С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 505
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Е, то как да дадеш пари на човек, с когото не си говорите?
Друг е въпросът, че е можело да не е толкова демонстративно. Но пък имам усещането, че снахата си го е заслужила май... Или поне се опитват да ѝ дадат някакъв урок, както се вижда – неуспешно.

# 526
Позволих си да прочета твои постове от преди години.
Явно е, че общ език със свекърите няма да намерите.
Но в случая издребняваш, и то много!

Може да си е помислила, че няма да разбереш какво и защо дава на сина си. И представи си наистина може да е искала да те зарадва.
Защо да не й благодариш като се чуете? Ще ти се откъсне езика ли? Едно "Благодаря за подаръка, ММ ми го предаде." може пък да я зарадва и да не сте постоянно на нож.  Rolling Eyes

Щеше да е лицемерно да й се подмазваш във всеки удобен случай, но едно Благодаря да кажеш е проява на елементарно възпитание...

# 527
  • Оптимист по принуда
Много ме дразниш, ама нА ти 30 лв  Whistling

# 528
А, може и другояче да се тълкува – "Като не щеш да общуваш с мен, ще ги дам на мъжа ти, та той да ти ги даде."
Нещо като счупен телефон, ама с пари.  Laughing

# 529
Да, тъй се дават пари на някого, когото не харесваш!

Забелязвам друго аз - парите са дадени, когато го няма свекърът. Т.е. май е тайно от него. Защо - не се наемам да предполагам. Но явно жената се опитва да направи мил жест. Предполагам синът й е бил по-близо и за да не забележи свекърът е дала парите на мъжа на авторката, а не на нея, която е седяла отсреща. Thinking

За съжаление има двойки, при които има разногласия на тема на кого и за какво да се дават пари. При положение, че родителите често се карат (писала е в стари нейни постове), жената явно е искала да си спести скандал.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 16:47 от Emerald_eyes

# 530
  • Сопот, Пловдив
Ако и нея я дразни твоето присъствие, може би съвсем демонстративно дава парите на съпруга ти, за да покаже, че дори не иска да ти ги даде лично.
И ей сега някой да ми обясни логиката защо изобщо дава нещо при тези глупави взаимоотношения.

Принципно няма смисъл, но има хора, кото наистина биха го направили, за да демонстрират отношението си към някой. Аз също си помислих, че е много вероятно да крие от свекъра, че дава пари.

# 531
Моята майка е говорила за мъжът ми на мен, пред него
В стил" Хепи, ТМ дали иска салата?" и т.н.
Ужасно е и е нарочно  Tired
Свеки пък ми прави едни завоалирани комплименти, например "Оле, добре че отслабна, че каква беше"  Joy Да се радваш ли, да плачеш ли  Joy Па и не бях отслабнала  Joy

# 532
Моето виждане е, че го прави нарочно с цел видиш ли ти може и да не ми говориш, но аз пак ти давам пари. Демонстративно я прави още по-черна, а тя самата изглежда мила и добра. Съответно го прави зад гърба на мъжа си, защото той би я скастрил. А и пред сина си, за да види нагледно жена му какво е зло, също така знаейки този акт какво ще предизвика впоследствие. Същинска лисица!

# 533
  • София
Според мен свекървата дава парите по този начин /пред очите на авторката, но под масата на сина си, пък уж за нея/ да казва после "аз й давам пари за подарък да си купи, нищо, че тя не ме харесва". Аз също бих се подразнила направено по този начин. Момичето е там, с тях на масата, а тя ще шушука до нея със сина си и ще му ги дава тайно.  Sick Ако е искала да е тайно е щяла да го направи в отсъствието на авторката, ама така хем да чуе и види, хем да не е директно. По-добре нищо да не дава, отколкото така да я заобикаля, обидно е някак си да се държи с нея все едно е предмет. Един поздрав очи в очи е по-добрия вариант, дори и без сума.

