С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 706
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Посрещаме гости в ММ ,моята любима свеки стои на вратата и кани наши приятели,гледа ме злобно и нарежда:"влез,влез красавице Joy ,ой русокоске,ой принцесо..." ,няма лошо ,но от тези демонстрации ми си дохожда до WC. МНОГО ограничена женица. Едни роднини се разделиха,кво толкова всеки по пътя ,но тя може ли да не си покаже селянията,харесва снимките на бившата на въпросния роднина. Нищо лично-доказва,че не харесва новата. Joy
А веднъж обяснява,коя на бившата му и била пратила покана във фб... Joy

# 286
  • при късмета
Гугъл, не разбрах как може да загубиш нестледсвена част за 5 години, но вие си знаете. Явно нямате друг начин, освен брата и сестрата да ги оставят да започнат да затъват, че да си размърдат задниците. Ще им помогнат с документите разбира се, но трябва да ги сплашат, че ще останат без доходи. Егати как се ядосвам на такива. Имат възможност да се самоиздържат, но чакат на децата си, все едно те берат парите по дърветата

# 287
Гугълче, нали знаеш, че докато сина и дъщерята не седнат да си изговорят начина на действие и не тупнат по масата, нищо няма да се промени?
Сега се изясни, че всъщност, свекърите нямат финансовата възможност за нищо, затова натисни милото да действа и да се направи козметичен ремонт на онова жилище, за да се засили под наем.
После да ги погнат с разчистването на собственостите. Peace
Да, те заедно трябва да се разберат. Сестра му по принцип е много свястно момиче и се надявам да усети ситуацията. Досега основно МП ги поемаше финансово, но те са И нейни родители освен това гледат нейните деца по цял ден. С нея вероятно ще се разберат. Въпроса е дружно да убедят и тежкотоварното родителско тяло, че няма друг начин.
Скрит текст:
Иначе на нас идеята ни беше тя да продаде вилите (все пак има 1.5 вили, които изобщо не смята на дневен ред) и с  част от парите (които няма да са сигурно много, но все пак ще са поне няколко хиляди) да стегнем апартамента (като разправиите по ремонта и майсторите ще са от нас). Той им го предложи това наскоро и пред мен, но избухнаха колко разправии щели да бъдат с наследниците, искали ли сме майка му да си къса нервите... Не искам.  Grinning Ама не искам и оттук до края на света да плащаме по 1 месечна заплата, защото не им се иска да си мръднат пръста.
Преди да се захванем с купуването на жилище мислехме директно ние да платим за ремонта (те пак не бяха навити заради многото уж разправии), но сега след като платихме 10% самоучастие за ипотека, нотариуси, брокери, ремонт на баня, за да се нанесем все пак... нямаме с какво.
ма ко, тя е дълга и широка при тях. Майката на майката на МП (за по-лесно баба му по майчина линия) попадна на имотен измамник, който я принуди да му направи дарение - аз дори не знам как е минал този номер, защото тя не е била добре с главата по това време, но е факт. От смъртта й минаха 5 години и вече няма как да се оспори дарението. А през тези 5 години е имало не малко намилане на тема "Абе имаш пълното право да оспорваш, имаш запазена част, някой малко по-свестен адвокат може да успее да докаже и невалидност на дарението"... и може, защото документално онзи се е справил доста зле за печен измамник, който е завлякъл и други пенсионери, ама найн.

Има си хора, които са свикнали винаги някой да им бъде гръб. Това първо са техните родители, после съпрузите им, после децата и въобще, който се навие. Като гледам Happy ще ме разбере напълно.

# 288
  • София
Откровено казано, в техния случай, не виждам как те могат да се справят и защо децата им са стояли бездейни толкова време?
Разправията с наследници и вадене на документи, и ходене по съдилища, е трудна до невъзможност за хората от тяхното поколение, работа, тъй като няма нищо общо с начина, по който са живели.
Работила съм доста години с недвижими имоти и съм следила отблизо дела, свързани с материята, затова съм на мнение, че децата им са допуснали грешка, която сега се стоварва на главите ви и ви подкопава финансите.

# 289
  • при късмета
Децата им нямат правно основание в случая. Не може без никакво участие на преките наследници. По никакъв начин. А прекия наследник като не иска да се захване не може никой. Трябва дори и друг да се занимава с адвоката и всичко останало и той да се мръдне.
Децата не са виновни, че родителя е безотговорен.
Гугъл, някакъв начина да им да осиновя мъжа ти и аз да му се водя майка? Гледам, че офертата хич не е лоша

# 290
АбсуТ, като минала през дело за делба на имот и спечелила го, мога да се съглася с теб, че родителите, а и средсностатистическите хора няма да се оправят, защото това са от най-тегавите и заплетени дела. И аз не бих се оправила. Номерът е да повериш нещата на кадърен адвокат. После ти трябват само няколко години търпение, но не си мърдаш пръста. Адвокатът е затова, да свърши работата, която ние некомпетентните в материята не можем.

# 291
  • при късмета
АбсуТ, като минала през дело за делба на имот и спечелила го, мога да се съглася с теб, че родителите, а и средсностатистическите хора няма да се оправят, защото това са от най-тегавите и заплетени дела. И аз не бих се оправила. Номерът е да повериш нещата на кадърен адвокат. После ти трябват само няколко години търпение, но не си мърдаш пръста. Адвокатът е затова, да свърши работата, която ние некомпетентните в материята не можем.
Ами тя Гугъл точно това е написала. Свекървата дори адвокат не е наела. Децата ѝ какво точно следва да направят? Не могат от нейно име да заведат делото

# 292
  • София

Затова го написах- едно пълномощно на децата, за да движат нещата и да плащат, и чакаш.
Лошото е, че никой не е направил нищо и сега само плащат.

# 293
 Евала на такива практични свекъри! Те са си родили деца, не са им нужни имотни разправии... #2gunfire
Да, тегави са делбите, но от мързела и безхаберието си лишаваш деца и внуци. Сори за израза, ама тия са абсолютни самогъзници.

# 294
Те да дадат пълномощно? Абсурд! /ама не като ника ти Grinning /

Говорено е много, но няма как да бъдат прескочени. За някои неща си трябва и тяхната добра воля - да сложат някой и друг подпис. Да се съгласят въобще да се стартира някаква процедура.

ма ко, добре дошла. Да ти викам ли майко?  hahaha

# 295
Да, те едно ЕГН за справка не искат да дадат, ти ги хвърли на пълномощно.
Достатъчно е писала Гугъл за свекърите си, все едно не сме я чели.

# 296
  • София
Не иде реч за прескачане, а за изясняване на позициите.
Което е твърде лесно в техния случай- с една пенсия не могат да се оправят и го знаят.
Въпрос на един месец, в който и да го почувстват, и нещата се оправят.
Но, предполагам, че гледането на децата възпрепятства дъщерята от предприемане на крайни мерки.

# 297
Асо я оставят да разбере, че сама ще поеме издръжката им или наистина се наложи да го направи, може и бързо да кандиса.

# 298

Но, предполагам, че гледането на децата възпрепятства дъщерята от предприемане на крайни мерки.
И аз имам такова усещане.  Peace
А и до скоро МП поемаше почти всички разходи по тях. Сега, когато започне да се дели 50:50 може би ще почувства, че няма друг начин.

# 299
Ами тя Гугъл точно това е написала. Свекървата дори адвокат не е наела. Децата ѝ какво точно следва да направят? Не могат от нейно име да заведат делото
Могат да я свържат с добър адвокат. От там нататък, ако иска да до  ползва, ако не иска, да не го. Децата са свършили своята работа и могат да са пас.

Общи условия

Активация на акаунт