Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее - Април 2017, Тема 15

• 55 465
  • 610
  •   1
Отговори
# 180
Пумичка,  Hug Иначе ще бутаме заедно колички, то е грехота да не се организираме.
Ти хубаво повдигаш темата за погачата. Като гледам аз май няма да я правя много по традициите, мислех да взема една погача, имам две близки приятелки, с тях и сестра ми да отидем да се почерпим някъде.
Момичета, нищо не остана вече. Броени дни и всички ще сме се обебили.
Докторчето наистина скоро не се е включвала тук, най-вероятно вече се гушкат.

# 181
  • София
Здравейте
Борис тъкмо заспа и сядам да се разпиша.
40 дни му бяха в събота,точно на Великден,отидохме на църква,прочетоха ни молитва и това беше.Тази неделя ще ни е питката,малко го отложих за да могат хората ,които искам да могат да присъстват.
Много бих се радвала да обменим идеи.В питките не ме бива,затова ще поръчам от някоя пекарна Ни кай вероятно.
 Планувам обаче тортата сама да си направя,майка ми има една страхотна рецепта,ще я искам.
 За стерилизатора,аз много си го ползвам.Борис е почти изцяло на адапторано мляко за жалост.Не се получиха нещата с моето кърмене

# 182
Здравейте Simple Smile Още съм 2 в 1 ама май скоро ще раждам (хвана ме чистенката). Изкарах няколко страхотни дни с ММ, навиках всички и сега телефона не звъни с глупави въпроси.
Честито на всички мами  Hug bouquet живи и здрави и много щастливи с бебчовците да сте!
Аз също си представям да раждам през нощта  Joy може би много филми съм гледала  Laughing Laughing Laughing Снощи му разправям на ММ, че ако не родя до термин, въобще не ме интересува ще го надрусам и яко секс, за да предизвикам раждане, а той моляти се ми излезна с номера, че така дори и да е тръгнал да излиза щял да си го върне обратно  Joy Joy Joy вече изтрещяхме всички.
За стерилизатора- аз си взех един на кангаро за 58 лв. 3 в 1 - стерилизира, топли на пара готви, даже пише, че и яйца готвил.
За 40 дни и аз не знам какво и как се прави, а и кой се кани?!?! Моите най-близки приятелки не са в Пловдив и ще ми е трудно да ги събера.
Тук в Пловдив се появи едно хубаво слънце  newsm67

# 183
И ние спим, та и аз във форума  Laughing
Божее кога станахте на по 40 дни как лети времето. Аз нищо не разбирам от обичаите да си призная, даже се чудя да я правя ли тази пита като станем на 40. Може някоя мама да обясни наистина да не съм в неведение  Blush
Нана браво за навикването, така ми ти трябва да си спокойна сега няма да те изнервят. А за стерилизатора и аз си взех на кангаро 3в 1 да готвел варял яйца, хубаво ама за няма и 20 дни и се развали, а го ползвах само за претопляне на изцедена кърма и за да и правя чайчета, колко да съм стерилизирала 2 шишета.

# 184
  • София
Ето тук е обяснено какво и защо се прави за погачата:

http://roditel.bg/pogacha-na-bebeto-ritual-novorodeno/

На мен това ми предстои сега в събота, но не смятам да се придържам стриктно към горе споменатото.
Това така или иначе си е езически обчай..аз го приемам просто като малко парти за приятелки.
Смятам да събера най-близките, да хапнем разни сладки и соленки, да изпием по чаша вино и да си поприказваме. Ще има и погача, но едва ли ще спазвам някакви специални ритуали. Цялото нещо мисля да продължи не повече от час, час и половина. В крайна сметка го приемам като удобен повод да видя любими хора и да осъществя малко социални дейности, че с дребосъка особено в лошото време сме си само двамата по цял ден и вече си приказвам сама...

# 185
Нана, и нашето време дойде.  Hug На мен ми е много странно чувството, хем вълнуващо кога и как ли ще тръгне, хем малко страх как ще мине.
За погачата при мен ситуацията е такава, че истински близки имам две приятелки, а да каня хора, ей така за събирането, с които не съм се чувала и виждала от сума ти време, не мерси. А и ремонта не ни е довършен, така ще ги заведа някъде да се почерпим за здраве, на църква също ще отида да ни четат молитва и май това ще е.
Иначе там където си правих фотосесията за бременни и където ще правим за новоредени, организират и правят декорации и за такива тържества- погачи, кръщенета, рожденни дни и има страшни красоти.

# 186
Христос Воскресе , бъдете живи и здрави.  bouquet Hug Чета ви най-редовно,но не ми остава време да пиша.

Това със стерилизатора и яйцата просто изби рибата. Joy На мен ми подариха един на Чико,готиното е,че не му стоя на главата и не го мисля,той се самоизключва.

Малкия на 16 направи 1месец,за 40дни ще видим и аз какво ще правя.Кофти е ,че се пада делничен ден.Иначе не обича да спи на една страна.Обожава да сри по гръб,но понякога връща млякото и ме е страх,за това му слагам две възглавници.Онази вечер го намерих отпокрит и по гръб.Направо се зачудих,а така хубаво го бях увила и тези 2възгловници..  newsm78 Чак невъзможно ми се стори,но е много жилав...

Утре сме на контролен преглед и се чудя колко ли е наддал.Личи си,има разлика,станал ми е един бузест,пухкав,само за целувки и щипане. Laughing Иначе сме изцяло на кърма,няма шишета,води,АМ.Пфф занимавка,иначе така вадиш цоцата и готово. Laughing
Коликите ни мъчат,но не много,сменихме вече няколко вида капки.Боли го,но както бях казала стиска зъби и не плаче.Миличкият ми,направо откачам като го гледам така. Sad

# 187
  • София
И моят стерилизатор е на Cangaroo,само за стерилизиране го ползвам.

Момичета,моля ви обяснете ми как стои въпроса със замръзяването на кърма? После как размразявате ме интересува.Досега давах на Борис директно след изцеждането каквото съм извлякла,сега мисля да заменя едно хранене със събраната през деня кърма.

# 188
Ако ще я даваш същия ден мисля че не е необходимо да я замразяваш.
http://www.aptaclub.bg/bebe/karmene/pages/iztsezhdane-i-sahranya … aspx#.WPYTZ4H7yEc
Попаднах на тази статия

# 189
  • София
Със сигурност, ако ще се дава в същия ден, не се налага замразяване. Иначе, по принцип- размразява се по правило в хладилник, ако много бързаш - може и във вода.

# 190
Имам пак ново терзание  ooooh! ooooh! ooooh! Термина ми е в неделя, а бебчо още си е много на високо и няма никаква промяна в шийката. Всичко си е сякаш там ще си стои още дълго време. Разбрахме се, че ще го чакаме, но препоръката е да не преносвам много, че и той и аз така се мъчим, а той нямал да расте още много. Някоя мама сблъсквала ли се е с този проблем?!?!

# 191
  • София
Много жени са се сблъсквали Laughing Споко! Така, както е високо и шийката е супер, може и утре да си родила Wink Преносването и аз не го харесвам като вариант, дано не ми се случи, супер изнервящо е.

# 192
  • Пловдив
Нана, на 28-ми март бях на преглед и док ми каза същото - високо разположено бебче, шийка ок и никакви признаци за скорошно раждане. На 29-ти вечерта започнаха болезнени и регулярни контракции. До последно бебка си беше високо, дори и след като напредвах с разкритието.
Неприятно е това с преносването, но аз бих се доверила на док - ако каже, че може да се чака още за нормално раждане, бих чакала.

# 193
Нана, аз също нямам разкритие, на прегледа в петък ми казаха, че главичката на бебето се избутвала при прегледа, каквото и да значи това.
В тази статия на Олга Дукат http://olgadukat.com/2013/08/01/baby-not-engaged/ се обяснява точно това, че противоположно на аг учебниците, бебето не слиза в таза със седмици по-рано, а масово при започване на контракциите и даже в самия ход на раждане. Това, което и Кристална каза, че е било при нея. Общо взето най-важното е търпение и вярата, че бебето излиза като му дойде времето, като е готово.
А иначе можеш към края на седмицата да се качиш до Альоша, онзи ден го писах, че една колежка така ми каза, че в Пловдив на това място му се носело славата за бързо и лесно раждане.  Joy

# 194
Аз днес бях на запис на тонове - добре са (между 140-150),контракции почти няма,разкритие няма и шийката е добре.Четвърти ден преносвам вече,казаха,че до 10 дни било нормално.Петък пак съм на тонове,ако не тръгне бебко до тогава ще влизам в болницата  Thinking Иначе главичката е ниско долу,корема ми падна още преди 3 седмици  newsm78 Не му се излиза  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт