Oтново за АБКМ - 4 тема

• 59 864
  • 471
  •   1
Отговори
# 450
Защо не направите една консултация с детски гастроентеролог? Бих препоръчала д-р Елена Лазарова. Голямото ми дете, когато беше на 2 месеца я водихме, тъй като беше със съмнение за АБКМ, и беше изключително точна в диагнозата. Оказа се съвсем друго.

Аз също препоръчвам д-р Лазарова в Токуда. Изключителен професионалист. Писала съм тук в темата. За съжаление преди 10г. обиколките няколко гадтроентролога, докато стигнем при нея, дъщеря ми вече беше на 8,5 мес. Никой преди това не  направи такъв преглед.
Nimsi, какво се оказа при вашето дете?

# 451
Дъщеря ми беше само на АМ и изведнъж след поставяне на 2 ваксини на един път се почна с едно разстройство, което не се оправи докато не мина на АПТАМИЛ АДЦ.

Нашият случай е същият.. кой ви предписа млякото? Къде ходихте на преглед? Нашият педиатър не го взима на сериозно проблемът.. а за мен такъв има.
Ака по веднъж на ден, но течно.

# 452
  • София
Следихме се при Мастицка в МЦ "Здравето", но това беше преди 8 г.

# 453
Диагнозата не се поставя от педиатър, трябва ви детски гастроентеролог. В Пловдив преди 7 години беше само един, сега не съм следила. Това е правилният специалист.

# 454
Ние докато стигнем до аптамила, минахме през алерголог и гастро.
Обясниха ,че педиатър не може да пусне протокол за млякото ,гастрото пишеше по колко кутии на месец и пускаше протокола

# 455
  • София
То зависи и какви са симптомите. Дъщеря ми нямаше никакви кожни проблеми и нямаше нужда от алерголог.

# 456
При новородено беше доста трудно да разберем има ли изобщо симптоми, защото денонощния рев можеше и да е от колики. Отделно кожата беше на ситни пъпчици, които педиатъра казваше ,че може  да са от всичко или просто някои бебета са с такава кожа докато  "се чистят" след раждането. Общо взето близо 2 месеца обикалях по доктори докато разберем има ли и какъв е проблема

# 457
Мами, кое мляко е по-добро, Аптамила адц или Фризопеп? Лекарката ме кара да давам Novalac Rice AR. ама да съм слагала и глюкоза, аз не съм много съгласна. Пробвах го, но изпи половината и се възмути, а и не се разтваря добре. Абе ужасно е на и на вкус и като консистенция. Като цяло не мисля, че сме алергични, но да сме го изключили каза(запек, неспокойство, напъни с ръмжене) ...

# 458
Защо не направите една консултация с детски гастроентеролог? Бих препоръчала д-р Елена Лазарова. Голямото ми дете, когато беше на 2 месеца я водихме, тъй като беше със съмнение за АБКМ, и беше изключително точна в диагнозата. Оказа се съвсем друго.

Аз също препоръчвам д-р Лазарова в Токуда. Изключителен професионалист. Писала съм тук в темата. За съжаление преди 10г. обиколките няколко гадтроентролога, докато стигнем при нея, дъщеря ми вече беше на 8,5 мес. Никой преди това не  направи такъв преглед.
Nimsi, какво се оказа при вашето дете?

Преходен дефицит на витамин К. Когато беше на месец в рамките на 24 часа започна да се изхожда на всеки час, а даже и по-често, с жилки кръв.

# 459
Здравейте, имам бебе на 6м, на което вчера поставиха диагноза (абкм) или поне предполагат ,че е това. Изписаха аптамил адц или новалак алернова ар. Да пробваме и двете и да видим, кое по-добре се понася от бебето. Като аптамшла препоръча да го сгъстявам с царевична каша.
След раждането около 3м месеца бебето беше на обикновен аптамил като през цялото време се изхождаше течно. Беше с много силни колики. Преминахме на новалак ас и изхожданията се оправиха. Но останаха многото газове и честит дискомфорт в корема. Както и често връщане на мляко.Говорих с педиатъра ,но тогава той отхвърли абкм ,защото бебето наддава чудесно. На 5м и 1с започнах захранване и газовете и дискомфорта продължи,та се и усили. И вчера вече посетихме гастро. Аз съм спряла захранването от миналата седмица ,каза още седмица да не давам пюрета ,за да видим как ще е с млякото. Другото е ,че бебето има много суха и зачервено кожа на булките на лицето, отдават го на студа, но според докт е от абкм.
Та сега ще видим как ще повлияе млякото и сме се разбрали след седмица да се чуем, но четейки информация днес виждам,че конкретно аптамила може да се поема от здравна каса някаква част, докато нищо не спомена, но освен да попитам като те чуем.
Имам и въпрос като възобновя захранването трябва ли да избягвам някакви неща, освен млечните? Жълтък ,банан .. може ли?
Чета обаче доста п

# 460
Здравейте, имам бебе на 6м, на което вчера поставиха диагноза (абкм) или поне предполагат ,че е това. Изписаха аптамил адц или новалак алернова ар. Да пробваме и двете и да видим, кое по-добре се понася от бебето. Като аптамшла препоръча да го сгъстявам с царевична каша.
След раждането около 3м месеца бебето беше на обикновен аптамил като през цялото време се изхождаше течно. Беше с много силни колики. Преминахме на новалак ас и изхожданията се оправиха. Но останаха многото газове и честит дискомфорт в корема. Както и често връщане на мляко.Говорих с педиатъра ,но тогава той отхвърли абкм ,защото бебето наддава чудесно. На 5м и 1с започнах захранване и газовете и дискомфорта продължи,та се и усили. И вчера вече посетихме гастро. Аз съм спряла захранването от миналата седмица ,каза още седмица да не давам пюрета ,за да видим как ще е с млякото. Другото е ,че бебето има много суха и зачервено кожа на булките на лицето, отдават го на студа, но според докт е от абкм.
Та сега ще видим как ще повлияе млякото и сме се разбрали след седмица да се чуем, но четейки информация днес виждам,че конкретно аптамила може да се поема от здравна каса някаква част, докато нищо не спомена, но освен да попитам като те чуем.
Имам и въпрос като възобновя захранването трябва ли да избягвам някакви неща, освен млечните? Жълтък ,банан .. може ли?

Нали не са сигурни, кое мляко ще му понесе по-добре. Затова изчакват за протокола. Фризопеп също се поема он НЗОК. При нас имаше леки съмнения, но с кръвните изследвания на 6 месеца пуснах и F2, според резултата нямаше проблем с белтъка на млякото. Скоро и вие ще пускате кръв, може да пуснете едно такова. Може пък лактозата да му е проблем.

# 461
Избягвайте на първо място ваксините.
От към храните, аз започнах да захранвам на 6 месеца с безмлечна оризова каша. За жълтък и банан не съм си и помисляла месеци наред.

# 462
  • Немция
В Германия живеем, няма такива неща като избягване на ваксини при АБКМ.

При проблем с белтъка на кравето мляко бих препоръчала да се внимава и с белтъка на яйцето.
Жълтъкът също може да е проблем, но в по-слаба степен.
Може да се провери с кожен тест.
И двете ми деца са тествани така преди годинката, и показва много добре дали реагират на животинския белтък/жълтък, млечен белтък.

# 463
  • София
И на нас ни бяха казали да не се слагат ваксини, то при нас ваксина отключи АБКМ-то, но както и да е.

# 464
За това говоря. Това че някой лекар в Германия е казал, че нямат общо, не означава, че трябва да му доверим живота и здравето на децата си. За 14 години се научих, че никой лекар не може да вземе по-добро решение за децата ми от мен самата.

Общи условия

Активация на акаунт