Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 93 196
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Миоки, ретина го вземат от ибей, но не мисля, че сега е добър момент да се започва... По-добре на есен... Или започни сега с ретинолов продукт и виж дали ти действа и как ти се отразява....  Peace
Да, мисля да започна с ретинола на Пола, а след това с ретин, ако успея да се снабдя от някъде. Тъкмо ще дойде есента до тогава.
При мен няма много слънце и лятото не се очаква да бъде особено прекрасно като в България, освен това аз съм повече вътре, отколкото навън та много не се притеснявам, но ще го имам предвид, блягодаря!

Ето това е на The Ordinary Advanced Retinoid 2% От раз го започнах всяка вечер, не съм имала никакво дразнене, зачервяване или друг страничен ефект.

Иначе аз виждам голямо подобрение в общото излъчване и състояние на кожата и то само от няколко седмици по-специална грижа, която включва изцяло промяна на режима - от почистване до кремчета и серуми. Факт обаче, че лицето ми беше в доста плачевно състояние - черни точки, петна, подкожни бели точки, бръчки около очите и отпусната кожа. А бе направо кошмар.  Sick
Сега като се погледна в огледалото чак не мога да повярвам. Искам полека да вкарам и по-тежка артилерия, защото не очаквам същия скок в скоро време отново.

# 121
  • тук и там
Миоки,как и какво ползваш на The Ordinary( това ретинол ли е всъщност-2 % ретиноид newsm78)?Да взема да пробвам и аз.На Пола ретинола е 60 евро,ако мога да постигна същият ефект за 11 евро -естествено, че ще предпочета този вариант.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 07:51 от Kaisia

# 122
Ретиноидът бил всъщност някакъв дериват на ретинола и уж по-силен като действие, обаче в продукта на The Ordinary не е сигурно какъв точно е. Гледах този клип, мадамата обяснява подробно.

Иначе, аз го ползвам всяка вечер, защото леко мазнее. Не дразни изобщо и го слагам и около очите. 
Не мога да кажа, че забелязвам някакъв ефект. Като цяло имам голямо подобрение в състоянието на кожата, но смених изцяло режима и вкарвам гликоловата киселина 8% на Пола (в момента през ден я ползвам) и Lactic acid 2% пак The Ordinary, която също всяка вечер ползвах, а сега в дните, в които не слагам гликоловата.
Цялата тази промяна ми се отразява добре и вероятно ефектът е комплексен, но серумчето е достатъчно евтино, че да си заслужава пробата. Като ми свърши, ще си взема пак.

Млечната киселина също е доста "мека" и не дразни, но следващия път ще си взема 10%, че сега съм с по-слабата - имат две.

# 123
  • тук и там
Благодаря! bouquetСпоред мен ефекта е по-скоро от гликоловата и млечна киселина. Peace

# 124
Възможно е. Още съм в процес на проби и намъняване кое ми действа на кое и кое е най-подходящо. Мисля полека лека да пробвам повече неща на The Ordinary. Хубави неща казват за тях и цените са им такива, че как да не си купиш да пробваш.
Харесва ми, че нямат никакви аромати добавени и са само активни вещества без излишни добавки, освен това са доста икономични и спокойно клепам по шията и деколтето. 

Тази макцка, чийто клип пуснах има доста други за марката и обясненията са й аргументирани, така че ако ти е интересно, хвърли едно око и на другите й ревюта. 

# 125
Аз от 3-4 седмици ползвам всяка вечер ретиноида на The Ordinary и определено виждам полза, включително и заглаждане на фини линии, по-точно тези около очите и над горната устна, т.нар. пушачески бръчки. Дълбоки бръчки така или иначе нямам. През този период съм ползвала само продукти на тази марка, всичко останало умишлено оставих временно настрана.
Не ми мазнее изобщо ретиноидът, напротив няколко секунди след нанасяне изсъхва напълно и даже като че ли кожата ми става по-суха, но с други серуми отгоре и накрая с крем, всичко се оправя. Ще поръчвам още неща на марката, вече поръчах пет ФДТ.  Laughing

# 126
С каква кожа си? Аз съм с доста мазна Т зона иначе на бузите ми е добре.
Не смея да казвам нищо категорично още, защото мисля, че трябва да се ползва поне 3 месеца за да се види има ли наистина ефект или е само плаце бо  Simple Smile

# 127
Със суха кожа съм. Това с трите месеца не го вярвам. Ако има някакъв ефект, той би трябвало да е леко видим поне до края на първия месец, но това си е мое мнение, до което съм стигнала след наблюдения на моята кожа само.

# 128
Зависи от концентрацията на ретинол/ретин в продукта. От това което прочетох до момента, трябва да се вкарва бавно и постепено да се увеличава честотата и концентрацията след това, за да се избегне раздразнение и лющене на кожата.

Специално този серум на The Ordinary не предизвиква никаква негативна реакция или раздразнение при мен. Както казах започнах го директно всяка вечер, а преди това не съм ползвала продукти с ретинол или ретин А, което ме навежда на мисълта, че не е много концентриран и при всички случаи не е обикновен ретин А, а нещо друго. На всичкото отгоре гоползвам заедно с млечната киселина в една и съща вечер. От друга страна, не е задължително да дразни, за да има ефект, та не мога да съм категорична.

Аз виждам значително подобрение в кожата си, но не мога да кажа дали е резултат на серума и/или другите неща които ползвам, или комбинация от всичко, за това не смея да казвам действа или не действа. 

Ще поползвам и ще видим  Flutter

# 129
То си пише точно какво е.

This formulation combines two forms of next-generation retinoid actives in a combined concentration of 2% by weight:

These two actives are:

a) Solubilized Hydroxypinacolone Retinoate is a highly-advanced form of retinoid which is, in fact, a non-prescription ester of all-trans direct retinoic acid that offers a multi-fold better effect against signs of ageing than retinol, retinyl palmitate and nearly all other forms of non-prescription retinoid;

b) a sustained-delivery form of pure retinol in a protective capsule system which supports both the delivery and the effect of Solubilized Hydroxypinacolone Retinoate.

Both forms of retinoid used avoid the irritation associated with retinoid (including retinol) use while delivering better visible results against signs of ageing.

# 130
Не разбирам особено от химия и съставки, за това приех доводите на дамата от клипа, който пуснах по-горе. Звучи доста смислено и логично.
От нейните обяснения и от състава на серума, останах с впечатлението, че е микс от ретинол и тази новооткритата форма, който не е офоциално доказано ефективна за момента, а също така, че не е 2%, а общото количество на този highly-advanced ретиноид + ретинол прави 2%.
Та малко миш маш.

# 131
Аз на дами и господа от клипове не вярвам, освен ако не става дума за декоративна козметика, където резултатите са немедлено видими.  Laughing

# 132
Тя говори повече за съставките като такива и принципното им действие а не с рекламна или антирекламна цел. Смятам, че е образователно, ако си лаик и не работиш в козметичната индустрия като мен.
Разбира се, не те карам да го гледаш, щом не смяташ че е нужно. Просто ми е по-лесно да пусна инфо от някой който разбира повече, отколкото да се опитвам аз да обяснявам.  Peace

# 133
Като цени The Ordinary наистина са добри, защото ретиноловите серуми и кремове по принцип са скъпи... Друг е въпроса при тези по-ниски цени какво има като съдържание... Mr. Green Но може да се пробва и да се види има ли някакъв ефект все пак... Аз мисля да си харесам нещо от тях, на Пола нещата са много скъпи и ако не действат, просто пари на вятъра... В амазон гледах има хиляди варианти на ретинолови продукти, но марките не са ми познати и не знам дали да рискувам без проба или отзиви... Mr. Green

# 134
  • тук и там
И при мен цената буди съмнения.Не знам колко излиза доставката също...На Пола нещата си действат,но често не както се очаква.Аз съм много доволна от ексфолиантите.За ретинола съм със смесени чувства-имам подобрение на кожата-избистрен тен,блясък и т.н ,но от към бръчки не мисля че има подобрение.Ще поръчам този път на Тhe Ordinary,но нямам големи очаквания. Peace

Общи условия

Активация на акаунт