С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 504
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Всъщност са близнаци на 9 или 10 години. Сякаш са излезли от възрастта, в която имат пирони в дупетата и не могат да седнат на масата докато се хранят. А авторката се жалва, че свекърите отказвали да гледат близнаците цяло лято като не работи градината. После се жалва, че като станали ученици пак не искали да ги гледат, макар че предложили да дават пари за занималня. Изобщо истории и жалби от селски вечеринки.

# 541
Здрасти ви ...
Не  съм чела назад и  нямам време чак толкова да се взирам ,ако има нещо за мен свиркайте.
Влизам да кажа,че ще почерпя моите син и снаха,дето не пискат  и си зяпат децата сами.Не  че не можем си намери махна,но общо взето....
Идваха по Великден ,извадиха де що можаха  от шкафовете  и седнаха в тавите(децата)но ми беше кеф на буци.Поиграхме и чао....Още малко и ставаме на 2,кой  като нас...в тон съм с мамите тук.Истината е ,че децата на две ,бабата на 62 ама пак  е с две.

# 542
Много се накефих на отговорите Ви.
Аз съм практичен човек който е свикнал сам да са се оправя. Мъжът ми е до мен и много ме подкрепя.
Аз винаги  подсещам моя да купи нещо на техните за именни и рождени дни, което уж е от семейството, децата го подаряват.
Свекървата е така и за децата - дава тайничко пари от мъжа си на сина си.
Миналата година другата им внучка имаше бал. Те извадиха демонстративно плика  с  паритев ресторанта  и и го дадоха и думите на дядото беше - "Давам ти го макар, че не го заслужаваш". - просто са си такива наопаки.
Както и да е - изобщо не си го слагам. Не им желая нищо лошо - да са живи и здрави и всеки да си гледа своя живот.

# 543
  • Сопот, Пловдив
Е, аз пък не бих ги взела тези пари, ако ми се подадат с такава реплика. Но ми се затвърждава мнението, че свекървата крие даването на пари от мъжа си. Иначе, на ваше място, при чак такава нетърпимост, бих прекратила празничните събирания.

# 544
  • София
Веднъж месечно ми е много, а 2 пъти месечно да се събираш с хора, с които взаимно не се харесвате, - направо ме изумява. Аз съм против подаръците по задължение или да напомням някому нещо. ММ да си подарява на техните, ако има желание, същото се отнася и за моите родители.

# 545
Веднъж месечно ми е много, а 2 пъти месечно да се събираш с хора, с които взаимно не се харесвате, - направо ме изумява. Аз съм против подаръците по задължение или да напомням някому нещо. ММ да си подарява на техните, ако има желание, същото се отнася и за моите родители.

Мнението абсолютно се препокрива с моето. Виждаме се на празници и толкова, даже и тогава не държа.

# 546
 Какви и най-вече ЗАЩО са тези толкова чести виждания със свекърите? Да си пилите взаимно нервите и да се чувстваш пренебрегната и унижена? Нали със съпруга си в хармонична връзка. Имаш и две прекрасни деца.  Когато нещо върви добре що ли да не си потърсиш белята. Или това ни е традиция - сряда и петък на гости при родата.  Да, ако са болни, ако имат нужда от помощ, но ако са все още млади, здрави и работоспособни Rolling Eyes Praynig

# 547
Какви и най-вече ЗАЩО са тези толкова чести виждания със свекърите? Да си пилите взаимно нервите и да се чувстваш пренебрегната и унижена? Нали със съпруга си в хармонична връзка. Имаш и две прекрасни деца.  Когато нещо върви добре що ли да не си потърсиш белята. Или това ни е традиция - сряда и петък на гости при родата.  Да, ако са болни, ако имат нужда от помощ, но ако са все още млади, здрави и работоспособни Rolling Eyes Praynig
Ами, нейните са все още млади, здрави и работоспособни, което се оказва голям проблем, защото не искали да ѝ гледат близнаците, макар че предложили да помагат с пари за занималнята.

# 548
Не ги е срам. Да зарежат всичко и да гледат близнаците.  И аз съм млада, здрава, но след един ден с внучката /една/ имам нужда от реанимация.

# 549
  • Варна
Значи реших да се зачета малко повече в мненията на авторката. Ами то всяко е как си гледат сами децата, как свекърите никога не са ги гледали и не са помагали. Мила моя аз си гледам САМА децата. Мъжът ми работи извън страната за да сме добре ние. Помагам за майка ми, която е от шест години на легло. И не РЕВА, че някой ми е длъжен.

# 550
Делфинчееее, делфинче, не разбираш ти концептуалната драма. Свекърите по думите на авторката са млади и свободни. Не може така! Да се ангажират с нещо полезно НЕ-ЗА-БАВ-НО! Ще ми се моткат като свободни валенции те! Ама ха!

# 551
  • Варна
Пардон, извинете  Crazy Все забравям, че това задължително трябва да се изпълнява от бабите и дядовците. Малко поизлъгах де. Когато на свекърва ми е удобно винаги може да дойде при нас. Случвало се и да гледа малчо, ако разкарвам Нейно примабалериние по концерти. Ама я моля възпитано и я посрещам с наготвено ядене и изчистена къща.

# 552
Стигам до заключението, че проблемите снаха-свекърва се появяват поради:

5% - наистина калпави хора, с много злоба и/или психично отклонение;

65% - нереалистични очаквания (за гледане на деца, купуване на имоти, даване на пари, липса на какво да е изразяване на мнение от другия, минимални контакти там, където ги е имало често преди, перфектно съобразяване във всеки аспект...);

30% - дребнавост - прекалено силна реакция към дреболии и залавяне за същите (даде ми пари, а аз не исках; прати ми буркани с ядене, а аз не исках; не ми прати буркани, а аз исках; донесе ми грозна риза за подарък; не ми купи нищо; честити ми празника; не ми честити празника; казала на Мара от горния етаж, че гледа децата; даде му зрънчо вместо аспержи; аспержите й са жилави; готви мазно; яде с мляскане...).

От всички оплаквания, които съм чела съм намирала за смислени единствено петте процента, идването по всяко време без предупреждение и омотаването в много сложни финансови дилеми, които водят до лишения на внуци и деца, и много нерви.

# 553
  • Сопот, Пловдив
Аз съм в последните 30%. Grinning Затова и не пиша за последните неща, които ме нервират. Simple Smile

# 554

65% - нереалистични очаквания (за гледане на деца, купуване на имоти, даване на пари, липса на какво да е изразяване на мнение от другия, минимални контакти там, където ги е имало често преди, перфектно съобразяване във всеки аспект...);

Аз бих качила процента  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт