Турска кухня *6*

• 77 669
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
Потърси Sarıyer Börek 🙂 В Google и YouTube има доста. Ако с превода не се справяш ще помагаме. Аз с Google си ги превеждам и не е имало спънки.

# 271
Здравейте. Имам молба. Знае ли някой как се прави  АНКАРА ТАВА С ПИЛЕ. Убих се да търся  преведена рецепта но... без успех. Моля ако може да я публикувате.

# 272
Здравейте. Имам молба. Знае ли някой как се прави  АНКАРА ТАВА С ПИЛЕ. Убих се да търся  преведена рецепта но... без успех. Моля ако може да я публикувате.

https://m.facebook.com/shtipkaserotonin/photos/a.100979764662461 … 899830208/?type=3

# 273

Опитайте с турски сайтове с рецепти през някой преводач. Например https://ye-mek.net/

# 274
  • Благоевград
Здравейте!
Моля за помощ да открия една рецепта. Ядох ястието в Мол Джавахир, видях същото ястие и на Истиклял в едно заведение за хранене. Пилешка пържола в сос, върху нея картоф/Картофено пюре на топка, отгоре кашкавал. Мнооого беше вкусно. Изглежда така

# 275
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!
Моля за помощ да открия една рецепта. Ядох ястието в Мол Джавахир, видях същото ястие и на Истиклял в едно заведение за хранене. Пилешка пържола в сос, върху нея картоф/Картофено пюре на топка, отгоре кашкавал. Мнооого беше вкусно. Изглежда така

# 276
  • Пловдив
Това е султан кебап,в нета има рецепти много,вкл. и с кори за баница-пълнежът се увива в кора,в тавата се запича върху сос бешамел.

# 277
Това е султан кебап,в нета има рецепти много,вкл. и с кори за баница-пълнежът се увива в кора,в тавата се запича върху сос бешамел.
И аз първоначално се заблудих, че автора на въпроса пита за Султан кебап,  но не 😃.
Ако прочетете обяснява, че "топката" е върху пържола, а не е обвита в кори за баница😉.

# 278
  • Благоевград
Пържолата е от пилешко бутче, месото се топеше, отгоре върху пържолата има или цял картоф, или е Картофено пюре оформено като топка и върху него кашкавал. Зеленчуци няма. Цялото нещо е в много вкусен сос, не е сметанов, наподобяваше ми сос с домати, много беше вкусно.

# 279
  • In transit
Пържолата е от пилешко бутче, месото се топеше, отгоре върху пържолата има или цял картоф, или е Картофено пюре оформено като топка и върху него кашкавал. Зеленчуци няма. Цялото нещо е в много вкусен сос, не е сметанов, наподобяваше ми сос с домати, много беше вкусно.
Ако знаеш името на заведението(или поне местоположението), където си яла това ястие, може да потърсиш в нета за сайт и по менюто им да се ориентираш за името на ястието.

# 280
  • Русе
Тук ястието е върху пилешки кебап, вместо пържола. С топка отгоре от картофено пюре и кашкавал.
Ядох нещо подобно миналата година в Сиде, Турция.

# 281
Да, аз съм правила султан кебап. Уникално вкусно е. Не помня обаче откъде гледах рецептата, беше отдавна.

# 282
Не го знам това с топчето, но Пренсес Тавук е нещо подобно, което съм правила веднъж и е със същите или подобни съставки

# 283
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Яденето се казва tavuk saray kebabı, а заведението Ziyafe Kayseri Mutfagi.
https://maps.app.goo.gl/7EMDiLUq7ETyFr1T7

# 284
  • Благоевград
Много благодаря на всички!
Червенокоса вещица, точно това търсех! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт