С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 709
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Обикновено хората се женят в диапазона между 25-30 години. Грубо казано. Техните родители са на възраст 50-55. Това не са възрастни хора със заболявания и мършави пенсии. Тези, които имат нужда от помощ са хора над 65-70.

# 271
  • при късмета
Джули, при личните ми наблюдения нямам такива примери. Младите са все повече помагащите, отиващо към изцяло издържане и то независимо къде живеят. Да го кажа, че явно е много въжен въпроса за собствеността на имотите в тази тема

Да де, Уиш, в началото може ида се наложи родителите да помогнат. Но те все повече ще остаряват и ще се приближават до пенсията, нали? По-млади няма да стават съответно и да повишават доходите си. А много хора са на лекарства всеки месец дори още преди пенсия.
М/у другото статистиката сочи, че не само първото дете на днешната българка е след 30та ѝ година, но и повечето бракове са м/у хора над тази възраст. Като вдигнеш с 5 години, това, което си написала, излиза, че родителите на младите са в пенсия не след 8-13 години, а след 3 до 8, ако вземе възрастта за пенсиониране на жените. Като махнеш от тях още 2 в които майките и изобщо младите семейства се занимават предимно с децата си, отколкото с родители и то дошло време да им помагат.

# 272

Да де, Уиш, в началото може ида се наложи родителите да помогнат. Но те все повече ще остаряват и ще се приближават до пенсията, нали? По-млади няма да стават съответно и да повишават доходите си. А много хора са на лекарства всеки месец дори още преди пенсия.
Така е, но много малко хора мислят в толкова дългосрочна перспектива. Затова според мен не финансовият фактор, а желанието за контрол, плюс страхът от празното гнездо са водещи при родителите.

# 273
  • при късмета
О, аз не твърдя, че това липсва. Съгласна съм. А иначе хората в предпенсионна възраст мислят и в тази перспектива. Да не кажа, че може би мислят основно в нея, като гледат хала на държавата и на фона на това, че нещо може да се промени за пенсионерите в близките 20 години

# 274
Аз да не се обаждам по тази тема, че разбрахме вече колко ще е пенсията на майка му и ни се изясни сметката, и ми се реве. По груби сметки май пак ще си плащаме един вид "наем" въпреки, че уж купуваме жилище, за да не плащаме.

# 275
Аз да не се обаждам по тази тема, че разбрахме вече колко ще е пенсията на майка му и ни се изясни сметката, и ми се реве. По груби сметки май пак ще си плащаме един вид "наем" въпреки, че уж купуваме жилище, за да не плащаме.
Но нали те имат друго жилище, което могат да дават под наем?

# 276
Но нали те имат друго жилище, което могат да дават под наем?
Не искат.
Трябвало голяма разправия да се разберат с останалите наследници - хора, които живеят в Америка и въобще не им пука, че има някакъв апартамент някъде си в Хаджи Димитър.
Кога да се били занимавали, по цял ден гледат децата на сестрата на МП, нямало време.
То много лесно така.
Скрит текст:
ПП. То не е само апартамент. Те имат и 1 вила + 50% от друга вила пак по наследство, които могат спокойно да се продадат ма много занимавка, ще им стане нещо. Току виж се презорят.

# 277
  • при късмета
По-добре сега да се свържат с тях и да оправят тези неща, защото ако го оставят, то после вие трябва да търсите в чужбина наследници на наследници и става такава каша, че не мога да ти опиша. Живеещите в чужбина, ако нямат никакво намерение да се връщат не мисля, че ще откажат да си вземат частта от имота в пари. Мъжа ти да им обясни, че останат ли на пенсии по-трудно ще се справят и с разходите по сделката, сега ще им е по-лесно. И ще имат някой лев настрани. Като ясно им покаже, че той има други приоритети. Да ги стресне малко, явно няма друг начин. Като не им плащате нищо ще се заемат, къде ще ходят? Този имот като няма да се ползва, поне парите от него да са полезни

# 278
Оф, Уиш, оправяш ми деня като напишеш нещо за сина си. Онова с табуретката още го помня и как казал да му обадиш кога да реве, че го е заболяло. Ако не беше толкоз по-голям от щерката щях да го пазаря за зет, сериозно говоря. Аз с такива ехидни много се разбирам Simple Smile
И на мен.
Мъничко само по-малък да беше...С Уиш такъв живот щяхме да си живеем, а младите да се оправят!
Ама не сме от тези имотните с вилите в Гърция и явно заверата няма да стане  hahaha Joy

# 279
Ау, Контеска! Я не си зачерняй хубавото момиче с тоя пеперуд, дето малко бой е ял. А ти като напишеш как у вас е минус хиляда градуса с пет метра сняг, ми идва да се завия с още десет одеала. Laughing

Гугълче, занимава им се или не, имат вариант. Не е като да са отникъде нищо, когато е въпрос на елементарна човещина да помогнеш. Като не искат, да се оправят. Дори моята майка, която има характер-чудо на природата, постъпи съвсем разумно и прагматично след смъртта на баща ми. Апартаментът в Лозенец- продаден, вилата в Симеоново- под наем на чужденци, парите от продажбата- разделени между мен и нея, парите от наема- всеки месец при нея и сега тя си пенсионерства в Кюстендил на воля, без да се притеснява, че даскалската ѝ пенсия няма и триста лева.

# 280
Винаги има нещо Но.  Разправията с наследници хич не е лесна.  Имали апартамент да дават под наем, ама...То не били компютри, а компоти.

# 281
Не е лесна разправията с наследници, но е наложителна, ако не искаш имотът и парите му да идат по ягодите. Или да се разберат кой на кого ще плаща частта, или да го продадат и разделят парите, или, ако не могат да постигнат съгласие, да се свържат с читав адвокат, занимаващ се с имотни дела. От личен опит зная, че това са тегави дела, но пък решават въпроса.

Не, Пеперудова, за съвсем друг пеперуд говоря. Не си чела внимателно.

# 282
Агресорка е Уиш. Отвсякъде й личи. Все с тиган се разхожда, детето наритала в отделна къща.

# 283
Абе трудно е да се занимаваш с наследници сигурно, но

Скрит текст:
те вече изпуснаха един наследствен имот, в който майка му имаше 1/2, защото от туткане минаха 5 години и край. Сега пак така.

При тях е наложително. Иначе така, както излиза трябва да им даваме минимум 300-400 лв на месец и то, ако делим на половина разходите по тях със сестра му. Можем на теория, ама на практика няма да можем да си изплатим ипотеката по-рано, а ремонта ще става с охлювска скорост (пък жилището ни е хубаво, ама е в много лошо състояние). Баща му не е работил от адски много време, той няма пенсия. Само на една пенсия са - тази на майка му, а тя е по-малка от минимална работна заплата.
Айде спирам да се развявам вече по форумите. Ако се оправим, оправим, ако ли не ще се търсят алтернативи.

# 284
  • София
Гугълче, нали знаеш, че докато сина и дъщерята не седнат да си изговорят начина на действие и не тупнат по масата, нищо няма да се промени?
Сега се изясни, че всъщност, свекърите нямат финансовата възможност за нищо, затова натисни милото да действа и да се направи козметичен ремонт на онова жилище, за да се засили под наем.
После да ги погнат с разчистването на собственостите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт