И аз на твоите години беснеех, че нямам нормален баща, но с годините приех нещата каквито са.
Та по тази причина може би съм все още сама и не смея да създам семейство. Не допускам мъжете близо до себе си. Страх да не ме наранят, да не ме зарежат или пък да се окажат не това за което са се представяли.
Страхът и аз го имам. Ходила съм и на психолог на терапия. Помогна ми да си визуализирам някой неща, които от преди си усещах, но не знаех как да ги опиша или да си обясня, защо са така.
Например за страхът от изоставяне. Ами лекувал се с дългогодишен брак и деца. Детето има нужда чувства обич и защита от родители, и ако това не е така или е изоставено, този страх се появява още тогава. Отнема му се естествената вяря в жвота, което всяко дете има по рождение. И никакви думи или работа над себе си не помага, помагат само действия и да се остави съзнанието само да се убеди. Децата дават тази неприкосновенна любов към родителите и могат да върнат вярата в живота, която пък ще смали или заличи страхът от изоставяне.
Вяра в живота е например, ако си спомняте като сте били дете сте си мислели, че нищо не може да ви се случи, че никой никога не може да умре и т.н.
А страхът си го представете като пллевел в градина. Колкото повече допускате такива мисли е като поливане на плевелите, толкова по-големи ще стават страховете.
Като ме нападнат такива страхове и си визуализирам плевел и един клоун как ги скубе и се хиля. Това е упражнение от терапията.