Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 3

• 105 978
  • 794
  •   1
Отговори
# 255
Тя точката не е за болницата, а за персонала.Всички са под всякаква критика,от лекари до санитари.Единственото изключение е доктор Стоилов.Сестрите не могат един абокат да сложат.Хистологиите им не са вярни.
Милата, важно е че си жива и здрава. А онея глупаци...... Нямам думи какво заслужават. Изроди долни.

# 256
Здравейте,

Изследванията по време на бременността съм ги правила в "Писанец", но сама съм си ги принтирала. Отнякъде чух, че в държавните болници искат тези изследвания да са с подпис и печат от самата лаборатория. Някой може ли да потвърди/отрече?

Ще нося 2 шишенца при постъпване, но реално не желая (освен ако не е извънредна ситуация) да се дава на бебо АМ / вода. Някоя от раждалите в Хирургиите дами да е отказвала АМ / вода и имало ли е някакви остри реакции?

Благодаря!
Поздрави!

# 257
Ще нося 2 шишенца при постъпване, но реално не желая (освен ако не е извънредна ситуация) да се дава на бебо АМ / вода. Някоя от раждалите в Хирургиите дами да е отказвала АМ / вода и имало ли е някакви остри реакции?

Благодаря!
Поздрави!
Минават на всеки 3 часа и питат - "желаете ли мляко/добавка", а за вода - сутрин и вечер питат. Ако кажеш, че не искаш мляко, даже ти се радват и ти казват "браво" Simple Smile

# 258
  • Пловдив
Моите изследвания не бяха с печати и потписи . Аз си ги принтирах в къщи.

# 259

Благодаря!
Поздрави!
Минават на всеки 3 часа и питат - "желаете ли мляко/добавка", а за вода - сутрин и вечер питат. Ако кажеш, че не искаш мляко, даже ти се радват и ти казват "браво" Simple Smile
Това го подвърждавам родих януари и не съм давала АМ реакциите има бяха абсолютно добронамерени и подкрепящи  естественото хранене.Мога да кажа,че също така съм много доволна от дестките лекари обръщат внимание на малките човечета.Бях се шашнала,че бебочка не е пикала повече от 7-8 часа и им казах.Тогава ме попитаха дали по време на бременноста е установен проблем по пикочния мехур и пикочните пътища.В интерес на истината лекаря ми беше споменал,че на бебка пикочният мехур и е все пълен и е възможно запушване на уретрата.От както споменах до като не се започна супер чишкането след слизането на кърмата идваха и в 2-3 през ноща да питат дали детето е пикало и колко (караха ме да и меря памперсите).Оказа се недостиг на течности след като не приема АМ и вода а кърмата не е слезнала още,но пак не ми се караха а просто я наблюдаваха.

# 260
Аз от бързане за болницата бях забравила шишетата. Но давах АМ. Не знам колко жени могат да кажат, че кърмата им е слязла няколко часа след раждане. Моята кърма дойде след като се прибрахме вкъщи, три дена след раждане. Вярно, че яде по 10-20-30мл, но какво от това, че е било АМ. Нощем не съм я хранила, давах само вода.

# 261
Аз от бързане за болницата бях забравила шишетата. Но давах АМ. Не знам колко жени могат да кажат, че кърмата им е слязла няколко часа след раждане. Моята кърма дойде след като се прибрахме вкъщи, три дена след раждане. Вярно, че яде по 10-20-30мл, но какво от това, че е било АМ. Нощем не съм я хранила, давах само вода.
Без да искам да виня някого или критикувам, но е масово срещана грешка да чакате да ви дойде кърмата. Стомахчето на новороденото през първите дни поема количество колкото 1 кафена лъжичка, а обикновено всяка жена има коластра, дори още преди да роди, която е достатъчна да го засити. Естествено, винаги има изключения и не казвам, че няма да се наложи да дадете АМ или вода.
Казвам го, за да знаете, че не е нужно да чакате да потече обилно количество кърма, за да си накърмите бебето, а и колкото по-рано започнете - толкова повече се увеличава възможността за успешно кърмене.
И да, на детето нищо няма да му стане ако пие АМ, но е от съществено значение първата храна, която поема бебето да е майчината кърма, така че ако можете дс го осигурите на детето си, направете го. Има много изписано по темата, който се интересува може да намери информация.

# 262
Аз необикновено нямах коластра преди да родя и 2 дни след като родих. Затова детето ми свали 400гр и ни изписаха след 4 дена, защото не се хранеше (защото нямаше с какво) и започнах да давам АМ. И да, знам колко е нормалното тегло, което физиологично свалят новородените, а моето свали повече.
Само по книгите може да ги четете тея неща. И са късметлийки тея, които с ръка на сърце могат да кажат, че детето им поне до 6 месеца не знае какво е адаптирано мляко. А малко са тези, които могат да се похвалят, че детето им знае какво е майчино мляко.
Бъдете здрави!

# 263
Със съвет „Нощем давай вода, а не кърма” как няма да свали 400гр бебето. С подобни съвети от „специалисти” няма и как да тръгне бързо кърмата. Моето бебе ако не бяха тези некадърници нямаше и да близне адаптирано мляко, но за съжаление 20 дена го хранеха с това.

# 264
Кърма си имах и с двете деца. С 1вото бях притеснена как ще разбирам дали се е наяло и педиатърката ми каза, че нямало проблем да се цедя, за да виждам колко се храни. Да де ама цеденето не е като сукането и на 3м кърмата спря. С малката бях по-запозната, четях повече за кърменето. Давах и редувах гърди, а след това се доизцеждах и замразявах. Кърмих я до 1г и 2м. като не искаше нищо друго. Вечер не минаваше номера с водата. И двамата си искаха мляко. Та от опит ще кажа, кърменето изисква усилия и то доста усилия. С плоски зърна бях, купих си силиконови. Давах от 1вия момент, в който ми ги донесоха, стимулирала съм гърдите и зърната. Всеобщо прието е, че след секцио кърмата слизала по-бавно. Ми не, не слиза по-бавно. Просто изисква усилия Wink

# 265
Не съм си хранила детето нощем. Само веднъж по голямо изключение, когато беше на 1+ месец. Нито вода съм давала. И качва напълно нормално за възрастта си.Но това е друга тема.
Всяка жена, всеки организъм на тоя свят функционира по-различен начин. Едни имат коластра още през бременността, други седмица след раждането. Иска си усилия, за да е успешно кърменето. Това не е точна наука. По принцип кое как трябва да се случва с организма на майката след раждане, не е идентично с реалността при всяка жена.
Относно съветите на "специалистите" - радвам се, че не ги слушах. Всеки сам избира за себе си и детето си. Wink

# 266
Аз необикновено нямах коластра преди да родя и 2 дни след като родих. Затова детето ми свали 400гр и ни изписаха след 4 дена, защото не се хранеше (защото нямаше с какво) и започнах да давам АМ. И да, знам колко е нормалното тегло, което физиологично свалят новородените, а моето свали повече.
Само по книгите може да ги четете тея неща. И са късметлийки тея, които с ръка на сърце могат да кажат, че детето им поне до 6 месеца не знае какво е адаптирано мляко. А малко са тези, които могат да се похвалят, че детето им знае какво е майчино мляко.
Бъдете здрави!
Добре, значи аз съм “късметлийката”, която си кърми детето от първия час след раждането и така вече 9 месеца, като до момента никога не съм купувала адаптирано мляко, няма и да ми се наложи. Единствено на третия ден в болницата съм дохранила 2 пъти с по 5-10 мл АМ, защото зърната ми бяха много разранени и просто не се търпеше. Слава богу открих “чудото”, наречено силиконови зърна и общо взето те спасиха положението през следващите 2 дни, след което всичко си беше както си му е реда. И тъй като познавам много “късметлийки” като себе си, твърдя че това не е нещо, което го пише само в книгите. Но зад успешното ми кърмене стои изцяло факта, че си следвах инстинктите и тези на детето ми, а не съветите на педиатърката от времето на майка ми, да се мъча да замествам нощното кърмене с вода. Лактацията е най-силна сутрин и вечер между 3 и 5, съответно е важно да се стимулират гърдите по това време.
А мога ли да попитам по какво разбрахте, че нямате коластра? Питам, защото лично аз при опити да изцедя нещо в първите дни (с помпа и на ръка), нямах особен успех, но е факт, че бебето се засищаше. Т.е. то си знаеше по-добре от мен как става работата и си изцокваше каквото му трябва.

# 267
Някой с преносена бременност да сподели мнение? Преносвам втори ден и доктора каза да постъпвам в болницата. Някок с подобен опит и предизвикана бременност?

# 268
Аз. През декември 2014. Приеха ме с 4 дена преносване и на 6 направиха опит за предизвикване, който завърши със секцио.

# 269
Аз преносвах 4 дена. На 4-я ден сутринта ме приеха в болницата като ми правих изследвания, прегледи, тонове. На следващия ден в 6 сутринта ми пуснаха система за предизвикване и в 11и 30 родих

Общи условия

Активация на акаунт