Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 810
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм 55 кг, 175 , колкото и бях, но тр още 5 да махна май, че съм доста сланинеста, сланината е лека и затова сък колкото преди, а преди мускули само имаше  Sad

# 196
Само аз съм изключение с килограмите.След като родих бях 6кг.по-малко от преди да забременея.

# 197
Добро утро!
Не знам дали се похвалих , но вече имаме два зъба. Grinning
Все още е много кисел и се чуди какво да захапе.Отказа да яде и два дни е на корички и ябълки, ще видим днес как ще е.
Всичко мачка в ръцете и после хвърля.Слага в устата само ако е твърдо. #Crazy
Другото ново е че го подстригахме.Косата му беше стснала много голяма и стърчеше на всякъде, обаче на мен не ми харесва. Cry
Няма вече меки къдрици и много ме е яд. #Cussing outСкоро няма да го подстригвам.
Пълзи, но като гъсеница,издърпва се с ръцете и се опитва да се изправя.

За спането,спи на леглото при мен, нямам сили да ставам вечер.Някой път е спокоен, някой път го събирам от краката ми едва ли не.Спи както по корем,така и настрани и по гръб.
За килограмите аз съм около 47-49 на 162 и мисля че съм свалила всичко, но тялото ми определено не е каквото беше.Бях започнала да правя упражнения, но Явор не ми остава време и засега нищо.
Мега,за пишлето слагай го да играе във ваната и като мине малко време,да омекне кожата.Хващаш и леко я дърпаш назад,надолу,колкото можеш.Ако го заболи, той ще измрънка и спираш.По няколко пъти го прави и постепенно ще се отвори.Няма нужда от сила.
Ако решиш за хирург го води докато е по малък.По лесно ще минат нещата и при двамата.Като станат по-големи е по-трудно.
Някой може да искат да дръпнат рязко и да го забелят,имай предвид, че ще боли и ще му се нацепи кожичката.Тогава трябва компреси с риванол и дефламол и ще го боли докато пишка.
Ако ти го правиш, според мен ще успееш поне донякъде и няма да боли, но трябва да е сега,докато не са подвижни,после няма да седи мирно и ще ти е трудно.
Изписах чаршафите,хубав ден от мен.

# 198
Блазе ви с тия килограми, аз още имам да свалям 6кг-7кг. Но напоследък май съм разкарала 1-2 килца. Гледам да ям по-малко, определено коремът ми спихна доста, това беше моята гордост плосък корем и никакви паласки, сега имам паласки, но като стегна корема и си има релеф, просто не е като преди, наистина тялото се променя, ааах и целулит - преди нямах. По съвет на зъл-ва ми правя клекове с Дамян, за сега по 10-ина на ден, но усещам бая напрежение в Д-то. Наумила съм си, че трябва да вляза в релси преди второ дете, че ако не го направя - никога няма  и ще си остана трътла. 64кг, 173см. в момента Sad

За киселото мляко, Allistra, ЕлБи, Верея, Земенея, Михалково (овче), Огоста по БДС. Има и други от доста по-малки производители, които стават - пак, четете етикета. За Боженци имайте предвид, че има две млека с тази марка, които са като близнаци и май и двете не стават. На баба, Бор Чвор и подобни просто няма да ги коментирам.

Дамян онзи ден през нощта се събуди точно в 00:00 с писък и рева като луд почти един час, такова нещо не ми се беше случвало никога, истеричен рев толкова дълго. Почти бях тръгнала към спешен кабинет (в Пампорово сме пак). Много се уплаших, дадох панадол и слава Богу спа спокойно и снощи пак добре спа, но всяка сутрин го намирам в горния ъгъл на креватчето, легнал на страни.

За глутена четох, в онази неадекватната статия, че трябва да се дава поне месец без прекъсване, както да се спазва дозата (по еднаква количество да се дава) и че вероятността кърмени бебета да развият непоносимост към глутен е по-малка, а ако се захранва с глутен докато е още кърмаче, вероятността от проблеми е почти никаква. Дадох коричка хляб на Дамян вчера и само като я хвана и видя, че е мека я погледна с погнуса и я хвърли.  Confused Ще трябва да му изсуша една филия.

Разглеждам детски кухни и мисля да си избирам вече и да го пробвам, с тия пюрета ще се разорим.

За зъбите само да вметна, че стояхме доста дълго с два зъба и последните 5 зъба избиха в рамките на по-малко от месец.

# 199
Да, за киселито мляко забравих ние купуваме само на Верея,защито баткото яде само това и ни е по-лесно.Иначе не можах да се сетя,купих едно и много ни хареса точно Ел Би беше.
Янна, благодаря. bouquet

# 200
А аз съм въобще в безизходица с тоз глутен, яде вс ден по малко кус кус, това й е първия глутен, днес яде няколко лъжички грис -ванилия. Дано да няма проблем , че не й дадох първо овесена каша. Някой знае ли на някоя марка инстантна овесена, днес имах три опита да направя овесена каша от овесено брашно и става на някакви буци

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 11:26 от Geri852

# 201
И ние само Верея взимаме .. то като цяло само аз го ям и то откакто забременях, преди това мразех  Laughing Мм и малкия ще са на домашно подквасено от баба  Grinning
За клекове и аз се бях навила..правих ги обаче само един ден  Laughing Спорта нр ми е от силните страни ooooh!
От няколко дни имаме нов режим..малкия пак заспива към 9-10, спи до 7 сутринта, което кофти, имайки напредвид, че бяхме свикнали да спим до 9. После спи около час и половина-два преди обяд, следобед пак толкова Simple Smile
Янна, при нас има 2-3 кухни, мисля от всякъде да взема пробни менюта и ще видим на коя ще се спрем. И аз мисля скоро да го запиша, че да хапва по-разнообразно

# 202
А аз съм въобще в безизходица с тоз глутен, яде вс ден по малко кус кус, това й е първия глутен, днес яде няколко лъжички грис -ванилия. Дано да няма проблем , че не й дадох първо овесена каша. Някой знае ли на някоя марка инстантна овесена, днес имах три опета да направя овесена каша от овесено брашно и става на някакви буци
За мен на Хип са най-добре. Има доста видове, можеш да си избереш нещо.
Иначе аз давам направо овесени ядки+плод, не правя каша и много му харесва.

# 203
Не ги ли вариш овесените ядки? Ще разгледам на Хип какво има, че само тях не съм гледала

# 204
Понякога само ги накисвам от предната вечер. Ако съм забравила ги варя, като днес например. Взимам от фините, за да не му ги пасирам, направо така си ги хапва

# 205
Аз трици ще пробвам да взема, ама така сурови ме е страх, ще пробвам да ги сваря тях

# 206
  • София
При нас и овесената, и оризовата са на Hipp, писала съм преди, че оризова и Töpfer съм взимала, хареса ми.

Аз се отказах вече от пюретата, както писах наскоро, в момента съм в кулинарна еуфория - вече правих зеленчукова крем супа, червена леща, а днес ориз с моркови, тиквички и малко заешко. Затварям по 2-3 бурканчета и има за следващите дни, съхранявам в хладилника, затоплям на водна баня и нищо ѝ няма на храната, чудесна е.

За килограмите не помня дали съм писала преди, но аз още в родилното оставих всичко. Ген ли е, от възрастта ли е, не знам и аз, но не ми се вярваше, че така ще се случи. 50-52 кг на 167 см съм. По време на бременността бях 63, 13 кг нагоре беше цялата равносметка.

Вече съм решила, че ще направя онези прословути бисквити с 2 съставки (фини овесени ядки и банани), дано станат. Може би малко масло ще добавя, но на момента ще видя как се получава сместа. Ще пиша дали са станали, сигурно утре ще ги пробвам. Simple Smile

# 207
Триците няма ли много да натоварят стомахчето?

# 208
Shaw7y, засякох те в една фб група 😃 Познах те по менюто 😀

# 209
  • София
Линуша, те не са ли различни неща? Приемам забележки, не съм правила никакви десерти още, но някои мами бяха писали в темата, че дават фини овесени ядки.

Наде, първото ми писане беше това Grinning (преди нямаше и какво, де). Добави ме, ако искаш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт