Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 4

• 37 696
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • София
АЗ затова птрвия път взех кошара.400 лв. за талашит няма да дам невър.Излагат се.По поръчка по добре.АЗ принципно не се впрягам много и това си е мое мнение де. PeaceМоето първо дете до 6 месец си спа в количката все търсеше да се гуши да му е по-тясно.
АЗ вече го усещам бебето .Вие как сте?

# 541
Не мога да преценя дали усещам бебчето или е нещо друго.От онзи ден за пръв пръв път има на моменти нещо като потупване лекичко,но иди го разбери какво е. Simple Smile От контракциите пък целият корем ми се мести ту наляво ту надясно.

# 542
ОХ, голяма разходка му дръпнах днес Crazy Малкия с тротинетката, аз подир него - луда станах.

За покупки смятам, че е рано. Още ще почакам. Ние имаме кошара от баткото, която е от трансформиращите в бюро и детско легло. Леглото е ползвано до Януари тази година, след като му беше отесняло тотално и му купихме цялостно ново обзавеждане за стаята като за бъдещ ученик. Мислим дали да не ползваме отново нея -  тя е с матрак 70/140 - и такъв имаме, Пиер Кардин, Магнифлекс и т.н. Нашият син не искаше да спи в кошара до 6 месечна възраст, например. Колко съм се ядосвала, че сме дали над 400 лв. за нея. Така че, наистина е много индивидуално всичко и се нагаждаме според бебето.
И аз не съм привърженик на типично розово и лилаво за момиченце. Но пък ако се потвърди, че е момиче нашето, поне за първи път ще мога да купя нещо розово и аз Simple Smile Кеф ще ми е голям Simple Smile Майките с момченца знаят колко е труден избора на цветове за момчета Crazy
Количката още не съм я гледала в какво състояние е, но ако ползваме старата - тя е с черно и резеда, така че е унисекс.

# 543
Нищо не съм гледала- ни количка, ни коарка, нищо. Нека мине втора фетална, да порасте детето и ще има време за всичко.

# 544
  • София
Аз миналия път само кошара взехме преди да родя и някакви дрешки.Всичко друго количка, столче за кола и помпата за кърма след това.Исках да видя ще има ли кърма да не си я поръчвам нахалост. Laughing

# 545
  • Varna
Нашата кошара е на Арбор (иглолистно дърво май беше) 120/60, цялата е с решетки (много държах на решетките). Малката поне до 4-5годишна можеше да спи там. Ние шкаф за повиване нямаме, но повивалника (от твърдите е) стои върху кошарата, аз все още оправям малката(2г) там.
За дрешките и аз бях казала че няма да купувам розово, но 70-80% от дрехите и са такива цветова. Толкова са сладки момичешките дрешки Crazy.
Количката мисля да в взема, ако има някоя готина промоция за нея. Иначе сега на 5.05 ще има 25% намаление в Хиполенд и мисля една възглавница за бременни да си взема.

# 546
Нашето креватче е разглобено, но е от тези с чекмеджета и място за повивалник, трансформиращо се на бюро и легло. Също обаче взехме на цяла детска стая. А в сегашната ни спалня ще ми трябва по-малко и по възможност с колелца, за да го придвижвам отвреме-навреме в детската.

# 547
Нашата кошара е на Арбор (иглолистно дърво май беше) 120/60, цялата е с решетки (много държах на решетките). Малката поне до 4-5годишна можеше да спи там. Ние шкаф за повиване нямаме, но повивалника (от твърдите е) стои върху кошарата, аз все още оправям малката(2г) там.
За дрешките и аз бях казала че няма да купувам розово, но 70-80% от дрехите и са такива цветова. Толкова са сладки момичешките дрешки Crazy.
Количката мисля да в взема, ако има някоя готина промоция за нея. Иначе сега на 5.05 ще има 25% намаление в Хиполенд и мисля една възглавница за бременни да си взема.
Охоо откога си мисля за такава възглавница, мерси, че сподели Simple Smile А да питам мамите с термин около 10.10 и спърва бременност - усещате ли вече бебчето, защото аз все още не Sad постоянно се опипвам и нищо Sad Пише че за първа е нормално по-късно да го усетя, но нямам никакво търпение вече.

# 548
Тони,аз съм с като твоя термин. Simple Smile
Незнам какво усещам аз,писах по-горе какви неща усещам,но и бебчо да е едва ли ще разбера щом ми е за първи път.
Док каза към 18-19 че трябва вече да се усеща.

# 549
И аз понякога уж усещам нещо, но май май само си внушавам все още Simple Smile в четвъртък съм на ЖК и ще я поразпитам подробно и да това (приготвила съм си дълъг списък с въпроси, особено това повръщане, което зяла седмица ме пропусна и се върна в петък да навакса за 1 ден....).  bouquet

# 550
  • София
Тони, Стефи и аз съм с почти същия термин и нищо не усещам.  Дори и за внушение няма още.  Simple Smile

# 551
Аз съм с термин 09.10., но втора бременност и също още не усещам ритници. А трябва да почна да усещам по-рано, поне всичките ми познати с втора бременност споделят, че по-рано са ги усетили. Акушерката и тя това ми каза. newsm78 Имам от около 2 седмици периодично усещане за нещо като пърхане, но това не са ритници. Тях не можеш ги обърка  Heart Eyes
После като почнем да ги усещаме това си е един вид комуникация между майката и бебето. Спомням си как в по-напреднала бременност първия път, ако не ритнеше го побутвах, за да ми отговори и да съм спокойна, че всичко е наред Joy Той и хълцаше много в корема ми, особено нощем беше редовно и не можех да спя Joy

# 552
Аз го очаквам до края на месеца да се разпише Wink  Усещам на моменти подскок. Все едно се тръшка вътре. Аз не съм усещала нищо от 2 дни. Надявам се да е добре. Тая седмица се отприщихме да казваме. Свеки вече знае. На работа казах. Мисля още на един-двама и за сега толкова. То скоро и само ще си покаже Simple Smile Вечер така се надувам,че все едно имам 3 бебенца в корема. Сутрин е малко по-приемливо. Ходя с по-широки дрехи и за това още не са ме заразпитвали. Аз пък и съм се по-пълничка. А и то в един момент на хората им става неудобно да те питат :"Абе, да не си напълняла?" Simple Smile
Вие планирате ли моренце?? Ние сме планирали за края на Юни в Албена на първа линия. Да не кетрим стълби и баири.

# 553
Моето "моренце" тази година ще е посещение на родителите ми в началото на август до Варна. В тези жеги едва ли ще стигна до плажа, но все пак ще съм наоколо. Много добре ми действа морския климат, когато съм си във Варна се чувствам отлично - без гадене и повръщане. Чак се замислям дали август да не изляза в болничен и да си го прекарам там Grinning

# 554
Обмислям и аз едно юнско моренце и понеже след екшъна по Великден ММ не щеше и да чуе, подхванах тактиката на детето, когато много иска нещо. Започнах да повтарям едно и също, подпитвайки и намеквайки, непрекъснато, при всяка възможност. Mr. Green Изключително дразнещо е, но вече имам напредък - склонен е да пътува ако имам ОК от лекар. Последното се подразбира, че е задължително условие за мен на първо място и без да питам ММ какво мисли. Но и той леко не ме взима на сериозно напоследък, така че му е простено. Днес ми беше скрил допълнително парче шунка под останалите продукти в сутрешния сандвич - трябвало повече да ям. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт