + 2БВ и трябва да си добавиш 2БМ например от някакви ядки, за да компенсираш. Във всяка храна има скрити  мазнини, но е добре да се добавят от "правилните ", за да се влезе в Зоната.

Общи условия

Активация на акаунт