Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 572
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Въпросът ти е за тази тема:

http://m.bg-mamma.com/?topic=958067.405

Направи си профил в Зачатие и там въвеждай данните.

Аз никога не съм ималя толкова ниска БТ. Може би не спазваш някое от изискванията.

Прочети първа страница на темата за БТ, описано е как и къде да си направиш профил и как да си качиш графиката, за да ти я погледнат по-опитните. Препоръчвам да прочетеш поне още 1 тема назад и текущите 28 стр. От новата - ще дадат отговори на много от въпросите ти - сигурна съм /от личен опит/.

Успех ✌

Момичета имам един странен въпрос за БТ, не успях да намеря тема нова с графики и за това пиша тук.
Реших тпзи месец да следя БТ и аз, понеже ми е за първи път и ми е много странно защо всеки ден температурата ми абсолютно една и съща.Днес ми е вече 14 ден а температурата ми е все 36.1 , цикъла ми р малко нередовен последните месеци, но обикновенно е около 35 дни. Доста четах и ми се струва, че нещо не е наред защото сякаш не видях на някой да е дори и толкова ниска ? Имате ли идея това нормално ли е? Меря я в ануса, спазвам всички изисквания за най малко 6часа сън, не ставам от леглото и я меря по едно и също време?
И още нещо малйо съм нова в сайта къде мога да си направя тук графика и да въвеждам температурата ?
Благодаря ви предварително!

# 511
Момичета,

Маслото от вечерна иглика до овулация ли се пие или през цялото време.
Имам и друг въпрос, когато следите О с измерване на температурата, кога се счита за деня на О. Когато е спаднала или се е качила? Примерно вчера ми е била 36,4, а днес 36,1. Измерена по едно и също време.

# 512
Масло от вечерна иглика приех през целия МЦ. Относно базалната температура - попитай в съседната тема ( дала съм линк малко по- горе).

# 513
  • Бургас
Здравейте !
Имам един въпрос - маслото от иглика е добавка, нали - не е нужно да е назначен от лекар?

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 16:19 от Feline^

# 514
Здравейте,момичета, бих искала да ви попитам нещо.
Правим опити за бебче и този месец за първи път реших да пробвам тестовете за овулация, купих си овю. Тъй като цикълът ми е на 26-27 дни, започнах тестването на 9-ти ден. На 9-ти и 10 ден втората чертичка  се виждаше добре, но беше по-бледа от контролната, тоест отрицателен..очаквах следващите два дни да се насити, но доста се озадачих...като на 11 и 12-ти ден втората чертичка е съвсем бледа, почти не се вижда...не знам как да го тълкувам този тест....как така вместо да се насища стана по-бледа и съвесем се объркам...ще се радвам на съвети.
Благодаря ви.

# 515
  • София
Не го тълкувай никак. Прави тестовете според указанието и изчакай еднакво наситените черти (ако се появят), или пък по-наситена контролна. Пак повтарям - указанията спазвай.

# 516
Да, разбира се, че спазвам указанията...беше ми важно  дали някой друг е имал подобен опит.

# 517
  • София
100%

# 518
# 519
Правим опити за бебче и този месец за първи път реших да пробвам тестовете за овулация, купих си овю. Тъй като цикълът ми е на 26-27 дни, започнах тестването на 9-ти ден. На 9-ти и 10 ден втората чертичка  се виждаше добре, но беше по-бледа от контролната, тоест отрицателен..очаквах следващите два дни да се насити, но доста се озадачих...като на 11 и 12-ти ден втората чертичка е съвсем бледа, почти не се вижда...не знам как да го тълкувам този тест....как така вместо да се насища стана по-бледа и съвесем се объркам...ще се радвам на съвети.
Благодаря ви.

Това е тест за овулация. Никъде не е казано, че втората чертичка всеки ден трябва да става все по-тъмна. Може единия ден да има едва забележима чертичка, а на другия-положителен тест. Хормонът си го има винаги в някакви по-ниски граници и е нормално да има различни по наситеност бледи чертички. Продължавай да се тестваш според указанията.

# 520
Искам да попитам нещо,понеже на доста места пиши ,че след опитите за бебе е хубаво примерно да не се ходи веднага до тоалетна, да се лежи известно време и т.н. .Въпроса ми е действително ли е така, защото ако опитите са сутрин преди работа и няма възможност да се лежи? Вие как процедирате?

# 521
  • София
Благодаря ви.

Здравей,

Аз бих те посъветвала да отидеш на преглед, когато би трябвало да ти е овулацията. И при мен е нещо подобно с тестовете. Правих ги няколко месеца и така и не съм видяла насита черта колкото контролната, само 1 път беше една идея по-бледа, т.е. пак отрицателен. Явно в тези месеци не съм имала овулация. Ходих на преглед през миналия цикъл точно когато тестовете показваха най-високо ниво на LH - нямах доминантен фоликул и гинеколожката ми каза, че имам мултифоликуларни яйчници.  Рядко забелязвам цервикална слуз, затова от началото на този цикъл започнах да пия фолиева киселина и вечерна иглика, и се надявам да има резултат. Скоро ще ходя пак на преглед и се надявам да имам овулация.

# 522
Момичета,
Вчера теста беше положителен, а днес имам покачване на температурата. От 36,3 вчера,  на 37 днес. Днес ли да приемам за ден на О?

# 523
  • Варна
На мен вчера 17.30 ч. ми отчете положителен тест, а днес по същото време отрицателен. Овулацията всъщност е настъпила в първите 24 часа след положителния тест /т.е. вече е настъпила/ или започва след 24 часа и продължава до 48 часа след теста /т.е. започва сега и е до утре вечер/? Не ми е ясно кога точно трябва да правим опити? Пробвахме снощи и тази сутрин, но днес и утре няма да имаме възможност.
И още нещо - утре ми предстои едно бягане на 16 км и си мисля, ако евентуално нещо се е оплодило вчера дали утре при бягането няма да му попреча да се имплантира или пък да го откачи от лигавицата? По принцип гледам около овулацията да намалявам физическите натоварвания, но сега така се получи и много се чудя какво да правя. От март месец правим опити Sad

Искам да попитам нещо,понеже на доста места пиши ,че след опитите за бебе е хубаво примерно да не се ходи веднага до тоалетна, да се лежи известно време и т.н. .Въпроса ми е действително ли е така, защото ако опитите са сутрин преди работа и няма възможност да се лежи? Вие как процедирате?
И аз бих се радвала някой да сподели.

# 524
Има време до имплантацията поне 7 дни Wink
Виж в нета има доста инфо:
Например http://bremennost.bg/oplojdane-na-qicekletka.html

Общи условия

Активация на акаунт