Операция на миома - 4

• 100 080
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,искам да попитам какво трябва да нося в багажа за в болницата при операция на миома?И дали в клиника"Надежда"преди лапароскопия дават очистително, или правят клизма?Предварително благодаря!
carolina999 Преди точно шест месеца ме оперираха в Надежда.Моята операция беше отворена.Освен тоалетни принадлежности мисля ,че друго не ти трябва.В деня на приемането сигурно са ти казали гладна и жадна?След като те приемат те качват в отделението,ще ти дадът обяд и след това никаква храна.Ще ти донесат разхлабително,което ще разтвориш в 1,5 л.вода + още 1,5 ,които да изпиеш в интервала от 14 до 16часа.След това никаква храна и вода.Сутринта ще те свалят за самата операция.Аз лично бях в реанимация 24 часа,но лапароскопсите мисля ги качват още същата вечер в стаята.Аз пи принцип съм много страхлива , но за мой късмет искам да ти кажа че не беше толкова страшно,а и през цялото време има лекари покрай теб.Трябва само да си спокойна.Успех ти пожелавам и бързо да минава.Кой лекар ще те оперира?
Огромно благодаря!Ще ме оперира д-р Цветков,с екип,разбира се.
Успех.

# 556
Каролина, моята операция беше преди две седмици. Относно багажа, носих си чехли ш нощница, бельо и тоалетни принадлежности. На мен не са ми правили клизма нито са ми давали очистително. Вечерта преди операцията ми казаха да ям до20ч и после нищо. На другият ден гладен и жаден. Най неприятно е да чакаш самата операция, момента в който да те извикат. След като влязох в операционната и легнах помня само как се събудих в реанимацията. Там прекарах нощта ида другата сутрин ме преместиха р стая. Помоли близките си да ти донесат в реанимацията телефон или книжка, както и вода. Специално аз бях много жадна след това. Желая ти успех и всичко да минава бързо както е  дошло. Пиши как си след това.

# 557
  • София
Благодаря ви много,момичета,че се отзовахте! Ще пиша след операцията как е протекло при мен!

# 558
Аз се връщам, за да се оплача  Sad
Бях на преглед при Д-р Бузалов вчера. Според него миомата не е 4см а е 48/52см, тоест 5 см. (интамурална към субсерозна).
Каза, че в моя случай, след като не съм раждала е за препоръчване отворена коремна, а не лапарскопска. Щяло по-добре да се огледа мястото и да се направи по-стабилен шев на матката.
И каза, че задължително е за операция.
На мен това ми крепеше надеждата, че дори да кажат операция, поне ще може да е "безкръвна", защото вече имам една коремна отворена.
Сега още съм леко объркана и притеснена, защото изобщо не знам как и на къде да хващам Sad

# 559
Задължително потърси второ мнение! Миомата е малка, Как така не може лапаро?
Моята беше 10см и въпреки това ме оперираха лапаро .
Аз се оплаквам че все още нямам цикъл /трябваше да ми дойде на 25ти/, нормално ли е?
Отдавам го че там ми влизаха метаргин чрез системи, знам ли?

# 560
Цвети, да не си бременна?

# 561
Zveti, Д-р каза, че не е проблем техничекси да се махне лапаро. Просто за нераждали жени се препоръчва отворена коремна, за да се направят по хубави шефове на матката след това.
Определено ще потърся второ мнение.
За цикъла, не знам какво да ти кажа. Аз имам една операция преди 5 години. Това, което помня, че първият ми цикъл след нея беше мнооого болезнен. Наложи се да пия 2 аулина, за да понамалят болките. Но не помня вече дали и кога след операцията ми е дошо.
Каква беше твоята миома? Ако е била на краче, затова може би по-лесно са я изкарали.

# 562
Да, за съжаление в България лекарите не са много опитни в тази област и за да са сигурни, че ще свършат работа избират тежките методи. Не знам какво да те посъветвам. Направи една консултация с Попов във Вита, той е един от най-добрите в лапарото...

Задължително потърси второ мнение! Миомата е малка, Как така не може лапаро?
Моята беше 10см и въпреки това ме оперираха лапаро .
Хм, не писа ли, че имаш разрез за коремна?

# 563
Не се Сърди Човече, сега в събота чакам да ми кажат кога в София ще могат да ме "вмъкнат" в графика си за второ мнение. Иначе ако и от там кажат "операция" мисля да се насоча към МБАЛ "Света Марина" в Плевен. Чувам добри отзиви за тях и за апаратурата, която използват.
Гледам хем да не се паникьосвам, хем да не се успокоявам. Че ако почна да се чудя и да се мая, миомата ще стане 10см и ще слушам как на 30г. ще трябва да ми махат цялата матка. Sad

# 564
Човече, операцията беше лапаро, но ми направиха и разрез за да изкарат миомата защото беше голяма. Лекарят каза, че я е надробил на парчета, И от разреза я е изкарал. Разреза и долу ниско над интимната област.

# 565
Цвети, знаеш ли каква е била миомата - субсерозна, интрамурална или "на краче". Интересно ми е, за да видя защо в твоя случай са подходили с лапаро, а при мен повече нещата клонят към коремна?

# 566
  • София
Цвети, знаеш ли каква е била миомата - субсерозна, интрамурална или "на краче". Интересно ми е, за да видя защо в твоя случай са подходили с лапаро, а при мен повече нещата клонят към коремна?
Моята бе интрамурална към субсерозна около 5 см и бях с лапароскопска операция.

# 567
Не съм сигурна каква е била. Мисля субсерозна, но не съм сигурна. Епикризата ми е в бюрото на работа. Утре като отида ще погледна и ще ти пиша.

# 568
Змия, и моята е абсолютно същата и кат вид и като размер... близначки направо  Grinning
Мен това ме крепи, че ако се стигне до операция, ще моля за лапароскопия. Че с втора коремна не знам как ще се преборя психически.
Ти раждала ли си? И къде ти правиха операцията ако не е тайна?
Аз както казах няолко мнения по-нагоре съм се насочила към Плевен, Света Марина ... ако се стигне до там Sad

# 569
  • София
Змия, и моята е абсолютно същата и кат вид и като размер... близначки направо  Grinning
Мен това ме крепи, че ако се стигне до операция, ще моля за лапароскопия. Че с втора коремна не знам как ще се преборя психически.
Ти раждала ли си? И къде ти правиха операцията ако не е тайна?
Аз както казах няолко мнения по-нагоре съм се насочила към Плевен, Света Марина ... ако се стигне до там Sad

Имам едно секцио пред 16 години.
Но имам и зелена светлина да забременявам отново, не че смятам да правя подобни неща на дърти години.

В Щерев ме оперираха. По време на операцията бяха видели още една малка, извадили са и нея.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 16:43 от змия

Общи условия

Активация на акаунт