Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Ако О е днес или утре ( днес ми е 15-ти ден от началото на цикъла) като добавим ЛФ 14 дни, защо тогава ми идва на 35-36 дни? Ще действаме днес и утре, но си мисля,че О ми е около 20-21 ден принципно. Нещо не ми се вързва...
😕😕😕

При ПКЯ, стойността на хормонът ЛХ може да е доста висока, а тестовете за О отчитат точно неговите високи стойности. Така че при теб е възможно теста да дава фалшиво положителни резултати.
    Съветът ми е да отидеш на лекар след няколко дена да се види имало ли е О, и да обсъдите евентуално изследване на хормоните.
Благодаря за съвета, но нямам ПКЯ. Вероятно наистина е имало О понеже днес ме пробожда цял ден ниско долу.

# 241
Странно, обикновено дълъг цикъл от 35-36 дни говори точно за ПКЯ. Може би грешката е моя ...

# 242
Здравейте, моля за вашето мнение. Имам редовен цикъл на 32 дни... овулацията я следях с тестове за 5месеца, + тестове имах на 17 и 18 ден от МЦ. После спрях да го прява.. Този месец трябваше да си изследвам прогестерон на 7дена след ову.. и за да съм сигурна кога е била пак започнах да правя тестове... Ноо нещо много ме объркаха този месец.. Ще прикача снимка за да ги погледнете. Бихте ли си казали мнението. Първия тест от горе надолу е от 15-ти ден на МЦ...http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=52 … ttach=24451;image

# 243
Възможно е да има киста, ЗФ, и при това положение прогестеронът няма смисъл  да го изследваш. Консултирай се с док, но според мен е най-добре следващият цикъл да отидеш на 19-20ти ден на УЗ, за да се види дали се е състояла О, и така да изследваш прогестерона.  Peace

# 244
Здравейте мили момичета,
Този път засякох предполагаемата  О с положителен тест на 27.08, имахме контакти същия и предния ден, след това след 2 дни. Но днес ми дойде. Ако О е била на 28.09, не би ли трябвало сперматозоидите да са на точното място и по точното време? 🤔
Нещо не се получават нещата. 😔Не сме правили изследвания още, защото уж все си даваме време.

# 245
  • София
Здравейте мили момичета,
Този път засякох предполагаемата  О с положителен тест на 27.08, имахме контакти същия и предния ден, след това след 2 дни. Но днес ми дойде. Ако О е била на 28.09, не би ли трябвало сперматозоидите да са на точното място и по точното време? 🤔
Нещо не се получават нещата. 😔Не сме правили изследвания още, защото уж все си даваме време.
Шансът за зачеване - дори и да няма никакви проблеми и да е имало полов акт в най-фертилните дни - всеки месец е само 25% / не 100%/.
Дано следващият да е успешен.

ПП
Проследи О. с тестове за О.+ измерване на БТ.
Само един полож. тест не ги гарантира, че ще има О.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2017, 15:29 от denis.

# 246
Благодаря, Денис! 🤗

# 247
Мили момичета, днес ми е 9 ден от цикъла, според вас тестът положителен ли е?
http://prikachi.com/images.php?images/380/9180380M.jpg

# 248
  • София
Не.
Продължавай с тестовете.  Peace
Тестовата линия, трябва да е наситена колкото контролната или повече от нея.
ПП.
О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ / или след (+) тест за О.

# 249
Аз сутринта пишках в 7 и после в 9 когато направих теста и бях пила доста вода. Дали това има общо с резултата? Да го направя ли довечера към 6:30 и преди това ще гледам почти да не пия вода 3 часа?
Не.
ПП.

# 250
  • София
Аз сутринта пишках в 7 и после в 9 когато направих теста и бях пила доста вода. Дали това има общо с резултата? Да го направя ли довечера към 6:30 и преди това ще гледам почти да не пия вода 3 часа?
Не.
ПП.
Да има и то много.
Когато се прави тест за О., се предполага, че се спазват правилата за тестване.
След като ги знаеш, защо не ги прилагаш!?
Искаш коментар, а дори не посочваш в колко часа е правен теста.
Тест за О. се прави от 15 до 18.00 часа./това се излъчва ЛХ в урината/
Не че е проблем да го направиш в 12 или 20.00, но е редно да посочиш часа.
За мен лично, това няма значение, но всичко рефлектира в теб - ти няма да засечеш правилно пика на ЛХ, респ да знаеш кога да очакваш О.

# 251
Момичета, аз не знаех че се прави между 15 и 18 часа.. На тестовете пише сутрин. Благодаря за информацията.

# 252
  • София
Момичета, аз не знаех че се прави между 15 и 18 часа.. На тестовете пише сутрин. Благодаря за информацията.
Това и повече информация има на 1 стр. на темата Peace

# 253

Не пише да се правят сутрин, а да НЕ се правят със сутрешна урина Hands V

# 254

Не пише да се правят сутрин, а да НЕ се правят със сутрешна урина Hands V
Аз никога не съм правила сутрин, останала съм с грешно впечатление просто явно от тези за бременност. Мерси

Общи условия

Активация на акаунт