Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее - Април 2017, Тема 15

• 55 433
  • 610
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, мами и бъдещи такива!
Тази нощ се роди първородният ни син! Божествен е! Не мога да спра да си го гледам!  Blush
Контракциите са най-ужасното нещо, което бях изпитвала! За щастие, много бързо направих разкритие, сложиха ми епидурална упойка и ми пуснаха системка. От първата контракция до раждането - 3 часа. Контракциите ми започнаха изведнъж и бяха на 2-3 минути, много силни болки. Бебокът е 3 кг/ 51 см.
Сутринта в следродилна зала бебчо засука много хубаво и от там нататък се мъчим. Зърната ми се вдлъбват навътре и бебчо вижда зор. Накрая, тъкмо успее да захапе от едната цица и вземе, че заспи. Много ми става мъчно, че спинка гладен. Иначе не реве (за сега), а само спи.
Аз съм с няколко шева, които страшно много ме опъват. Мамите с подобен опит да кажат как са се справяли с проблема и колко време болиии?  newsm78

# 391
  • София
Здравейте, мами и бъдещи такива!
Тази нощ се роди първородният ни син! Божествен е! Не мога да спра да си го гледам!  Blush
Контракциите са най-ужасното нещо, което бях изпитвала! За щастие, много бързо направих разкритие, сложиха ми епидурална упойка и ми пуснаха системка. От първата контракция до раждането - 3 часа. Контракциите ми започнаха изведнъж и бяха на 2-3 минути, много силни болки. Бебокът е 3 кг/ 51 см.
Сутринта в следродилна зала бебчо засука много хубаво и от там нататък се мъчим. Зърната ми се вдлъбват навътре и бебчо вижда зор. Накрая, тъкмо успее да захапе от едната цица и вземе, че заспи. Много ми става мъчно, че спинка гладен. Иначе не реве (за сега), а само спи.
Аз съм с няколко шева, които страшно много ме опъват. Мамите с подобен опит да кажат как са се справяли с проблема и колко време болиии?  newsm78

Привет:)
Честито бебенце!
Редовни промивки със смрадлика при всяко ходене до тоалетна + http://www.multipharm.eu/product/915/bionect-silver-spray-bionek … na-rani-50ml.html
Внимателно сядане и до 3 дни спира да е ужасно неприятно, а само дискомфортно, до 5 минава съвсем..поне при мен така беше.Simple Smile
Успех!

# 392
Нана,  Hug Тъпо, че са ви държали в болницата, но най-важното е, че всичко е наред, за да сте спокойни. Ти как си, възстанови ли се от секциото?
Марсела, честит син  bouquet Обнадеждаващо ми дойде новината ти. Бързо възстановяване на теб! Айде да ни повлечеш крак и на чакащите  Praynig

# 393
  • София
Здравейте и Христос Воскресе с грандиозно закъснение от мен  Rolling Eyes,
Честито на всички с бебчета! Аз видях, че последния ми пост е в ранните часове на 11ти април и как не искам малката да свиква на шише... дърпала съм рогатия за опашката аз...  Twisted Evil
На 11ти април в 13:50 изплака нашата прекрасна дъщеря, 2650гр., 50см. Сутринта към 9 станах с доста обилно и ярко кървене и в момента, в който го установих, започнах да нареждам и викам на мъжа ми "Тръгваме към болницата". Там си беше доста драматично, докато установят откъде е кървенето и решат какво да ме правят. В крайна сметка се оказа, че не от плацента, а най-вероятно от шийката, която беше започнала да прави разкритие и комбинацията с късно бития фраксипарин предната вечер. Съответно ми пукнаха водите, за да разберат със сигурност - бяха бистри и шоуто започна, но беше кратко за моя радост, тъй като бях без упойка. Бързо направих разкритие и като ми казаха да напъвам, главичката на бебето се показа. Бързо ме преместиха в родилна и там на 5-6то "Напъвай" се появи нашето малко съкровище. За съжаление се наложи малка епизотомия и гледам горе сте питали - при мен след махането на външните конци на 7мия ден станах нов човек.
Лошото е, че бях на антибиотик първите 3 дни, който изключваше кърменето и малката свикна на шише. Затова и не съм писала 2 седмици и надали ще наваксам с четенето скоро. Откакто се прибрахме вкъщи съм в драмата - 1 час смяна на памперс/хранене, 1 час цедене, стерилизиране на помпи и шишета и 1 час за сън/храна/друго шетане/баня - по избор. Съответно съм супер зомби, което почти не спи. Таткото ни трябва да се връща вдругден на работа и направо не се виждам самичка.
Викнахме консултант по кърмене след празниците и отбелязваме бавен, но сигурен напредък. Основният проблем май беше и все още е изключително тежката жълтеница, която я прави вяла и заспала през цялото време, както и фактът, че беше свикнала на шише, което пуска лесно. От изцяло формула, минахме на изцедена кърма, а от онзи ден се опитва и да засуква сама. Та към момента след 2 седмици вкъщи сме смесено на кърмене/изцедена кърма от шише. Обаче имам ново притеснение - сега не знам колко изяжда малката и дали произвеждам достатъчно и изобщо дали стигме към 90мл средно на хранене. Виждам, че тя прекарва все повече време на гърда, след което си дояжда от шише, а аз изцеждам все по-малко след храненията. Май започна и да наддава ок. Как да си преодолея притесненията? Дали да започна да я меря преди и след кърмене? Миналата седмица направих едно пробно, което отбеляза само 10гр. и ме хвърли в рев и отчаяние. Съвети за моята "мила" ситуация.

# 394
  • София
Здравейте и Христос Воскресе с грандиозно закъснение от мен  Rolling Eyes,
Честито на всички с бебчета! Аз видях, че последния ми пост е в ранните часове на 11ти април и как не искам малката да свиква на шише... дърпала съм рогатия за опашката аз...  Twisted Evil
На 11ти април в 13:50 изплака нашата прекрасна дъщеря, 2650гр., 50см. Сутринта към 9 станах с доста обилно и ярко кървене и в момента, в който го установих, започнах да нареждам и викам на мъжа ми "Тръгваме към болницата". Там си беше доста драматично, докато установят откъде е кървенето и решат какво да ме правят. В крайна сметка се оказа, че не от плацента, а най-вероятно от шийката, която беше започнала да прави разкритие и комбинацията с късно бития фраксипарин предната вечер. Съответно ми пукнаха водите, за да разберат със сигурност - бяха бистри и шоуто започна, но беше кратко за моя радост, тъй като бях без упойка. Бързо направих разкритие и като ми казаха да напъвам, главичката на бебето се показа. Бързо ме преместиха в родилна и там на 5-6то "Напъвай" се появи нашето малко съкровище. За съжаление се наложи малка епизотомия и гледам горе сте питали - при мен след махането на външните конци на 7мия ден станах нов човек.
Лошото е, че бях на антибиотик първите 3 дни, който изключваше кърменето и малката свикна на шише. Затова и не съм писала 2 седмици и надали ще наваксам с четенето скоро. Откакто се прибрахме вкъщи съм в драмата - 1 час смяна на памперс/хранене, 1 час цедене, стерилизиране на помпи и шишета и 1 час за сън/храна/друго шетане/баня - по избор. Съответно съм супер зомби, което почти не спи. Таткото ни трябва да се връща вдругден на работа и направо не се виждам самичка.
Викнахме консултант по кърмене след празниците и отбелязваме бавен, но сигурен напредък. Основният проблем май беше и все още е изключително тежката жълтеница, която я прави вяла и заспала през цялото време, както и фактът, че беше свикнала на шише, което пуска лесно. От изцяло формула, минахме на изцедена кърма, а от онзи ден се опитва и да засуква сама. Та към момента след 2 седмици вкъщи сме смесено на кърмене/изцедена кърма от шише. Обаче имам ново притеснение - сега не знам колко изяжда малката и дали произвеждам достатъчно и изобщо дали стигме към 90мл средно на хранене. Виждам, че тя прекарва все повече време на гърда, след което си дояжда от шише, а аз изцеждам все по-малко след храненията. Май започна и да наддава ок. Как да си преодолея притесненията? Дали да започна да я меря преди и след кърмене? Миналата седмица направих едно пробно, което отбеляза само 10гр. и ме хвърли в рев и отчаяние. Съвети за моята "мила" ситуация.

Честито ти детенце най-напред;)
10 грама за едно хранене или за целия ден?
Принципно в началото качват около 25-30 на ден.
Аз имах същите притеснения за мойто дете, но започнах да го меря през ден и се оказа, че качва средно по 50 грама на ден, което всъщност  е доста добре.
Така, че ако е 10 грама на хранене това си е повече от добре.

# 395
  • София
За хранене беше меренето, за да видя колко изсуква, но като цяло на ден ми качва не повече от 30тина грама. Гледам да я меря през ден тези дни, че много се филмирам.

# 396
  • София

Значи няма за какво да се филмираш, съвсем в норма си качва душичката:)

# 397
Оооо, Белла, какво става с теб, роди ли?

Здравейте мамчета,
Вчера в 13.25 изплака нашата прекрасна втора дъщеря Катрин.Перфектни размери 3570, 53 см.Родих 7 дни след термин, нормално без упойка.Двете се чувстваме супер, само дето водите не ми бяха много хубави, сигурно заради преносването и малката ще е на антибиотик😥Засука веднага след раждането и след това пак, много съм горда с нея😍

# 398
  • Пловдив
Честито, Бела! Да е здрава и щастлива!

Аз будувам тази нощ. Беб си спи спокойно от 12:30, а мен ме боли корем и се кокоря.
Вече няколко пъти излизахме на разходки. Изкарваме по два-три часа навън без да се разплаче. На мен ми е хубаво, че отново съм сред хора и на открито.
Минах преглед - док каза, че съм се възстановявала много бързо. След 6 месеца позволи да почваме второто хаха Аз мисля да изчакаме малко повече от 6 месеца, да свикнем с факта, че вече сме трима.
Ходихме и на втора консултация. За една седмица дребосъчка е качила 200 грама. Много й се радвам. Трупа бузки и дупе  Heart Eyes
На консултацията забравих да питам, но кога е време за ваксини? На първия месец има ли някоя?

# 399
Кристална, втория месец има две ваксини или иначе казано сигурно ще е голям рев.  Tired
Ето и календар на ваксините: http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

# 400
  • София
Нямам време да изчета всичко. Честито на всички родили  bouquet
Аз не знам къде се намирам и кой ми смени поспаливото дете. Пълен ужас е - коликите му са целодневни. Пробвах 4 вида капки и нищо не му помага , а така пищи и се напъва милото, че на мен ми се реве. Таткото от 2 седмици е на работа и е още по - тежко защото не ми се събират повече от 2-3 часа сън и то на части (таткото го гледа през нощта да си легна малко, но все пак по цял ден е на работа и няма как да го държа буден). Слагам топли кърпи, масажирам коремчето с кръгови движения ,но пак не спира да реве. Единствено се успокоява за малко ако спи по корем върху мен. И от няколко дни се е изринал ужасно.  Оплаках се и се извинявам за дългия пост. А сега и хубавата част - бяхме на преглед във вторник и е качил почти цял килограм и 7 см и вече сме 55 см и 4,010 кг Simple Smile Беше голамо мазало на конституцията - като му махах памперса се беше наакал доста и се напишка и за десерт повърна  Laughing После като писна и докторката си запуши ушите и ни каза , че сме готови и да си ходим.
Пожелавам ви хубав ден и спокойни бебчета  Hug

# 401
Да са живи и здрави новите бебата. майките им бързо да се възстановяват.

# 402
  • Велико Търново
Меченка, привет   Hug И на мен ми казаха, че щурчо кара лека жълтеница, доколкото чета всяко бебе я изкарва с различен интензитет. Някои препоръчват само кърмене, други,- вода със захар, но така или иначе, ако не е много тежка, тя минава от самосебе си.
Тази сутрин падна пъпчето на бебето, но все още има лек секрет, та аз мисля да слагам лепенки, за да не залепва за памперса.
Иначе ние влязохме в тъмния тунел на коликите, колкото и рано да изглежда и явно съм обречена да гледам решаващи бебета. Сега обаче съм доста по-спокойна, отколкото с първото и може би ще се справя без да изпадам в дупки.

# 403
  • Варна
Тия които са още 2в1 да вземат да се напънат,че още малко и няма да имат априлчета ами майчета както е тръгнало Simple Smile

# 404
Аз давам за коликите Коликинд, мисля че помага, плюс някой беше споменал да методите на доктор Карп  - този с повиването мисля, че действа 😀

Общи условия

Активация на акаунт