Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

• 124 910
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
За последно се включвам по темата - идеално те разбирам, просто не съм съгласна с твърдението ти. Да не говорим колко неща са се променили от времето, когато детето ти е било на НВО в 7 клас. Както писах, нито ми се спори, нито това е темата, нито сме "вряли" заедно тази или дори миналата година в седмокласните емоции, че да говорим за едни и същи неща. Не всичко е съпоставимо преди и сега.

# 586
  • у дома
Добре де,какви са точно гези тънкости,които ги няма в хилядите ПИ ,които ги има и на книжки и в нета? Всичко се свежда до съвестно и будно  и четящо дете,което има желание да си учи редовно и да прави ПИ,а и е важно да няма пропуски от предишни години.Познато дете ни остави материали по бел от Веди-по литерагура има толкова ненужни неща,които моето и да ходеше на школа абсурд да научи.НВО и по двете от наколко години е толкова елеменгарно,а плачевните резултати говорят за срива на образователната ни система...

Моето по-малко дете беше тази год 7 кл- умно,будно,учещо в провинциална МГ ,неходещо на уроци ,а и безсъвестно и безотговорно,нямащо желание да решава допълнителто има над 85% успеваемост на НВО. Сигурна съм ,че ако беше решавал,колкото детето на Мария щеше да вдигне резултатите поне с 10%-ако бяхме в София сигурно щях да го карам да положи още усилия,но за при нас си е екстра резултат...
Големият е догодина 12 кл-ще държи ДЗИ по бел и ае-каза да му се доверя,че ще се справи и без уроци и мисля да го направя.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:27 от svetlaem

# 587
Съжалявам, но аз съм на мнение, че всички тънкости трябва да се усвоят именно в системата, която организира НВО т. е. в училище. Не в частни школи и учители. Освен за пари за нищо друго не става въпрос.

# 588
НВО е състезание. Не може всички да имат отлична оценка, толкова ли не е ясно? И затова както и да бъдат научени децата, все ще се търси нещо по-трудно и по-засукано за да се разслоят по успех - да има първенци, средни и неуспели. А щом има състезание, има и тренировки (т.е. уроци). Неизбежно е.

# 589
Тези тренировки могат да се случат вкъщи със стотиците помагала на пазара и в нета, толкова ли не е ясно? Толкова ли не е ясно, че ни е ясно, че нво е състезание. Просто от личен опит казваме, че постигане на максимален или близък до максималния резултат е постижим със самостоятелна подготовка. За какво спориш? Може с школа, но може и без школа. Просто много малко хора са склонни да рискуват да не запишат детето си на школа.

# 590
  • София
Мария, твоето дете абсолютно само ли постигна тези резултати или ти помагаше - с намиране на материали, проверка на знания, разясняване и т.н.?

# 591
Естествено, че аз купих помагала (по бел много, по мат - нула), естествено, че аз свалях ПИ от нета (споделяха се в една-единствена група и са толкова много, че физически не могат да се изрешат, та едва ли е решила повече от 1-2 пи от нета), естествено, че аз я записвах и плащах за ПИ. Аз проверявах ПИ (бел, само част 1) с отговорите отзад (аз съм на ниво 0 по познания по бел). Когато имаше разминаване с нейното мнение и не се убеждаваше с учебника, питаше в час. И не беше единствена, много деца си питаха учителката и тя им отговаряше. Преразкази извън домашни в училище и ПИ не е писала. Не мога да ги проверявам.
По мат не се налагаше да се готви извън училищните домашни. Записах я на 3-4 пи. Не е питала за обяснение на задача от нво.

Защо продължаваме да обсъждаме нво 7 клас в тази тема? Аз всички горни неща съм писала в седмокласната тема. Който се интересува от нво, да чете там. Това е тема за подготовка за прием в смг след 4ти клас.

# 592
  • София
Защо продължаваме да обсъждаме нво 7 клас в тази тема? Аз всички горни неща съм писала в седмокласната тема. Който се интересува от нво, да чете там. Това е тема за подготовка за прием в смг след 4ти клас.
Да, малко е офтопик, но понеже ти написа, че детето е изкарало много високи резултати без допълнителни школи и ми стана любопитно доколко всичко е само от училището и доколко и каква е била помощта от родител. Т.е., доколкото разбирам, ти не се помагала много в ролята на частен учител по БГ, а предимно си съдействала с намирането на помагалата. Аз спирам да питам по тази тема Simple Smile

# 593
  • София
Т.е. ако имате късмета в училище да Ви се падне учител, който води курсове и подготвя деца за НВО, може и без допълнителни курсове.

# 594
При нас учителите нито по бел, нито по мат не водят курсове за нво.

# 595
  • София
Имам спомен, че споменаваше в седмокласната, че се консултираше с твоя приятелка, учител по БЕЛ. Може и да бъркам.

# 596
Веднъж съм й пратила една теза (която на един пи на смг беше оценена с 3т и да чуе второ мнение). И веднъж за един въпрос в тест на книжка от Регалия (който според детето и учителката в училище беше с един отговор, а в книжката - с друг. За този въпрос и в бг мама бях питала, ако това ще й се брои групова консултация и несамостоятелна подготовка.)

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 09:53 от maria77bg

# 597
В нашият набор има учители които водят курсове 5-7клас.За нашият набор си мисля че Вълчев и обкръжение ако ги изберат ще продължат с експериментите последно говориха за интегрална матура дойде от 119 то пак.Ще се спрат ли пред избори не знам

# 598
Здравейте,

на сайта на СМГ има публикувана информация относно групите по математика, в които има свободни места. Имате ли конкретни впечатления за някой от следните учители:

Ана Илиева
Анатоли Грънчаров
Ангел Ангелов
Ани Ангелова
Ваня Данова
Детелина Донева
Дима Слабакова
Елена Киселова
Елза Тодорова
Зоя Савова
Илиана Цветкова
Линка Минчева
Мария Томова
Надя Кръстева
Стойчо Стоев
Явор Минков

# 599
Здравейте,

на сайта на СМГ има публикувана информация относно групите по математика, в които има свободни места. Имате ли конкретни впечатления за някой от следните учители:

Ана Илиева
Анатоли Грънчаров
Ангел Ангелов
Ани Ангелова
Ваня Данова
Детелина Донева
Дима Слабакова
Елена Киселова
Елза Тодорова
Зоя Савова
Илиана Цветкова
Линка Минчева
Мария Томова
Надя Кръстева
Стойчо Стоев
Явор Минков

Нещо не сте прочели правилно.
Свободни места има само :
1.Ани Илиева
2.Ангел Ангелов
3.Ваня Данова
4.Детелина Донева
5.Зоя Савова
6.Стойчо Стоев
7.Явор Минков

Погледнах защото се изненадах, че има свободни места при Елза Тодорова и Линка Минчева.

Общи условия

Активация на акаунт