Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее - Април 2017, Тема 15

• 55 464
  • 610
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ами в нищо не грешиш, според мен. Така се кърми удрямано бебе - будиш на често, кърмиш непрекъснато. Досадно е, но минава бързо. Като позаякне бебка, ще суче повече и по-бързо. За по-ефективно хранене, т.е. поглъщане на повече кърма, преди отново да е заспала, пробвай кърмене с компресия. И буди често, често, през час-два.

Хора, тази година всичко ми стана уникално - агнешко, яйца, козунаци - един път! Приемам го като знак, че този дреб ще наследи страстта ми към кулинарията Grinning Мисля да родя бъдещия мастършеф на България hahaha

# 166
Христос Воскресе! Много светлина и любов в семействата ви!
 Честито и на Фроузенка! Hug
Аз все още не съм съвсем читава от тоя грип, който ме тръшна, с ужасна хрема съм, нямам вкус, та хич не разбрах от великденското хапване, а така си мечтаех за него. Поне Гергьовден е близо, та тогава с бебе на трапезата. 
Снощи така мъчно ми стана за моята малка кифличка, кашлях доста, от което получавах и контракции от време на време и то милото след всяко стягане, така ме буташе, все едно ми се караше да престана да я тормозя.
Белинда, като нищо малчо да си е избрал да стане мастършеф. Хич няма да му е зле. Щом сте такъв тандем в кухнята  Laughing

# 167
Христос воскресе!
Аз нещо съм се притеснила, моето слънце е качило само 20 гр. от изписването преди една седмица. Много е сънлива, все трябва да я будя да се храни. Заспива на гърдата ми и няма събуждане. Като цяло късно ми тръгна кърмата и тя няма много сили да цока. Дохранвах с АМ, но от 2 дни реших да минем само на кърма и мислех, че се получават нещата, но явно греша. Не знам вече какво да правя. Дайте съвет. На 12 дни е, а едва си върна теглото от раждането.

Да няма жълтеница? Моята 10-тина дни беше с жълтеница и това ги прави много сънливи. И аз много се бях притеснила, понеже само спеше и не искаше да яде и както беше родена с много ниско тегло само това й липсваше! Но като й мина жълтеницата и апетитът й дойде, и сама се буди с рев от глад  Wink

# 168
Христос Воскресе! Весели празници на всички!

Дейдримър, може наистина да има жълтеница. Моето бебе беше с жълтеница, която аз не забелязвах с просто око - просто не беше жълта, а някак си червена в лицето  Crazy
Тя се роди 3450 и след седмица беше 3145 гр. На втората седмица си възвърна родилното тегло, че и 50 гр отгоре.
Не се притеснявай, по-често хранене, гушкане кожа до кожа и много дневна светлина.

# 169
  • На южния бряг
Христос Воскресе, мили дами! Бъдете живи и здрави вие и целите ви семейства и специални благодарности на Belinda  за отделеното време и дадените съвети.

# 170
Фрозенка честито  bouquet  живи и здрави, много щастливи цялото семейство с новото попълнение Simple Smile
 И с малко закъснение Христо Воскресе! Мир и да са благословени семействата на всички ни!

# 171
  • Велико Търново
Светъл празник, майчета! Честити великденски вързопчета на уголемилите се семейства  bouquet Ние кротичко празнуваме у дома и успокояваме роднини и приятели, че съм добре и няма да закъснея да отида до болницата, ако нещото започне  ooooh!
Специални благодарности на Белинда за рецептата за козунак  Hug За първи път имам успешен резултат от кулинарните си напъни! Дано и поколението наследи тези ти гени и има кой да споделя хобито ти!

# 172
Здравейте момичета и Христос Воскресе!

Благодаря за поздравленията! Фроузенка, честито - още по-голяма да порастне голямата мома, да ви е жива и здрава!
За бебчетата, които само спят, не ядат много и съответно не наддават, също предполагам, че причина може да е жълтеницата. Моят младеж още е със жълтеница, но се справя вече добре със сученето и за осем дни си върна първоначалното тегло. Аз също го будех, най-лесно става като ги поразсъблечем.

Хубав празник!

# 173
  • София
Христос Воскресе и от мен! Много здраве на целите ви семейства, момичета!
Честито бебче, Фроузенка! Много щастие да ви носи!
Белинда, поздравления за кулинарните ти шедьоври и най-вече за ентусиазма в това състояние да вършееш в кухнята!  Hug
На мен тази година силите ми стигнаха само яйца да боядисам с щерката. Много обичам празниците, защото и от двете страни семействата ни са големи, с много племеници,а и има кой да приготвя трапези (да са живи и здрави) и се получава наистина празнична атмосфера.  Heart Eyes
Пърпъл, да оздравяваш бързо и хайде скоро с бебче, че ви чакам с Белинда за кварталните разходки. Simple Smile Тамън и времето да се оправи, че тази седмица в най-големия студ ще трябва да ходим до църквата за 40-те дена. Започнах и с  подготовката за неделя за погачата. Този път мисля малко да я поизпипам повече от предния път. Ще добавя украса, ръчно направени сладки и тем подобни.

# 174
  • София
Ама, Уми, аз и сега съм на линия за разходки Simple Smile Всеки ден маам гащи из квартала или южния, внушила съм си, че като ходя повече, по-лесно ще родя Mr. Green Така че, обаждай се като излизате - на линия съм Peace

# 175
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Христос Воскресе!Честито на мамите родили.Бъдете живи и здрави!

# 176
Ами с Докторчето какво стана?Роди ли  Thinking
Белинда и аз така с разходките,ама кел файда като 9 месеца мръхтуних  Embarassed Тази нощ се събудих с болки (подобни на менструални) и контракцийки,тъкмо се зарадвах,че е дошъл големият ден  Party и спряха  Whistling

# 177
  • София
Мече, аз съм така от поне десетина дни. През деня - бива, нощем, щом легна и се почват контракции, че и болезнени бе Shocked Присвива ме като по време на цикъл в най-тежкия му ден. И- нищо. След половин час спират. Една нощ тъкмо си викам - ставам да засичам - и те спряха Laughing Мисля, че и този път ще се ражда по нощите, все тогава ме заболява. Момчетата ми са родени в 10:30 и в 11:30 вечерта Simple Smile

Днес си изпробвах стерилизатора. За изкуствено хранещите може и да е незаменима вещ, но аз определено смисъл в него не виждам, особено предвид размерите му. Тъй и тъй съм го взела, ще го ползвам за помпата и бибите в началото, но едва ли ще е за повече от няколко седмици. По повод този ми коментар мъжът ми днес ме застреля с въпроса - ами ако този не ще да суче? Аз не знаех какво да му отговоря, невъзможно ми се струва да не кърмя, изобщо не си го представям ooooh! И нищо не знам за храненето с АМ. То дупе знае 2 и 200 де, ще се науча, ако се наложи, но мисълта ми беше, че дотолкова не допускам този вариант, че всъщност май съм напълно неподготвена за него. А не е лошо човек да е попрочел барем отгоре-отгоре Laughing Аз все ви се карам, че не сте чели за кърменето, пък ей ме на - и аз същата работа Laughing

# 178
  • Пловдив
Белинда, аз винаги като си мислех за раждане, си го представях нощно. Точно така се случи  Mr. Green аз предпочитах този вариант, защото много хора ме проверяваха ежедневно имам ли контракции, днес ли ще се ражда ("и като тръгнеш задължително да се обадиш"). И аз на всички казвах, че няма да им звънна, защото ще раждам през нощта  Mr. Green не исках нито някой да ме пита как съм, нито да тормозят и без друго притеснения ми в онзи момент мъж.
За стерилизатора - и за мен е излишен при кърмено бебче. Не искам излишни вещи у дома. Обаче ако по някаква причина се беше наложило да бъде на ам, сигурно щях да взема.
Аз да се похваля, че зорът с високопроизводителната ми гръд отмина за два дни. Или се напаснахме с госпожицата. Което и от двете да е, добре дошло е. Обаче още не мога да кажа, че кърменето е удоволствие или че ми е много хубаво. Радвам се, че мога да нахраня дребка, но не съм свикнала циците ми да са на разположение нон стоп някому. Кога става приятно?
От утре мм тръгва на работа и оставаме двете - стискайте ни палци  Grinning

# 179
Аз не знаех какво да му отговоря, невъзможно ми се струва да не кърмя, изобщо не си го представям ooooh! И нищо не знам за храненето с АМ. То дупе знае 2 и 200 де, ще се науча, ако се наложи, но мисълта ми беше, че дотолкова не допускам този вариант, че всъщност май съм напълно неподготвена за него.

И аз съм така  Laughing . 2 деца съм изгледала, ама шише даже не знам как се държи така че да не удавиш бебето, много сложно ми се струва. А пък бъркане на АМ , прахове, милилитри, температури на водата, това ми е тъмна Индия. Дано не ми се налага да се образовам по тези въпроси.

И аз винаги съм си представяла нощно раждане и бях супер ентусиазирана първия път като ми започнаха контракциите в 10 вечерта, викам си ей сега до 6 сутринта съм родила, хахаахахахахаахахаа. Родих на 3-ия ден преди обяд. Вторият път пък ми започнаха контракциите в 3-4 следобед и родих в 4 през нощта. Сега очаквам някаква съвсем различна комбинация, само следобедно време не съм раждала и така очаквам да ми се получат нещата, пък да видим  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт