Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее - Април 2017, Тема 15

• 55 450
  • 610
  •   1
Отговори
# 105
Белинда, при теб сега е различно, че е номер 3. Аз не искам никой да ми се мотае в краката и недай си боже нахалната свекърва да дойде съм сигурна, че мога да я изгоня! Живеем в малък апартамент, нямам много грижи по него пък и съдомиалната си мие, пералнята пере, не вярвам, че ще е много сложно пък знам ли?!?!
Може би при мен го има факта, че всички се опитват с акъл да помагат, а не физически и това ме дразни.

# 106
А сега де, казвате колики.
Марти, Бейби вие давате ли нещо в такъв случай? Аз не знам този чай на хип по колко трябва да се пие, но явно и харесва, с охота си го пийва.  Доктора казва да реве луда работа  Tired дано това да е поне друго да няма.
За помощта бейби и аз съм така мама като е тула съм спокойна готви ми приказваме си, само за подкрема да си разведря главата така ми е добре. Аз само храня, даже ако съм се изцедила не ме и събужда. Но раят беше първите 5 дни. Сега сама. Не ми тежи домакинството да си призная. Нана точно казано пералнята пере, миялната мие, но само вкъщи и няма с кой една дума да си кажа май битовизма ми идва в повече. И тоя цикъл хранене, цедене, приспивай на ръца и пак отначало.. къде е забавата 😜, но взех да свиквам, вече не съм толкова уморена  Whistling Само и кратерите на зърната да ми се оправят супер ще е. Че днес не става с кърмене, за цедене абсурд, милото ми човече на АМ, ща не ще нямам от къде да и дам мляко без кръв.  ooooh!

# 107
  • Бургас
Baby.st.ss, и аз се чудех как ще се оправям сама. В началото чак ме тресеше депресията и често ревях. Днес нахраних дребния и докато спеше изчистих, изпрах, заредих миялната и направих палачинки. Просто ще използваш докато бебето спи, за да се вършиш нещата, които искаш да свършиш.

# 108
Уф и мен явно ме е налегнала депресия избива ме на рев

# 109
Как успявате да се справите със следродилната депресия и да успокояване и бебчето?

# 110
  • Бургас
Как успявате да се справите със следродилната депресия и да успокояване и бебчето?
Според мен всичко си идва на мястото в един момент. Просто ни трябва време да се нагодим към децата си....особено като ти е за първи път е страшничко в началото.

# 111
При мен не змач дали беше депресия, или просто се чувствах сама и безсилна но сякаш един два дни ме събори още като бях в болницата. Там колкото и добре да те обслужват си е болница, затворен си не излизаш, втръсват ти едно ревящо бебе и ти грам не знаеш какво да правиш, няма я мама да питаш да се облегнеш на рамо. Но всъщност като си дойдохме вкъщи всичко ми беше наред вече бях се стегнала  Blush  болките и бессънието са бели кахъри  Hug

# 112
Честит син на Примера!  Hug
За следродилната депресия не знам още, но гледам да се настройвам, че няма да ми е лесно. Няма да има кой да ми помага постоянно, а и някакси все си мисля, че повече биха ме дразнили и натоварвали разни мнения, отколкото да са ми в помощ.
Мис е права, просто трябва време за свикване с новата ситуация, особено като е първо бебе. И другото, което по принцип винаги казвам, че при депресивни състояния най-лошото според мен е  човек да продължава да си дълбае сам в раната с непрестанни мисли за проблема. Като не съм на кеф гледам да правя нещо, да работя, чистя или каквото и да е, а не да си анализирам защо сега така се случва. После като се поуспокоя решение в повечето случаи съм намирала. Стискам палци на всички, които не се чувстват добре, бързо да си връщат усмивките  Hug
Днес бях на преглед, разкритие нямам, обаче ми казаха, че главичката на бебето се избутвала при прегледа за разкритие. Понеже беше пълна лудница, не успях да разбера сега това какво значи и нормално ли е. Някой да има представа?  newsm78
Иначе момата растяла голяма, към 3500 е сега. Аз обаче на тия мерки и теглилки от апаратите вяра нямам.

# 113
Baby, и аз съм така с мама. Вечер тя слиза и приготвя млякото докато аз я кърмя, снощи след като съм я накърмила съм заспала, те са се хранили, оригвали, преобували, приспивали. Обаче след 10-тина дена си тръгва и ще видим. Естествено, че ще се справя, но ще ми е мъчно, ние сме си много близки и ми е много комфортно - бърборим си, обсъждаме си рецепти, правим си сега декорации от филц за Великден...
Даже не знам как да и се отблагодаря за всичко, което прави..

Аз пък се радвам, че и моята мишонка също като батко си обича навън в количката, спи си като пънче. Още малко и да се почва със стабилните разходки, че яко се обездвижих последните месеци. Вчера ми беше първия ден, в който се храних доста режимно и здравословно /имам предвид без да изяждам един тон сладкории, не друго/, дано се задържа така и през празниците. Flutter

# 114
  • София
Е, ти пак баш по празниците Mr. Green Аз съм се наточила да се наям така едно хуууубавичко с козунак, че после цяло лято има да преживям марула с краставица, та ушите ще ми пращят hahaha

# 115
Lily давам Биогая и Еспумизан.
Мама сега ще се прибере за празниците,та ще видим каква ще я свърша.  hahaha

# 116
Ее, Белинда, ама ти имаш "козуначена" машина и правиш някакви вкусни козунаци. А няма и някаква пекарна тук. /ох, Холандската пекарна на Ангел Кънчев  Heart Eyes/. Аз сега си гледах снимки на козуначеното ми фиаско от последните две години и ще се разминем с хубавия козунак, отказвам се от опитите. Аа, ММ купи Хасковски козунак от БГ магазина за адет, рекламират го по телевизията, адски неапетитен и семпъл  Joy

Мама боядиса яйцата, аз лежах на дивана до бебето Blush

# 117
Здравейте момичета. Честито на всички родили мами.
И нашето слънце Нора се роди на 04.04 - 2,900 кг., 50 см. Вече сме си в къщи и се нагаждаме  Heart Eyes

# 118
Здравейте, бъдещи и настоящи мами.
Да са живи и здрави малките бебешони и да растат послушни и здрави дечица!
Аз съм с термин в началото на май, но все си мисля, че и аз ще съм априлска мама. От 34-та седмица съм на хапчета и глобули за задържане, защото нашият мишон се беше разбързал да излиза. Сега съм 37 г.с. и честно да ви кажа, вече ми се иска да излиза. Хем да си го видя, хем да ни олекне и на двамата. Усещам, че му стана тясно вече.
Аз да ви попитам... От няколко дни усещам, че бельото ми се подмокря повечко. Нормално ли е това за края на бременността? Моят доктор е извън страната по празниците и тъй като не мога да му се обадя, се притесних да не ми изтичат води и бебчо да остане "на сухо". При вас как е... или как беше?
Поздрави на всички!

# 119
И на мен ми се подмокряше бельото много слагах превръзки

Общи условия

Активация на акаунт