# 534
Според мен свекървата дава парите по този начин /пред очите на авторката, но под масата на сина си, пък уж за нея/ да казва после "аз й давам пари за подарък да си купи, нищо, че тя не ме харесва". Аз също бих се подразнила направено по този начин. Момичето е там, с тях на масата, а тя ще шушука до нея със сина си и ще му ги дава тайно.  Sick Ако е искала да е тайно е щяла да го направи в отсъствието на авторката, ама така хем да чуе и види, хем да не е директно. По-добре нищо да не дава, отколкото така да я заобикаля, обидно е някак си да се държи с нея все едно е предмет. Един поздрав очи в очи е по-добрия вариант, дори и без сума.
Абсолютно си права. Глупаво и обидно поведение. Но, от друга страна, двечките снаха и свекърва са се намерили като гърне и похлупак:
Никога не съм и вземала парите които уж са за мен - дали да взема да и кажа като ми честити рождения ми ден.  Аз ще умра от кеф ако го научи , пък за нея незнам.
И едната, и другата са достойни кандидати за темата за селските пинизи. Драматургията им е като от селска вечеринка.

# 535
Здравейте. Седмица преди 8 март седим аз , мъжът ми и свекървата на една маса. Свекъра отиде да пуши и тя ТАЙНО извади 30 лв и ги даде на сина си и му казва да ми ги даде за празника да си купя нещо. А аз стоя насреща.
На Великден същата работа. Събирахме се. На др. ден тя го вика и пак тайно дава пари за мен за рождения ми ден.
Никога не съм и вземала парите които уж са за мен - дали да взема да и кажа като ми честити рождения ми ден.  Аз ще умра от кеф ако го научи , пък за нея незнам.
Според мен ти си несигурна в отношенията ти със съпругът ти. Не се чувстваш емоционално обвързана с него и за това толкова ти пука за другите.
Ако моята свекърва даде тайно пари на съпругът ми за мен, отиваме веднага да празнуваме заедно с деата и да изхарчим парите ей така за кеф, въобще няма нито да се възмущавам, нито да се сърдя.Дори и ще и благодаря, пак така тайно насаме с нея или по по-добре пред съпругът ми, когато сме тримцата с нея.
Имам чувството, че ти реагираш така, защото си ощемлада и е съвсем нормално за възрастта ти. Но като ти се понатрупат годинките ще видиш, че това са бели кахъри.
Най-важното е да сте живи и здрави и да се разбираш със съпругът ти, да ти върви семейството и да си гледате дечицата заедно.
Научи се да неглижираш външни хора като свекърва ти и да не допускаш заради нея да си разваляш отношението с мъжът ти.

# 536
  • Наблизо
На мен ми избожда очите ''Не ще да гледа децата''- затова ли ти не я харесваш,бебе+?

# 537
Ама ние почти не си говорим. Като чужди сме си.
Никога не е искала да гледа внуците си . Всъщност 3 вечери за 10 години.
Не се харесваме - взаимно е.
Празниците са ужас. За Великден ходихме у тях - хапваме набързо за 30-40 мин и тя каквото остане от масата ни го събира като багаж и който от където е. Всичко е фалш. Свекъра все се напива и крещи, тя вдига кръвно от децата защото не могат да седят на масата а искат да играят. И общо взето това е.
А вие защо ходите ? И защо приемате храната ? Не е ли по-нормално , вместо да си "тровите" взаимно отношенията , да не се приемат такива "всичкофалшиви" гостувания ?
И защо не реагира още пред нея , че не искаш никакви пари , като и благодариш твърдо  и откажеш ? То е наистина обидно да говориш за присъстващ човек в трето лице , но май че и ти се държиш точно като такова. Така поднесено , наистина е доста странно. Какво толкова лошо  взаимно сте си причинили ?

# 538
  • София
На мен ми избожда очите ''Не ще да гледа децата''- затова ли ти не я харесваш,бебе+?
По - скоро заради факта, че не ги понасяла, т.к. вдигали шум - ами те са деца, не е логично да застанат кротко и тихо на масата и да стоят там цял ден/вечер.

# 539

Имам чувството, че ти реагираш така, защото си ощемлада и е съвсем нормално за възрастта ти. Но като ти се понатрупат годинките ще видиш, че това са бели кахъри.
Млада, млада, колко да е млада като има дете на 10?
Виж, за инфантилна, че е, мога да се съглася. Но това в повечето случаи не се оправя с времето.

Общи условия

Активация на акаунт