Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 541
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
[
Сега the ordinary имат и Granactive Retinoid 2% in Squalane, както и Granactive Retinoid 5% in Squalane. Още не сме ги пробвали, но като свършим запасите ще и поръчам и тях.

И аз снощи на тях хвърлих око или по-точно направо на петте процента. Sweat Smile

Нищо лошо няма човек да си сложи малко ботокс, стига да е с мярка.  Peace

То лошо няма, но ботоксът не прави нищо освен локално заглаждане на бръчки и то само в горната част на лицето. Не може да оправи смъкнатата кожа, не променя поглед, осанка, движения и т.н. Никой не изглежда по-млад с помощта на ботокс, но лошо няма наистина.

# 451
Щях да пусна снимка и аз, но за мен моите снимки лъжат, та не искам да заблуждавам никой. Определено на снимка изглеждам по-добре, от колкото на живо. Косата една лъскава, че и гъста изглежда, бръчките не личат толкова. Реално положението е по-зле. Та се въздържам. Но до сега всички които пуснаха снимки ми харесаха. Изглеждаме по един и същ начин бих казала и се борим с едно и също.

И аз мисля, че не бива да зачеркнем ботоксите и филърите с лека ръка. Аз още нямам, но събирам инфо и като преценя, че повече не става с кремове, ще прибягна и към по-тежката артилерия, планувам в границите на разумното. Също безумно ме е страх от игли и ножове и може би това ме възпира.

# 452
  • София
змия, колко време пробва с третиноин? В какъв смисъл зле - изсушаване и червенина ли?

Започнах го в началото на ноември, окончателно го спрях през пролетта, не помня точно кога.
Изглеждах като болна, като човек със сериозни кожни проблеми - лющене, червенини и т.н.

Седмица след спирането му нещата се подобриха.

# 453
  • Казанлък
Скрит текст:
Момичета, не се заричайте да не прибягвате до по-хард процедури. Понякога изведнъж човек остарява много бързо и не му остава друг избор, ако не може да се възприеме със застарял вид.  Не винаги можем да разчитаме само на хубава козметика и посещения в козметичния салон. Има дами с филъри, ботокси или лифтинги, които изглеждат страхотно. Ключът е да не се прекалява и да се внимава при кой се ходи. А много често човек веднъж като направи нещо, започва да прекалява..  В това е уловката, важен е балансът. Нищо лошо няма човек да си сложи малко ботокс, стига да е с мярка.  :peace
+1 !!!
Точно виждайки резултат от подобните процедури при сестра ми съм съгласна с теб. Тя винаги ползваше бяла козметика от висок клас, но в един момент трябваше да пребегне до филъри. На слабото и лице бръчките започнаха да личат доста. Сега се чувства по-добре, всичките и дават по-малко години. Със сигурност не прекалява, затова дори и близките хора не са забелязали рязка промяна във мимика, а само добрия и външен вид.
Аз нарочно съм дала снимката от басейна, където сме без никакъв грим  Simple Smile
Иначе аз гледам да спазвам ежедневната грижа за лицето. Вечер задължително почистване с измиващ крем на Пиер Рико(между другото е много добър), тоник, серум и нощен крем за лице и този за около очи.
 Сутрнин пак измиване, добро увлажняване на лице с крем и задължително продукти със защитен фактор от ув лъчи. Не излизам навън без бб крем или фдт с фактор. Кожата ми е нормална с леко омазняване в т -зона. Преди години, около 30-те имах големи проблеми с комедони, но с времето кожата се оправи. Все се налагам по-често да правя маски, но някак стигам до тях само в неделя...
Смятам, че всяка жена още от млада трябва да се грижи за лицето си и много ми е чудно, когато жените се хвалят, че дори и крем не слагат.
Харесвам възраста си и аз искам да изглеждам добре за моите си години. Изобщо не се сравнявам със по-младите. Всяка възраст си има своите предимства. Но когато се харесвам в огледалото, то и настроението ми се вдига. За съжаление не мога да спя повече от 6 часа и знам, че това понякога зле се отразява на вида ми, но какво да се прави...)))

# 454
змия, това с най-ниския процент ли - 0,25?
А поне някакъв положителен резултат в крайна сметка нямаше ли?

# 455
  • София
Да, с 0,025%.
Положителен ефект имам от ботокса в челото и гневната. От третиноина нямаше нищо положително при мен.

# 456
valpan, слънцезащитата в декоративната козметика е крайно недостатъчна, още повече че повечето е само с spf без защита от UVA лъчи - имай го предвид.
За мен вече е закон отделен слънцезащитен крем с широкоспектърна защита, всеки ден от годината и без значение дали излизам или не от къщи.

Ползването на третиноин е сложно начинание и има доста трикове, които трябва да се спазват, за да е успешно и пак не понасят на всеки, но има начини да се избегне или намали до мининум "грозната фаза". Номерът човек да успее да я мине, а това си зависи и от спецификата на кожата. Доста изчетох по темата и мисля, че се справих благодарение и на това, че имам дебела, в смисъл на нечувствителна кожа.

# 457
  • Казанлък
valpan, слънцезащитата в декоративната козметика е крайно недостатъчна, още повече че повечето е само с spf без защита от UVA лъчи - имай го предвид.
За мен вече е закон отделен слънцезащитен крем с широкоспектърна защита, всеки ден от годината и без значение дали излизам или не от къщи.
О, да, съгласна съм!
През лятото и аз съм с такъв крем, това ми е любимия https://www.ricaud.com/fr-fr/creme-solaire--spf-50-visage-et-corps.htm . През другото време да, основно ползвам само фтд или корейски бб, които са с висока защита.

# 458
змия, благодаря  Peace

# 459
Да, с 0,025%.
Положителен ефект имам от ботокса в челото и гневната. От третиноина нямаше нищо положително при мен.

+1  bouquet
Не съм от щастливките с "дебела" кожа, моята не понася дори кола маска.

Валпан, пробвай хидратиращата маска на Полас чойс, ако нямаш време, бях изкл/чително доволна от нея. Намазваш нощем като крем и спиш с нея.

Сега си взех една на Сисли, много е хубава, но и цената и също.
Моята кожа също е смесена в Т зоната и на някои места сияе, на други е суха и тънка. Климатиците в офисите ми разказват играта, не мога да ги избегна, англичаните са маниаци на свеж въздух и се охлаждат даже през зимата.

Относно погледа и увисналия контур ботоксът и филърите не го оправят, както и кремовете също. Така, че е решение на всяка жена дали ще си ходи с увисналите бузи и марионетни бръчки или ще си направи някакъв лифтинг или блефаропластика или нещо друго.

В моя случай никой не знае, че си слагам филъри и ботокс освен дерматолозите, които съм посещавала. Ефектът е много естествен - само в определени зони, където наистина имах нужда.

# 460
Няма такова нещо като никой не знае, както ние си се вглеждаме по лицата, така го правят и околните, има доста наблюдателни сред тях.
Какво значи естествено - на 40-50 определено не  естествено да няма някакви белези на остаряване, примерно там където е имало нужда да се сложи ботокса

# 461
Набл/дателните могат само да гадаят , да се вглеждат и предполагат. Истината е и, че хората не помнят всяка втора бръчица.
Който слага, разбира се знае и вижда, но това е малък процент на фона на останалите.
Белези на остаряване има, но е значително по-незабележимо след процедурите.
Все пак ботоксът и филърите се резорбират постепенно във времето и единствено човек, който не те е виждал дълго време може да улови разликата. Ако се поддържат резултати в определени интервали от време и време, едиснвтено лекар според мен може да се усети.

Дори и да забележат (което никой не може да каже със 100% сигурност), не ми пука, важно е да се чувствам и изглеждам добре.
Времената се променят, както и естетическите процедури, смятам максимално да се възползвам от тях според възможности и вкус.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 21:07 от Stardust@

# 462
Надничам в темата и гледам, че завива към Естетичните процедури Grinning.
Нямам нищо против тях, но да е с мярка. Изпънато лице и като погледнеш шия и ръце на бръчкани. Кому е нужно, за мен е грозно.
Факт е,че има жени дето "основен ремонт" си правят.

# 463
  • Sofia

Относно погледа и увисналия контур ботоксът и филърите не го оправят, както и кремовете също. Така, че е решение на всяка жена дали ще си ходи с увисналите бузи и марионетни бръчки или ще си направи някакъв лифтинг или блефаропластика или нещо друго.

Ето моето състояние е такова - нямам бръчки, торбички и подобни, но леко увисване и двойна брадичка. Преди две години ходих на консултация при д-р Валянова в Хил клиник за мезо конци. Тя каза, че няма да има никакъв ефект, защото това е 1. формата на челюстта 2. наследственост 3. плътност на кожата (както тя каза, и благодарение на наследственост, но и на грижи). Каза да си ходя така.
Аз от тогава само пробвах Viva legacy на деколте/шия/лице - имаше 5% подобрение, но ме беше страх от намаление на обема и увисване на кожата и се отказах.
Така, че единствено си правя масаж по онзи японски метод и видимо има ефект.

# 464
  • София

Ето моето състояние е такова - нямам бръчки, торбички и подобни, но леко увисване и двойна брадичка. Преди две години ходих на консултация при д-р Валянова в Хил клиник за мезо конци. Тя каза, че няма да има никакъв ефект, защото това е 1. формата на челюстта 2. наследственост 3. плътност на кожата (както тя каза, и благодарение на наследственост, но и на грижи). Каза да си ходя така.
Аз от тогава само пробвах Viva legacy на деколте/шия/лице - имаше 5% подобрение, но ме беше страх от намаление на обема и увисване на кожата и се отказах.
Така, че единствено си правя масаж по онзи японски метод и видимо има ефект.
Моля,припомнете как се процедира пр него.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт