Операция на миома - 4

• 100 086
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Минаха 15 дни.

# 541
  • София
Момичета,искам да попитам какво трябва да нося в багажа за в болницата при операция на миома?И дали в клиника"Надежда"преди лапароскопия дават очистително, или правят клизма?Предварително благодаря!

# 542
Задължително си вземи по-дълга нощница (цяла). След операцията мен ме осавиха само по нея, не можех да слагам бельо или панталон. Чехли си носи също. Санитарни пренадлежности. Можеш предварително да си купиш и няколко лепенки за къпане след операция (те ще ти трябват след като се прибереш). Ако ще си с пълна упойка и ще те интубират може да си вземеш и хапчета за гърло. Мен много ми помогнаха, защото след интубацията гърлото много ме болеше и дразнеше. Аз се оперирах в Токуда. Там ми дадоха рециново масло като очистително, и клиьма ми направиха. С две дума, пълно обслужване Grinning . Вземи си и книга, ще те разсейва. Моята операция беше коремна, отворена. Ако се сетя още нещо ще добавя. Иначе от каква миома ще те оперират? Колко голяма и къде?

# 543
  • София
Задължително си вземи по-дълга нощница (цяла). След операцията мен ме осавиха само по нея, не можех да слагам бельо или панталон. Чехли си носи също. Санитарни пренадлежности. Можеш предварително да си купиш и няколко лепенки за къпане след операция (те ще ти трябват след като се прибереш). Ако ще си с пълна упойка и ще те интубират може да си вземеш и хапчета за гърло. Мен много ми помогнаха, защото след интубацията гърлото много ме болеше и дразнеше. Аз се оперирах в Токуда. Там ми дадоха рециново масло като очистително, и клиьма ми направиха. С две дума, пълно обслужване Grinning . Вземи си и книга, ще те разсейва. Моята операция беше коремна, отворена. Ако се сетя още нещо ще добавя. Иначе от каква миома ще те оперират? Колко голяма и къде?
Ще правят едновременно миомектомия и хистероскопия с пълна упойка в клиника"Надежда".Миомата е субсерозна,по предната стена на матката и не може да се премахне с хистероскопия.Затова програмата е първо лапароскопия,после-диагностична хистероскопия.
И огромно благодаря за бързия отгорор!

# 544
А имаш ли идея колко е голяма миомата? Питам, защото на мен на скоро ми откриха втора - 4см. на предна маточна стена, субсерозна. Сега чакам консултация с гинеколог, за да решим дали трябва да се маха или мога да пробвам да забременея с нея. Затова ми е интересно какъв е размерът на твоята Simple Smile

# 545
  • София
А имаш ли идея колко е голяма миомата? Питам, защото на мен на скоро ми откриха втора - 4см. на предна маточна стена, субсерозна. Сега чакам консултация с гинеколог, за да решим дали трябва да се маха или мога да пробвам да забременея с нея. Затова ми е интересно какъв е размерът на твоята Simple Smile
И моята е приблизително 4 см.По-точно 3,6 см.Докторът ми обясни,че няма да пречи на забременяването,но може да пречи на износването на плода.При една евентуална бременност,повечето миоми нарастват от хормоните и това не е добре.От друга страна всяка миома/дори нашите,субсерозните/пречела на доброто кръвоснабдяване на матката,а това е много важно в началните седмици на бременността.И третият довод беше-миома,която е почти колкото цялата матка,е по-добре да се отстрани преди бременност.
Единственото пещо,което ме притеснява,е че една такава операция ще ме забави с 6 месеца.

# 546
Задължително потърсете второ мнение.
Това е много малка миома и повечето лекари смятат оперативната намеса за ненужна и дори непрепоръчителна.

# 547
Предполагам и на мен ще кажат нещо подобно. Само че, за мен това би била втора операция. Това значи и допълнителни сраствания и вероятност да рецидивира за 3ти път. Затова ще потърся няколко мнения. Иначе, на теб отворена операция ли ще правят или лапароскопия. На мен ми казаха, че за 4см. може и лапароскопски да я махнат.

Аз доколкото сега гледам, матката е с големина от 7-8см. ( ако не ме лъже източника). Значи нашите миоми са колкото половин матка. Кога ти е операцията?

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 00:18 от Не се сърди, човече

# 548
  • София
Аз доколкото сега гледам, матката е с големина от 7-8см. ( ако не ме лъже източника). Значи нашите миоми са колкото половин матка. Кога ти е операцията?
Операцията ми е на 01.11.2017.Лапароскопия+хистероскопия.

Ако ти препоръчат операция,ще е лапароскопска.Отворените са за големи миоми.От лапароскопията срастванията са малки.Това да не те тревожи!

Извинявам се за грешките при писане,но не мога да нацеля буквите в телефона!

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 00:17 от Не се сърди, човече

# 549
Аз вече имам една отворена от 10см. миома преди 5 години. Дори и малки сраствания за мен вече са рискови, защото от първата интервенция имам сериозни такива. Във всеки случай ти пожелавам на теб бързо възстановяване Simple Smile

# 550
  • София
Аз вече имам една отворена от 10см. миома преди 5 години. Дори и малки сраствания за мен вече са рискови, защото от първата интервенция имам сериозни такива. Във всеки случай ти пожелавам на теб бързо възстановяване Simple Smile
Аз имам много сраствания от отворена коремна операзия -перитонит.При тази операция имам разрез на целия корем/вертикален/ и вадене и промиване на червата.А тази операция е следствие на лапароскопска операзия на апендисит.При лапароскопията го спукаха и направих перитонит.Имам много сраствания.Но най-вече ме тревожи 6-месечното изчакване след операцията.При по-ранно забременяване имало опастност от руптура на матката.
Благодаря за пожеланията!Успех и на теб,каквото и да решиш!И наистина е добре да чуеш второ мнение!Аз вече съм планувана за операция и няма накъде...

# 551
Хаха и аз пиша ит телефона. Мерси иначе Simple Smile Аз съм решила, че най-вероятно ще рискувам да забременея с миомата. Имам позната, на която и откриха една в 3ти месец. До края на бременноста беше станала 10см.  и роди със секцио, но бебчето е добре. Гледам тук по чужди сайтове, руски и английски, повечето обясняват как миоми, които не създават проблеми, не се пипат при нераждали жени. Знам ли и аз вече къде е истината!
ПС: Ти от колко лекаря получи потвърждение за операцията?

# 552
  • София
Хаха и аз пиша ит телефона.
От сърце ти пожелавам късмет!И благодаря,че откликна веднага!👍

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 00:16 от Не се сърди, човече

# 553
Момичета,искам да попитам какво трябва да нося в багажа за в болницата при операция на миома?И дали в клиника"Надежда"преди лапароскопия дават очистително, или правят клизма?Предварително благодаря!
carolina999 Преди точно шест месеца ме оперираха в Надежда.Моята операция беше отворена.Освен тоалетни принадлежности мисля ,че друго не ти трябва.В деня на приемането сигурно са ти казали гладна и жадна?След като те приемат те качват в отделението,ще ти дадът обяд и след това никаква храна.Ще ти донесат разхлабително,което ще разтвориш в 1,5 л.вода + още 1,5 ,които да изпиеш в интервала от 14 до 16часа.След това никаква храна и вода.Сутринта ще те свалят за самата операция.Аз лично бях в реанимация 24 часа,но лапароскопсите мисля ги качват още същата вечер в стаята.Аз пи принцип съм много страхлива , но за мой късмет искам да ти кажа че не беше толкова страшно,а и през цялото време има лекари покрай теб.Трябва само да си спокойна.Успех ти пожелавам и бързо да минава.Кой лекар ще те оперира?

# 554
  • София
carolina999 Преди точно шест месеца ме оперираха в Надежда.Моята операция беше отворена.Освен тоалетни принадлежности мисля ,че друго не ти трябва.В деня на приемането сигурно са ти казали гладна и жадна?След като те приемат те качват в отделението,ще ти дадът обяд и след това никаква храна.Ще ти донесат разхлабително,което ще разтвориш в 1,5 л.вода + още 1,5 ,които да изпиеш в интервала от 14 до 16часа.След това никаква храна и вода.Сутринта ще те свалят за самата операция.Аз лично бях в реанимация 24 часа,но лапароскопсите мисля ги качват още същата вечер в стаята.Аз пи принцип съм много страхлива , но за мой късмет искам да ти кажа че не беше толкова страшно,а и през цялото време има лекари покрай теб.Трябва само да си спокойна.Успех ти пожелавам и бързо да минава.Кой лекар ще те оперира?
Огромно благодаря!Ще ме оперира д-р Цветков,с екип,разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт