ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 369
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Пазарджик
Аз си следя калориите тук https://www.fitday.com/fitness/ProfileSignUp.html
създала съм си и мои храни, програмата си ми смята сама съотношението М, В, Б. Забелязвам, че има разлики от таблицата и от моята програма, просто защото програмата е доста по-точна. Отчита всички съставки в храните. Ако искате може да си създадете акаунт и да пробвате. Така от вчера даже и рецептите се опитвам да си изчислявам. А иначе аз също не съм от най-стриктните, но пък и съм от има няма 5 дена на този режим. Така да се каже още се нагласям Simple Smile Немога да се откажа от кафето, пия едно сутрин и си го пиша като въглехидрат, но седобедното ми е в едно такова време дето си е самостоятелно, ама карай. Много хубаво, не е на хубаво Simple Smile В предвид, текущите празници и предстоящия великден, ще мина на метода на око и ще му поотпусна малко края на калориите Simple Smile Весел празник днес на всички!

# 91
Здравейте,  дами!
Аз също не консумиран обезмаслени млечни,  подкрепям мнението ви,  както и консумирам масло вместо олио,  но това е друга тема. Меню за днес:
З: 200 гр.км+ чия+ извара+ агаве- 2Б
О: зеленчукова крем супа+ сирене+ 1/2 филийка+ домат-3Б
Со: 70-80 гр.извара+ орех+ тахан+ агаве-2 Б
В: омлет от 2 яйца със спанак+ салата от домати и краставици+айрян- 3 Б

# 92
Добро утро Wink
Според мен Giftу, важна роля при разпределението на продуктите за Зоната е "животински-неживотински" макро нутриенти. Понеже реално и боба и нахута в голяма степен са белтъчини, но ги броим към въглехидратите, защото са от растителен произход и са с различни вериги аминокиселини от животинските месо и риба. Млечните също са богати на мазнини, но те са различен вид мазнини от ореха, авокадото и зехтина. И количеството за един блок на тези продукти е доста по-малко от количеството блок за месо и варива например моцарела и кашкавал един блок са 28 гр., а месо е около 48 гр Simple Smile (май, сега за месото по спомен карам). Мисля, че трябва книгата да се прочете ... поне от мен и то скоро Simple Smile

Тези дни не бях много зонова, събота и неделя де... но от днес пак започвам Simple Smile

# 93
  • София
Добро утро!  Hug

Сутринта закусих с две филийки с шунка и зехтин, смятам ги 2 блока на око
За обяд си нося печени чушки, сирене и маслини - също ги смятам 2 блока
За следобедна - цедено кисело мляко, малко банан, 1 орех - 1 блок

За вечеря имам за семейството пълнени чушки с ориз и мисля да изям една, ще я измеря да видя колко ориз имам да компенсирам и ще трябва да си измисля някакъв протеин. Ако е твърде много, ще мисля други варианти за вечерята.
Някой ако има опит с ориза в блоковете, ще съм благодарна да сподели  Hug

# 94
Нямам много опит с блокове, но към чушки с ориз добавка сирене ми звучи вкусно.
Или кисело мляко.

# 95
  • Пазарджик
сутрин
 ябълков сладкиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=646439.msg … 98615#msg22398615 - 1Б
пуешко филе-42
маслини -3
чери домаи -3
кафе с мед- 8гр
общо - 2Б

обяд
печени чушки - 140гр
извара- 56гр
яйца -2бр
бадеми -3бр
половин круша и половин ябълка
общо 3Б

# 96
Бърди,  1/3 ч. ч.  сварен ориз е 1 вб,  така че една средна чушка я смятай за 3 ВБ най- добре...
Аз днес излезнах извън "Зоната" и затова не пиша меню- трябваше да измисля нещо за ядене на крак в движение... Както и да е- мисля да компенсирам довемера с млечна салата и маслинки...

# 97
  • София
Точно 3 я сметнах и аз  Peace Затова доста се зачудих колко кисело мляко трябва да й сложа, за да компенсирам  Laughing (ако пък броя млякото за хибридно, хептен няма да стане). Мислех си за краставици със сирене като салата преди чушката.

# 98
Точно 3 я сметнах и аз  Peace Затова доста се зачудих колко кисело мляко трябва да й сложа, за да компенсирам  Laughing (ако пък броя млякото за хибридно, хептен няма да стане). Мислех си за краставици със сирене като салата преди чушката.
Дааа,  краставичка със сиренце е добър вариант. Аз се сетих и за телешка кайма,  ще стане като чушка с кайма и ориз:) Ако имаш сготвено месце някакво,  можеш да си добавиш, ако консемираш пил.  филе или шунка- също става:) Но с кисело мляко- вечерята ще ти стане-4 блока. Ти не си яла много днес. Общо за деня колко блока консумираш?  С цел отслабване ли или поддържане?

# 99
  • София
Отслабване  Peace  4 блока ще ми е много, сигурно ще взема нещо друго, не млякото.  Имам две парчета шунка, трябва да ги премеря колко са Simple Smile

# 100
Бърди,  1 филийка не е ли 2 блока?  Сега надникнах в менюто ти,  та си писала 2 филийки= 2 блока...

# 101
  • София
Те са малки филийки, от тия тип Бонус и Катина ги дава 2 блока тях. Те наистина като се сложат една до друга, образуват една нормална Simple Smile Simple Smile
Ей такова нещо https://www.kakvodaqm.bg/zakuski-mezhdinni-zakuski/prepecheni-fi … ki-s-pueshko-file
Абе, аз си знам, че не трябва с тия филийки да прекалявам, но сутрин просто не мога да се накарам да ям друго.

# 102
Те са малки филийки, от тия тип Бонус и Катина ги дава 2 блока тях. Те наистина като се сложат една до друга, образуват една нормална Simple Smile Simple Smile
Ей такова нещо https://www.kakvodaqm.bg/zakuski-mezhdinni-zakuski/prepecheni-fi … ki-s-pueshko-file
Абе, аз си знам, че не трябва с тия филийки да прекалявам, но сутрин просто не мога да се накарам да ям друго.
Щом казваш:)))))

# 103
  • София
Знам, знам Simple Smile
Аз си ги знам слабите места, ще ги преборя и тях с времето.

# 104
Аз без хляб мога,  но без сладко... :/ Имало е дни,  в които съм карала само на шоколади, вафлички,  кексченца.... Ужас направо?! Сега имам да свалям около 20 кг:)))) Не съм се теглила от два месеца- последно бях около 85. Сега живот и здраве ще видя на края на месеца дали съм още толкова или има промяна надолу или може би нагоре:))))

Общи условия

Активация на акаунт