Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 193
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
Да, аз за това се отказах от други ортодонти. Във вторник ще си запиша час, благодаря ти още веднъж  bouquet

# 61

С обикновената се ходи по-често ~ на 20 дни. Аз съм с деймън и при тях посещенията са на 5 седмици.
Aum, по спомен и ти си с деймън.

Аз съм с обикновени метални, но ОД иска абсолютно всичко да е 100% както той го иска и тогава преминава към по-нататъшни стъпки.

# 62
  • Варна
Alisa, или са с ластици на всеки брекет, или с капачета и самолигиращи.
Aum, моята ОД ми каза, че с деймън се ходи по-рядко(на 5 седмици) отколкото с другите(на 3 седмици). Все пак и всеки ОД си има различни методи на работа.

# 63
С ластици.

# 64
  • Варна
http://www.drgeorgebardawil.com/data/userfiles/damon-bracket(1).gif

Ето ги. В ляво са тези с ластиците (на картинката са без сложени такива), с които се ходи по-често заради стягането. Десните са самолигиращи и при тях няма стягане на дъгата на всеки брекет.

# 65
Здравейте! Д-р Красимира Балева в Бургас специалист ортодонт ли е или има в последствие изкаран ортодонтски курс?

# 66
  • Варна
Записвам се в темата, защото се налага да сложим брекети на дъщеря ми и ми се иска да съм в час с това, което предстои. Запазих час за преглед при д-р Стоянова за след месец. Peace

# 67
Момичета, аз имам въпрос - има ми някоя с проблемни венци и брекети? Аз имам от дете проблеми с венците, вече започват да се задълбочават. Носила съм апаратче (не зная дали така се казва) като дете, но поради кървенето и болките във венците, не го издържах докрай и зъбите не ми се наредиха както трябва. Всички зъболекари, с които съм се консултирала до сега ми казват, че заради венците брекетите не са желателни. Много искам да оправя този проблем, защото вече ми се отразява и чисто психически на самочувствието. Ще съм ви благодарна, ако ме насочите какво може да се направи и споделите опит.

# 68
Момичета, аз имам въпрос - има ми някоя с проблемни венци и брекети? Аз имам от дете проблеми с венците, вече започват да се задълбочават. Носила съм апаратче (не зная дали така се казва) като дете, но поради кървенето и болките във венците, не го издържах докрай и зъбите не ми се наредиха както трябва. Всички зъболекари, с които съм се консултирала до сега ми казват, че заради венците брекетите не са желателни. Много искам да оправя този проблем, защото вече ми се отразява и чисто психически на самочувствието. Ще съм ви благодарна, ако ме насочите какво може да се направи и споделите опит.

Чистенето с конец за зъби може да ви помогне да спре кървенето на зъбите, ако имате такова. Конецът за зъби се отразява добре на венците. Също така и вода за уста.

# 69
Скрит текст:

Чистенето с конец за зъби може да ви помогне да спре кървенето на зъбите, ако имате такова. Конецът за зъби се отразява добре на венците. Също така и вода за уста.
Ясно, въпросът ми е за това как се отразяват брекетите на тези с проблемни венци. Иначе и антибиотици пия за венците, освен конците и водата за уста.

# 70
Здравейте, момичета на мен след като ми излезнаха мъдреците единият от предните зъби на горната челюст ми се изкриви и ми се иска да го коригирам. Като цяло не искам брекети, искам някакви временни скоби/шини които да нося само вечер. Някой има ли идея за нещо подобно и каква би била цената, защото тук гледам си пишете за неща над 2000 лв, което ми идва много.  Crazy

# 71
  • Варна
Има и други начини за корекции (напримен алайнери), но при консултация с ортодонт ще ти каже възможно ли е, т.к. те са за леки корекции. Видимо става въпрос за 1 зъб, но той да се намести ще се разместят и всички останали.
Познатите "скоби" от едно време съко са вариянт.
За цени-всички останали методи за корекции са по-евтини от брекетите.

# 72
Здравейте. Другия ще ми слагат метални даймън и ми възложиха цена от 4400лв. Аз исках да ми бъдат бели, обаче казаха, че лечението се збавяло, а и ще струва +1000лв. В по-старите теми, четох че за керамични даймън са ѝ искали само около 2100-2600лв, това възможно ли е? (при д-р Малина Димитрова - Русе съм) И дали има време да сменя типа брекети, ако е възможно

# 73
  • Варна
Цени от 2100-2600 бяха за ктандартната система. Нормална цена са ти дали за деймън. Аз съм с такива, естетични http://www.slavovidental.com/cms/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugi … amoncleartypo.jpg (за 5000лв), но по въпроса със забавяне не са ми казвали да го има, защото е естетичния вариянт.
Щом не са ти поставени можеш да смениш избора си, но се обади преди часа ти, т.к. може да нямат наличен искания сет.

# 74
Цени от 2100-2600 бяха за ктандартната система. Нормална цена са ти дали за деймън. Аз съм с такива, естетични http://www.slavovidental.com/cms/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugi … amoncleartypo.jpg (за 5000лв), но по въпроса със забавяне не са ми казвали да го има, защото е естетичния вариянт.
Щом не са ти поставени можеш да смениш избора си, но се обади преди часа ти, т.к. може да нямат наличен искания сет.

Благодаря! Аз даодх отливка миналата седмица, дали не са изработени вече? Те ми казаха, че това със забавянето може и да не се случи, но все пак. А и вече за цената не съм сигурен, доста се оскъпява. А какво по-точно е естестичния вариант? На мен ми казаха, че може само на първите 6 горни зъба да се сложат бели.

Общи условия

Активация на акаунт