С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 521
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Пфф, добре , че чета тука. Друго си е , да има човек, предварителна подготовка.

Нали, нали? То затова сме я накацали темата все бъдещи свекърви – да си водим записки и да си научим урока.  Mr. Green
Ами то всеки ден наръчникът  е все по-подобрено издание , няма научаване Joy

# 601
  • Бургас
Tays, ако детето ти или внучето ти отива към наднормено тегло, пак ли лековато ще гледаш на палачинките по 4 броя на закуска? Палачинките са произволен пример само, да не се хващаме за думата. Иронията е неуместна, считам, че пределно ясно се изразих защо не одобрявам тези неща. И всеки здравомсилещ човек, с базова здравна култура би следвало да е наясно, ана явно имам високи очаквания.
А нагласата на повечето баби, че ще угаждат за всичко, само да има доволство насреща /предполагам имаш предвид внучето/ е камъчето, което често обръща колата Wink Ненужно е да обяснявам на зрели жени как се възпитават деца, би трябвало и сами да знаете, ехе, колко сте отгледали вие самите, нали? А ако все пак се налага обяснение..... разговорът по същество е излишен Wink 

# 602
Зависи и тигана за палачинки какъв е. И в свекърва ми щерката изяжда по 4-5, но нейният тиган е с диаметър, приблизително колкото длан.

# 603
  • Бургас
Зависи и тигана за палачинки какъв е. И в свекърва ми щерката изяжда по 4-5, но нейният тиган е с диаметър, приблизително колкото длан.

Стандартен. Както казах вече, въпросът не е в едните палачинки. Днес са палачинки, утре е нещо друго. Всички се хващате за тях, но пропускате явно уточнението, че  склонна към напълняване. Торбата със сладките неща остана незабелязана. При положение, че детето ми пълнее, считам, че напълно основателно налагам ОГРАНИЧЕНИЯ на определени храни. Не забрани, а ограничения. Не знам кое е сложното да се схване. Ние като качим някое килце, какво правим? Ограничаваме хляба и сладкото, нали? Кое е различното?

Дъщеря ми е на 6 години и е 34 кг. Има ли още въпроси защо държа и настоявам да се спазва наложителното изискване за ограничване на вредни и калорични храни или ако не е с диабет поне, да си трая и да оставя баба и дядо да се радат на доволството?

# 604
  • при късмета
sixsens, напълно права си. Написала си го ясно и разбираемо. Ненужни са уточнения и спорове.

# 605
Зависи колко често. Ако всеки ден ги яде тези 4 палачинки - едно , ако е веднъж в месеца - друго.   

# 606
Ако е веднъж месечно, надали ще има проблем. Ама не е веднъж в месеца явно...
Имах такова съседче като бяхме малки. Баба й редовно й буташе някакви сладки и боклучави храни в ръцете, докато играехме навън. За у тях не ми се мисли.
Нищо де. Детето да се радва на баба, пък дали е здраво - няма толкова значение. ooooh!

# 607
  • при късмета
Тези баби, бутащите в ръцете не знам какво си мислят. Сигурно, че родителите са го родили това дете, че да има кого да уморят от глад  ooooh!

# 608
Има значение,мъжа ми се отдръпна точно в такъв момент.Не  са били отделни баба и дядо,но се намесиха като се кара на сина заради ядене.Предразположен към напълняване,натура ,и  то на баща си.Мъжа ми каза,не яж толкова ,ще станеш като мен. Свекъра се намеси в защита,само на думи и  бе повод да си готвим и храним отделно. Заради подобни намеси в разговор.Та  съм наясно.
И все пак два пъти годишно виждане не си струва разправиите.

# 609
sixsens
Много съжалявам , че си приела поста ми като пряко и иронично насочен към теб Hug
В твоя случай наистина бих била първата , която дори няма да си и помисли за палачинки.
Освен това , аз сега бърборя , но нали вече споделих , че  при мен , всичко тепърва предстои.
Съжалявам , че съм те засегнала , не е било умишлено  Hug

# 610
Ако е веднъж месечно, надали ще има проблем. Ама не е веднъж в месеца явно...
Имах такова съседче като бяхме малки. Баба й редовно й буташе някакви сладки и боклучави храни в ръцете, докато играехме навън. За у тях не ми се мисли.
Нищо де. Детето да се радва на баба, пък дали е здраво - няма толкова значение. ooooh!

Сигурно бабата не идва специално за да го тъпче с палачинки. Явно го гледа редовно. Като не ми харесва, няма да го давам. Това е точно разминаване на очаквания - ще го гледаш, ама както аз искам.

# 611
  • София
Е да де, ама като не го даваш си най-лошата, защото лишаваш баба от любимото и внуче.

# 612
Аз съм голям мързел, и палачинки не съм правила, откакто сина ми се отдели.
Само за любимо  ЗДРАВО ! Naughty внуче бих се напъвала пак да правя.
Пък то сега палачинките могат да се правят с намачкан   банан , със спанак , еее, много възможности.
Пюююю , как ми се приядоха  ooooh!

# 613
  • при късмета

Сигурно бабата не идва специално за да го тъпче с палачинки. Явно го гледа редовно. Като не ми харесва, няма да го давам. Това е точно разминаване на очаквания - ще го гледаш, ама както аз искам.
До сега за случай, баба на сила да гледа внучето без да го иска, не съм чула. Даже и в темата при толкова много казуси, такъв не е обсъждан.
Обаче като бабата иска да гледа внучето, да, определено трябва да го гледа както кажат родителите му.
Иначе на бабата на претенциите "уж искам да гледам внучето, но ще го правя както си знам" и на такива нейни очаквания ли да сме съпричастни?

# 614
Пък то сега палачинките могат да се правят с намачкан   банан , със спанак , еее, много възможности.
Като ще правиш палачинки, да са истински палачинки. Като отвикнат еко маниаците да ядат уж вредна храна и подкарат сладкиши със заместители, даже и се кълнат как същите ставали на вкус. Да, ама нищо общо няма. По-добре рядко едни истински палачинки/парче торта, отколкото такива като пица с карфиолен блат, сурова торта и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт