Нашите кухни - 68

• 102 346
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, тези от вас които имат гранитени плотове какво ви накара да изберете гранит, а не технически камък? Аз се колебая между двете и имам нужда от допълнителни гледни точки.

И аз се колебая и ще напиша какво съм открила, нека други допълват:

+ Гранитът е по-устойчив (най-вече на висока температура, но и на драскане) и по-екологичен от техническия камък (защото няма смоли в него).
- Устойчивите и здрави гранити са най-вече тези със стандартен външен вид, а разните по-интересни са с по-ниски качества. Ако искаш бял плот даже и да намериш бял гранит няма да е точно с качествата на гранит и ще трябва да го импрегнираш и да го пазиш. Също така ако избираш по някаква плочка за мостра нямаш гаранция какво ще ти докарат реално, защото е естествен камък и каквото е направила природата, това ще е. А с техническия камък всичко е еднакво. Освен това е възможно гранитът да има дефект (скрита пукнатина) и да се счупи при монтажа или след това. Техническият камък е напълно хомогенен. И техническият камък има много повече цветове (даже съвсем неестествени) и при всички тях качеството е еднакво.

# 361
  • В полите на Витоша :)
Здравейте, тези от вас които имат гранитени плотове какво ви накара да изберете гранит, а не технически камък? Аз се колебая между двете и имам нужда от допълнителни гледни точки.

И аз се колебая и ще напиша какво съм открила, нека други допълват:

+ Гранитът е по-устойчив (най-вече на висока температура, но и на драскане) и по-екологичен от техническия камък (защото няма смоли в него).
- Устойчивите и здрави гранити са най-вече тези със стандартен външен вид, а разните по-интересни са с по-ниски качества. Ако искаш бял плот даже и да намериш бял гранит няма да е точно с качествата на гранит и ще трябва да го импрегнираш и да го пазиш. Също така ако избираш по някаква плочка за мостра нямаш гаранция какво ще ти докарат реално, защото е естествен камък и каквото е направила природата, това ще е. А с техническия камък всичко е еднакво. Освен това е възможно гранитът да има дефект (скрита пукнатина) и да се счупи при монтажа или след това. Техническият камък е напълно хомогенен. И техническият камък има много повече цветове (даже съвсем неестествени) и при всички тях качеството е еднакво.

Ние отидохме на място и си избрахме фашата, от която да ни изрежат плота, за да няма изненади в шарката Simple Smile А заради възможността от спукване при транспорт или монтаж, категорично препоръчвам да платите фирмата, от която ще купите камъка, защото така те си носят отговорност. Ако ви го спукат при монтажа, ще ви го сменят с друг за тяхна сметка.

# 362
  • Sofia

Ние отидохме на място и си избрахме фашата, от която да ни изрежат плота, за да няма изненади в шарката Simple Smile А заради възможността от спукване при транспорт или монтаж, категорично препоръчвам да платите фирмата, от която ще купите камъка, защото така те си носят отговорност. Ако ви го спукат при монтажа, ще ви го сменят с друг за тяхна сметка.
Сега ,ако кажете и къде е мястото.....и фирмата  Simple Smile ...

# 363
  • В полите на Витоша :)
Bakerita, до с. Лозен се намират, не знам дали е редно да казвам име на фирма. Ако модератор прецени, че е реклама, нека го изтрие.
http://www.bulgranit2013.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

Много внимателни и любезни мъже, обясняват търпеливо, показват. Изрязаха ни всички отвори, както им бяхме казали, залепиха мивката, остава да приключим с ремонта и да влиза в употреба Simple Smile

# 364
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Да споделя какво знам аз за фурните,тъй като скоро и аз бях в чуденка каква да избера и с какви функции да бъде.
Пиролизата представлява функция за почистване на фурната.При включването й,температурата на фурната достига 400 градуса и по този начин всичката мръсотия става на прах.
Каталитичните панели ( това е другата екстра на новите фурни) е друг вид почистване,по-съвършено,според мен.Докато манджата вътре се готви и още в момента,в който пръсне по стените на фурната,мръсотията се превръща в прах.

