Невъзможна раздяла

• 17 856
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
Аз разбирам мъжът. Никоя от нас няма да е ок. с подобно поведение и едва ли би го търпяла. От друга страна да се отстрани проблема ( детето ) е възможно най-лошото решение. Смятам, че трябва да работите тримата - ти, бащата и детето заедно. Приятелят да не се намесва, а ако отложите малко съжителството още по-добре. Ако обаче нямаш подкрепата на бившият си мъж не виждам начин да се справиш, съжалявам.

Тя разбира, че ти предпочиташ него пред нея.
Всъщност не, тя много добре разбира, че е обратното. На тази възраст децата са способни да разсъждават и да си правят изводи. Тя много добре знае какво прави, защо го прави и какво иска да постигне. Аз му казвам манипулация.

# 106
  • София
Естествено, И.Хр, такова поведение не бих толерирала и аз самата, затова и написах, че върху това трябва да се работи, НО не и чрез заплахата за изгонване от дома.
Иначе и без подкрепата на бившия стават нещата, просто трябват здрави нерви и безкрайно търпение.

# 107

Всъщност не, тя много добре разбира, че е обратното. На тази възраст децата са способни да разсъждават и да си правят изводи. Тя много добре знае какво прави, защо го прави и какво иска да постигне. Аз му казвам манипулация.

И какво иска да постигне?  Grinning

# 108
Аз не искам да гоня детето, а да я науча, че тя трябва да се държи възпитано в дома ни, да си почиства стаята и да се грижи за котката си. Всеки респектира другия с изключение на нея. Баща й не знае, че ще живеем с другия мъж и тя нарочно не му казва още, за да не си навлече гнева му...отлага до последно. Той ще обвини мен, че ще вкарам друг мъж у дома против волята на дъщеря ни. От него не очаквам никаква подкрпа. Даже очаквам напрежението да ескалира в близкия месец.
Условията, които поставяме не са на приятеля ми, а на всички. Искаме мир, разбирателство и хармония. Искаме тя да си чисти след котката, защото това е нейна грижа и отговорност, а не моя. Това са общо взето уроците за нея- да уважава по-възрастните, а не да крещи и да ръкомаха и постоянно да повтаря, че не й пука той(приятеля ми) какво искал. Също така да се научи да се грижи за домашния си любимец, за стаята си, за вещите си и да ми помага в домакинството. Преди го правеше, а сега се е превърнала в една мързелива и устата тинейджърка! 😱 Кое от всичко това е недопустимо не разбрах!? Ако чак толкова го приема като заплаха варианта да живее при баща си, то би трябвало да се вземе в ръце и да промени поведенеието си, а не да нехае за това какво казвам и да не ме взема на сериозно! Както другите ми деца се държат възпитано и се грижат за дома, както всеки уважава другия, изслушва го и помага в домакинството, така трябва и тя да се държи! С какво е по-различна и има превилегията да се държи невъзпитано, да обижда, да казва на приятелят ми че не го иска в нейния?! дом, при положение, че това е моя, а не нейния дом и аз съм взела решението той да идва там...И от къде на къде аз и всички останали трябва да толерираме това поведение! Ако смятате, че греша, тогава кажете как е най-добре да се постъпи!? Благодаря!

# 109
  • София
Ами аз те чета, но ти явно не ме четеш, защото два пъти си казах мнението, така че не знам какво повече да ти напиша. Както искаш така си възпитавай дъщерята.

# 110
Всичко чета...но не разбрах как да постъпя с бясна тийнейджърка, ако не с наказания? Как иначе да я вкарам в пътя? Аз ако не харесвам условията в които живея и хората, също имам вараиант къде да отида- ще го направя, а няма да правя живота на хората ад!

# 111
  • София
Посочи ми къде съм написала без наказания? Защото аз лично написах ей това:
Ами възпитавай я, говори й, карай й се, наказвай я, каквото там трябва да се направи, но за мен заплахата, че ако не слуша ще я гониш при баща й е недопустима.

Или единственото възможно наказание на този свят е да те натирят в чужд дом?

# 112
Разбира се, че не! Аз не съм казала че ще я "натиря" Това дори не е наказание. Просто й предложих да поживее при него, за да разбере, че и той няма да толетира такова поведение. Да не си мисли, че тя се държи нормално, а аз преувеличавам. Затова искам това. Също и казах, че ако продължава да не се грижи за котката си- скоро няма да има котка...това е. Не знам какво друго наказание?

# 113
Happy2016, ако й вземеш котката, ще го приеме много лично, защото това е подарък от баща й. Peace Аз не бих направила точно това.

# 114
Тя всичко приема лично- нейния дом, нейната стая, нейната котка и нейната майка, до която никой няма право да се доближи!  Crazy

# 115
Защо се опитваш с едно наказание да оправиш всичко? Моята логика е:
Ако не си чисти стаята - прибираш всичко, което не е подредено и не се връща докато ти не решиш.
Ако те обижда - сърдиш й се(това много помогна когато гледах сестра ми)
Ако не си гледа котката - котката отива при баща й
Ако тя не уважава приятеля ти - той също няма да я уважава (това ме означава да я убижда, бие или нещо лошо, ами да е нещо като нейно огледало)
Може да й измислиш някакви игри, в които примерно търси съкровище и за да получава подсказки трябва да прави някакви неща вкъщи.

# 116
Пубер, какво да ти кажа! Hug   

# 117
Пубер от класа! 😲
Благодаря ви за съветите!  Hug
Приятелят ми е сдържан и не се заяжда с нея, въпреки че в нейните очи е така! Казва " Абе къв е тоя да ми казва да чистя или каквото и да е и то в моята къща" 😲😕😔
Хич няма да е лесно, но трябва търпение. Стискайте ни палци!😱

# 118
Виж сега - тъй като и аз съм в тази ситуация с чистенето, а пубера си е лично мой мога да ти кажа, че много нерви влагаш точно в това. И аз повтарям до втръсване - изчисти, смени си чаршафите, хвърли си дрехите за пране на адекватното място... вече 18 год. За мен липсата на уважение и тъпите демонстрации са много по-сериозно от несъбрани дрехи.
Смятам, че без участието на бащата няма да стане, защото ако си играят на доброто и лошото ченге ( подозирам, че е точно така ) до никъде няма да стигнат. Детето ще знае, че има подкрепата на бащата да се държи зле, майката ще е в шахова позиция и нищо няма да може да направи. Наказанията са начин, но не винаги работят. Моят син съм го наказвала - изтърпява си геройски наказанието и пак по старому. Мисля, че психолог би могъл да даде насоки как да се действа. Има си начини да се въздейства по определен начин на определено поведение, но е добре да е със специалист.
Скрит текст:

И какво иска да постигне?  Grinning

Иска майка и да живее единствено и само за нея и приятеля да изчезне. Реално тя няма притив конкретният мъж, тя е против присъствието на мъж в живота на майката, против е майката да има личен живот и развлечения, които не включват нея. За мен това е обсесия и обсебване, което с времето може да се задълбочи до чудовищни размери. Споменах, че глеам предаване с подобни случай. Стресиращо е.

Естествено, може и да бъркам. Нито съм психолог, нито познавам хората от близо.

# 119
Ох, това с чистенето не успях да го науча напълно. Не си представяйте кочина, но вкъщи не е перфектно чисто и аз си имам стол, на който трупам...Иначе мивката ми е чиста, пода, кухненския плот и тоалетната също. Чистенето и готвенето не съм ги научила от мама, готвенето от Интернет и импровизации, а чистенето си дойде от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт