Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 906
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Дъщеря ми е доста страхлива и очаквах драми, но явно не я боли много, защото не е искала обезболяващо. След самото поставяне болката беше най-силна, след това при натяганията вече отшумява много бързо.
Но предполагам има значение възрастта, на 12-13 г. е, също и какво точно се изправя.
Ако болката е много силна се консултирай с лекаря, за да види всичко ли е наред.

# 166
  • Sofia
Вас когато ви боляха зъбите, вски път ли вземахте обезболяващо? Аз засега само 2-3 пъти, които даже почти не ми подействаха и се чудя дали да пробвам и с енетра сега. Болката като че ли понякога се усилва и намалява, не е чак плачебна, поне засега, търпи се, но не е приятно, да не говорим, че дори меки храни не мога да дъвча.
Със сигурност не е ОК да те боли много и непрекъснато - визирам болка, която не е провокирана, иначе тази при хранене от контакта с храна или зъби - в зъби, в началото е съвсем нормално да те боли (при това доста).
Обезболяващи съм пил един път, след едно малко по-сериозно натягане - а имах нужда от сън и нямах желание да се мъча Simple Smile За това и ако изпитваш дискомфорт, си пий обезболяващи - тип нурофен.
При следващата консултация с ОД и обясни ситуацията - вероятно е сложил/а по-твърда дъга в началото отколкото отговаря твоят проблем. Т.е. колкото са по-криви зъбите (имат нужда от корекция) с толкова по-мека дъга се тръгва.
По принцип се знае, че бързането с лечение реално не води до по-бързи и добри резултати. Зъбите се движат по-добре, когато силите са по-малки.
Ако дискомфорта е много голям и си пил 1 седмица редовно обезболяващи отиди по-рано при ОД да отпусне дъгата или да я смени.

# 167
Благодаря ви за мненията и се оказа, че съм се притеснявал напразно. Трети ден вече и не усещам болка Simple Smile Скоро се надявам да започна да ям по-солидни храни

# 168
Здравейте,
Моля да си кажете мнението!
Усещам си телчето от едната страна, все едно се е извадило, боцка ми в бузата и като го пипам с пръст го усещам, че се е извадило все едно от някъде. Довечера ще ида да го види ортодонта, но според вас на какво се дължи.

# 169
Така както го описваш най-вероятно се е извадило отнякъде...

# 170
Най-вероятно заради разместването на зъбите дъгата ти стърчи в края.

# 171
Най-вероятно заради разместването на зъбите дъгата ти стърчи в края.

И аз това предположих. Трябва ли да ходя при ОД за да я намести?

# 172
Възможно е да се е извадила в края. Възможно е да са се преместили зъбите и да почва да излиза малко повече след последния брекет/пръстен и това да те дразни. На мен на края на дъгата в първите месеци, когато имаше по-усилено местене ортодонта слагаше малка капчица нещо, което се втърдява и заглажда острата дъга - ако падне тази капчица почваш да усещаш боцкане, така че предполагам и това е възможно.

Ако дори и малко ти е некомфортно най-добре отиди да те погледнат и да го оправят за да не те разранява. Иначе, не ми звучи като нещо, за което има смисъл да се притесняваш.

# 173
Или от паднал ластик

# 174
Можеш да отидеш да ти я отреже, или да слагаш ортодонтски восък.

# 175
Благодаря на всички!
Със сигурност ще отида да ги види, защото сега усещам, че се размести и от другата страна и не ги усещам стабилни. Аз не съм с пръстени все още, защото когато ми ги сложи нямаше достатъчно място и не можа. Ластици също нямам.

# 176
Здравейте извинявам се, че така нахлувам в темата, но от доста време обмислям да сложа брекети. Може ли да ме ориентирате горе-долу колко пари излиза цялото лечение (знам, че при всеки е различно, в зависимост от кривите зъби), и да ме насочите към някои ортодонти в София, където мога да отида на преглед и по -нататъшно лечение bouquet
Благодаря ви предварително

# 177
Здравейте извинявам се, че така нахлувам в темата, но от доста време обмислям да сложа брекети. Може ли да ме ориентирате горе-долу колко пари излиза цялото лечение (знам, че при всеки е различно, в зависимост от кривите зъби), и да ме насочите към някои ортодонти в София, където мога да отида на преглед и по -нататъшно лечение bouquet
Благодаря ви предварително

Приблизително 2000лв с обикновени брекети, а за Даймън метални - 4000, Даймън прозрачни (не всички зъби) - 5000лв.

# 178
Деймън метални-2500

# 179
Обикновени брекети (според мои проучвания) между 2000 и 4400лв, всеки взима различно, зависи при кой, зависи от възрастта, при децата е по-евтино не знам защо, услугата уш е същата..

Общи условия

Активация на акаунт