Аз лично предпочетох каталитичното почистване.В първия случай трябва специално докато имам свободно време да включвам пиролизата,да чакам целия процес,да стане мноого топло вкъщи,да хабя ток и т.н. А във втория случай почистването става автоматично,в процеса на готвене.А иначе двата вида екстри никога ги няма заедно,има или само едната,или другата Laughing

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 12:18 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 365
  • Countryside
И аз съм на тема избор на фурна. При мен въпроса е с пиролиза, или не? Фурната ще е в колона. Над нея ще има вградена микровълнова. Та споделете моля ако имате фурна с пиролиза, ползвате ли тази функция? Как се държат печките ви при развиване на толкова висока температура вътре? Изобщо да се втелясвам ли в тази пиролиза, или не?
И аз бях в подобна чуденка, в крайна сметка продавача ме убеди за пиролиза, разликата я цената е 200лв, а поддръжката на фурната с пиролиза е песен. Няма проблем с температурата при ползването. Моя шкаф колона с фурните е до хладилника и аз имах опасения, но ме разубедиха, че проблем реално няма и то с технически данни. Поинтересувай се от характеристиките на самата фурна, функция "студена врата" и какво количество топлина се отделя при готвене и при пиролиза.

# 366
  • София
Имах 2 г. фурна с каталитични панели - пръските по стените не се превръщат в прах, а се наслояват. Тези панели не могат и не трябва да се чистят, така че си остават мръсни и грозни, като на неподдържана фурна.
Смених я с такава с пиролиза, лично мнение не мога още да дам, защото е само на месец и не е индикирала необходимост от почистването, но знам, че ще стане като нова след това.

# 367
Абсолютно подкрепям казаното от Vayana за каталитичните панели. И аз не видях кой знае каква полза от тях още в първите месеци на ползване на фурната, затова се принудих да пека всяко пръскащо ястие покрито с фолио, хартия или с капак, за да не ми се наслоява мръсотия по стените. Бих казала, че тази фурна се поддържа по-трудно и от най-обикновена, където поне може човек да си я почисти отвътре с препарат и гъбка.

За пиролизата досега негативно мнение не съм чула, всички са много доволни. Аз лично нямам наблюдения. Новата ми фурна е без опции за някакво по-специално почистване.

# 368
  • Sofia
При гранита доколкото разбирам има проблем, че попива тоест може да се образуват петна. Това има ли начин да се предотврати? А като цени има ли голяма разлика между гранита и тех. камък?

# 369
  • София
Моята фурна е със самопочистващо се покритие EcoClean, но още нямам впечатления.

# 370
  • Countryside
Моята фурна е със самопочистващо се покритие EcoClean, но още нямам впечатления.
Аз имах такова на старата фурна Бош, чисти се, но си трябва препарат и телче, за по-сериози наслоявания.

# 371
  • Някъде на път....
......................
Това са си мои впечатления, но съм категорична за моето решение и спорих с дизайнерите. Масово фурна в колона си слагат хора, които не прекарват много време в кухнята..

Ако ти си права, то значи 80% от нашите клиенти почти не готвят.  Wink

# 372
  • Някъде на път....
Здравейте!Мисля да си поръчам кухня от икеа,не зная как се казва модела,изглежда тип класическа бяла с плот от естествено дърво.Сега обаче се замислям,понеже много обичам дърво дали да не си поръчам някъде кухня от масив.Обаче искам да изглежда по модерно,понеже всичко в сайтовете където гледам от масив не ми допада изобщо.
Аз имам кухня от масив и изглежда модерно. Има и такива модели, не са само ретро. Не се отказвай от масива, потърси още малко, няма база за сравнение с всичко останало. Simple Smile

Ето и един осъвременен вариант:

# 373
Преди около 4-5 години сложихме гранитни плотове и гръбчета в старата кухня. Няма да ви казвам какво търкане с вълнени парцали и колко импрегнанта изхабихме (хич не са евтини, а фирмата не предлагаше услугата първоначално импрегниране) резултатът след първото готвене  - зад котлоните беше попил мазнина гърбът. Кошмарна Коледа изкарах (доставиха ни го на 24.12). Купих препарат, който уж изсмукваше мазни петна от гранитм но уви не помогна. В момента около котлоните по плота и гърба е кошмар. Около мивката също е потъмнял. Понеже имаме и едни парчета над плота около 20 см широки, там пък от подпиране в ръбовете стои като омазнен, а не е като вечно някой да се бута там...
В новата кухня щях да слагам гранит, но от друга фирма, ММ не се съгласи само при мисълта, че някое от горните неща може пак да му се случи...

# 374
  • Някъде на път....
Няма да повярвате каква сага стана с моя така дългоизбиран плот  Shocked

Скрит текст:
След два месеца избиране, се спрях на Каменен дъб на Кроношпан: http://bg.kronospan-express.com/bg/decors/view/kronodesign/contempo/5527 Не е чак толкова близък до цвета на ламината, но беше почти любов от пръв поглед - без огромни чворове - само едни малки, които са ми ужасно симпатични, защото ми приличат на следи от котешки лапички, а аз съм луда по котките  Crazy

След като го избрах, трябваше да се договорим с магазина да го доставятна кантираща фирма, но понеже съм много "организирана", изпуснах транспорта им и се наложи да го товаря в моята колица, като плотът стигаше от предно до задно стъкло с огромните си 220 см. Пропускам колко е неприятно да се кара така от единия край на София до другия й край, в час пик, в деня на мача на Кубрат Пулев и всички булеварди са затапени. Дясно огледало практически нямах, закриваха го плотът и гърбът (който между другото след ваши коментари тука реших да не е бял гланц, а взех същия декор  Crazy). И така след като ми кантираха и двете неща, потеглих към нас. Помогна един съсед да ги пренеса до горе. Доволна, че най-накрая съм избрала и че си имам плот за монтажа на кухнята на следващия ден.... иии какво да видя...

Десният фронтален ръб... отчупен. Прилоша ми, не за друго, но се сетих за цялата хамалогия, чувства и вълнения, които вложих покрай това 100 килограмово нещо  Cry Както и да е, приятелят ми след това даде никак нелошо предложение - да повторим всичката логистика отгоре в обратен ред и да върнем плота за 1 см срез и повторно кантиране. Склоних, след първончалното ми предложение да китосаме с кит за дърво  Whistling  Та, плот -> кола; кола -> кантираща фирма на майната си; плот -> кола; кола -> вкъщи; приключи  успешно. Резултатът: имам си плот и гръб със стандартната дължина 219 см  Crazy

Успокоена вече, минах към почистване на банята... А ММ сглобава шкафчетата за кухнята. След като сглоби целия долен ред, премина към поставянето на плота отгоре, за да видим крайният резултат. Аз не си давам много зор, чакам да ги нагласят нещата, за да ги видя в цялата им прелест накрая. ОБАЧЕ!!!Усетих суматоха  #Shocked Отивам да видя какво става иии.... Шкафчетата зеят непокрити от плота с 2-3 см. Почва се едно мерене и другарски съд, разпитващ какви шкафчета и плот съм поръчала. Почвам да изреждам: 60, 15, 50, 50, 40. Я пак!  Оказва се, че последното шкафче съм го поръчала с ширина 45 см, а не 40 см  #Crazy  И оттам математиката е ясна: 60 + 15 + 50 + 50 + 45 = 220 см, плюс  краен покривен панел около 1 сантиметър: долен ред шкафчета с обща с дължина 221 см, не може да бъде покрит от плот 219 см!!!  #Shocked

Тук почват решенията: нови плот и гръб, равносметка: 220 лева + цялата ХАМАЛОГИЯ по транспортиране, качване по стълби, внимаване да не се нарани пак, абе цялото нещо описано горе. Не, не мога да се подложа на това пак... Втори вариант: поръчват се две нови шкафчета: горно и долно, с правилния размер от 40 см!!! Цена на удоволствието: 124 лева + чакане около месец за доставка  ooooh! И така, сега като чета, по-разумно звучи първото, но не помня вече защо се спрях на второто  Crazy Както казва един приятел: "Мишелинчееее, Мишелинче, цялата ти работа такава"  Crossing Arms ooooh! Outta Joint Tired Naughty #Crazy newsm78

Мишелин, тоя разказ си е направо за една друга тема....  Wink
С най-добри чувства!  Hug

drago_2008, нещата с гранита вече стоят по различен начин.  Peace  Wink
Не знам защо, обаче аз като че ли повече си клоня към техническия камък....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт