Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 069
  • 794
  •   1
Отговори
# 225
  • Plovdiv
Здравейте,някой може ли да ми даде информация за работата в "Шнайдер електрик"?

# 226
Зависи какво ще работиш там.

# 227
Само че, ако по трудовия договор си осигурена на максимум, трябва да попълниш декларация за това при този, с когото е сключен гражданския. Иначе ще ти удържат осигуровки и оттам и ще внесеш повече от допустимото. Въпреки че, ако са само 200 лева, това е под МРЗ и няма да ти се удържат осигуровки. Само ДОД.

Приходите се декларират в началото на следващата година. Не може по-рано.

А колко ще получиш, трябва да питат. Може да са 200 лева чисто. Тогава ще ти напишат, че изплатеното възнаграждение е повече и след удържан данък става 200. Но може и от тези 200 лева да ти удържат данъка и да получиш по-малко. Това си е въпрос на ваша договорка. Тук няма как да отгатнем Wink

Благодаря. Всъщност по трудов договор ме осигуряват на минималната, а сега се сетих, че при подписването на гражданския в агенцията, имаше на едно място в документите, където с епосочваше дали съм осигурена.

# 228
Тримесечното търсене, безброй подред аналитични задачи и интервюта с над 50 човека сумарно ме доведоха до няколко оферти почти наведнъж и след цяла седмица вътрешна агония днес избрах това, което смятам за най-добро в момента. Дано да се чувствам все така щастлива от решението дори след доста месеци, а на всички в темата: успех и нека всеки търси това, което намери.

# 229
  • Варна, морето, сините вълни...
Браво elenna! Успех и дано това, което си избрала е правилното за теб.

Аз все още съм в усилено търсене, интервюта, изпити и четене на обяви!!!
Това понякога може да е по-изморително и от самата работа.... хахах

# 230
Красита, то търсенето направо си е цяла работа. Макар да съм свикнала на много динамично темпо на действие и се смятам за изключително оправна, си признавам, че на края на процеса вече бях много уморена и просто исках да решавам нещо, че да се приключва. Дадох 2 седмици предизвестие и после си давам малко над 2 седмици ПЪЪЪЪЛЕЕЕЕЕН релакс.

# 231
Честито за успеха! Да ти върви по вода!

# 232
Благодаря ти, Натали! Дано! Най-пълното щастие идва от детето ми, но кариерата ми също е изключително важна за мен и се надявам да продължавам да ги съчетавам успешно, а скоро и с повече деца  Joy

# 233
Здравейте,

Имам една чуденка. Вчера сутринта си харесах и кандидатствах по една обява за работа, написана на български език. Вечерта реших да проверя за нови обяви и гледам, че абсолютно същата обява е пусната И на английски език (от същата фирма, с идентични задължения и т.н.) - просто е преведена на английски, иначе е 1:1. Тоест, и двете обяви са пуснати в един и същ ден и са активни в момента... Много ми е странно, чудя се каква е идеята? Да кандидатствам ли и за тази с английския текст, съответно със CV на английски?

# 234
Ако в обявата има изискване за отличен английски и отговаряш на изискването - пускай на английски. Simple Smile

# 235
Ми ще пусна, но се чудя защо тогава изобщо са пуснали обявата на български или поне защо не са деактивирали първата обява и да оставят само тази на английски.... И двете обяви са платени, та ми е странно за какво ги дават тия пари, вижда ми се безсмислено. Те си знаят...

# 236
  • София
Здравейте,
В момента съм безработна, но си търся активно работа.  Искам обаче да се регистрирам в бюрото по труда. Ако  скоро след регистрацията ми си намеря работа,  трябва ли  да ги уведомя, или няма нужда?

# 237
Буря, зависи дали ще се регистрираш с цел получаване на обезщетение за безработица, или само с цел търсене на работа.
Но и в двата случая трябва да се уведоми БТ за започване на работа.
Носи се копие от ТД, за да ти прекратят регистрацията и ако получаваш обезщетение - с получените документи от БТ отиваш и в НОИ, за да ти попълнят трудовата книжка.
Това най-общо.

# 238
  • София
Буря, зависи дали ще се регистрираш с цел получаване на обезщетение за безработица, или само с цел търсене на работа.
Но и в двата случая трябва да се уведоми БТ за започване на работа.
Носи се копие от ТД, за да ти прекратят регистрацията и ако получаваш обезщетение - с получените документи от БТ отиваш и в НОИ, за да ти попълнят трудовата книжка.
Това най-общо.

Благодаря.  bouquet

# 239
  • Другата България
Ако не получаваш обезщетение копие от трудовия договор не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт