Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 692
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
И аз мисля че си я изпуснала. Според дължината на твоят цикъл, положителен тест трябва да имаш най-късно 15-16ти ден, и това при положение че си с къса ЛФ.

Към момичетата с ПКЯ съветът ми е да се обърнат към ендокринолог. Това са специалистите, които се занимават изцяло с хормони, и образованието им относно хормоните  е на доста по-високо ниво в сравнение с гинеколозите. Противозачатъчните вършат работа единствено когато е нарушена функцията на яйчниците, без наличието на ендокринен фактор, което е доста рядко явление. И дори във този случай трябва да се вземе под сериозно внимание стойностите на половите хормони, за да се прецени и да се изпишат правилните противозачатъчни. За гинеколозите които изписват противозачатъчни без да са направени хормонални изследвания , просто нямам думи  ooooh!

# 226
Благодаря, момичета. И на мен ми се струва, че Oview са по-добри. Използвала съм ги веднъж преди да забременея и си спомням, че доста ясно си личеше кога са положителни. Сега опитах с Clear ovu и ми излизаха доста наситени чертички около 4-5 дни поред, но не толкова наситени, колкото контролната. При всички случаи е трудно да отлича дали е имало положителен тест. Но аз кърмя и ми се струва, че още нямам О, та може би проблемът не е в тестовете Grinning
И аз бях така с Clear, но имах в същия ден преглед и докторката каза, че до 1/2 дни предстои и ще се насити  (така и стана). Успех.

При мен така и не се насити достатъчно, а след тези няколко дни с наситени черти, втората черта избледня. Доста дълго се тествах и така и нямах положителен тест. Нямам и ЦС, така че остава само да чакам овулацията да се завърне. Grinning
Най-добре на преглед, за да се установи и ако няма да се направи всичко възможно да има. При мен веднага я видя, но моя близка приятелка доста време нямаше и тя нищо не правеше (после се нормализираха нещата и съжаляваше, че по-рано не е отишла). Успех! И аз мисля за ПКЯ освен към гинеколог, обърнете де задължително към ендокринолог  (ако е там проблема ще се оправи и ще има щастлив финал, но трябва да се следи). Успех на всички!

# 227
Hrisi_love, аз кърмя още и вероятно ще отнеме време докато ми се възстанови овулацията, тъй като засега не засичам такава с тестове. Може да стане сега, а може и след като спра да кърмя. Божа работа.Simple Smile

# 228
Здравейте, момичета. Имах два останали теста за О и днес реших да направя единият, който очевидно е положителен. Интересува ме кога според вас ще е О? И кога да направя другият тест? Значи ли,че ако утре е отрицателен,
утре ще е О? Също и кога е най-подходящото време за секс? Просто правим опити от доста време и ми иска този път да уцелим момента...😔 Пускам и снимка 😊
http://prikachi.com/images.php?images/436/9170436J.jpg

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 20:33 от Dani_dani_p

# 229
О ще е днеска или утре, така че действайте Peace

# 230
Ако О е днес или утре ( днес ми е 15-ти ден от началото на цикъла) като добавим ЛФ 14 дни, защо тогава ми идва на 35-36 дни? Ще действаме днес и утре, но си мисля,че О ми е около 20-21 ден принципно. Нещо не ми се вързва...
😕😕😕

# 231
Ако О е днес или утре ( днес ми е 15-ти ден от началото на цикъла) като добавим ЛФ 14 дни, защо тогава ми идва на 35-36 дни? Ще действаме днес и утре, но си мисля,че О ми е около 20-21 ден принципно. Нещо не ми се вързва...
😕😕😕

Вероятно този цикъл ще бъде по-къс. Като ти дойде(ако ти дойде Simple Smile), ще можеш да пресметнеш колко горе долу ти е лутеалната фаза. Успех!

# 232
Благодаря за отговора! Считам,че все пак мога да вярвам на теста. Хубава вечер! 🌹

# 233
Dani_dani_p, Какви тестове за О ползваш, виждам че са зелени ? Аз използвам на ОВЮ, но или аз нямам О или те нещо ме лъжат, защото всеки ден излизат с втора бледа тестова линия ? Sad С ПКЯ съм, но цикъла ми е на 32-34 дни Sad
Не спираме с опитите, но и нищо не става Sad

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 22:40 от Pipinka.5

# 234
Хвърлих картонената кутийка, но май бяха Clear ovu -от най-евтините мисля. Не спирай да се тестваш, аз все още не виждам положителен тест при теб. Късмет!

# 235
Dani_dani_p, Какви тестове за О ползваш, виждам че са зелени ? Аз използвам на ОВЮ, но или аз нямам О или те нещо ме лъжат, защото всеки ден излизат с втора бледа тестова линия ? Sad С ПКЯ съм, но цикъла ми е на 32-34 дни Sad

Щом  имаш ПКЯ то е много вероятно да нямаш овулация всеки месец. Това не значи,че нямаш изобщо, естествено. Просто продължавай с тестовете докато я хванеш. Успех!

# 236

Щом  имаш ПКЯ то е много вероятно да нямаш овулация всеки месец. Това не значи,че нямаш изобщо, естествено. Просто продължавай с тестовете докато я хванеш. Успех!

Да знам, но все си мислех, че може да изкарам късмет и да не съм толкова "зле", понеже не ми прескача цикъла (да чукна на дърво) всеки месец си идва... Нали знаете надеждата умира последна.  Решила съм този месец да отида на фоликуметрия да видим... а този път явно няма да имам, вече ми е 23 ден без

# 237

Щом  имаш ПКЯ то е много вероятно да нямаш овулация всеки месец. Това не значи,че нямаш изобщо, естествено. Просто продължавай с тестовете докато я хванеш. Успех!

Да знам, но все си мислех, че може да изкарам късмет и да не съм толкова "зле", понеже не ми прескача цикъла (да чукна на дърво) всеки месец си идва... Нали знаете надеждата умира последна.  Решила съм този месец да отида на фоликуметрия да видим... а този път явно няма да имам, вече ми е 23 ден без
Най-добре на ехограф. Дори да има всеки месец цикъл може не винаги да има овулация (това го знам от лекар). При мен тест и ехограф я потвърдиха като ходих. Нямам ПКЯ, но дори да  имах веднага бих отишла да се засече евентуално. Ако не искате да чакате си е най-добре на лекар да Ви насочи и да обесни как стоят нещата, няма смисъл според мен месеци наред да се чака на сляпо  (без да е сигурно има ли овулация въобще), ако няма може да се оправи, да се стимулира и т.н   Това е моето мнение, всеки си решава. Успех!  

# 238

Най-добре на ехограф. Дори да има всеки месец цикъл може не винаги да има овулация (това го знам от лекар). При мен тест и ехограф я потвърдиха като ходих. Нямам ПКЯ, но дори да  имах веднага бих отишла да се засече евентуално. Ако не искате да чакате си е най-добре на лекар да Ви насочи и да обесни как стоят нещата, няма смисъл според мен месеци наред да се чака на сляпо  (без да е сигурно има ли овулация въобще), ако няма може да се оправи, да се стимулира и т.н   Това е моето мнение, всеки си решава. Успех!  

Благодаря Simple Smile

# 239
😕😕😕

При ПКЯ, стойността на хормонът ЛХ може да е доста висока, а тестовете за О отчитат точно неговите високи стойности. Така че при теб е възможно теста да дава фалшиво положителни резултати.
    Съветът ми е да отидеш на лекар след няколко дена да се види имало ли е О, и да обсъдите евентуално изследване на хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт