Липса на интимност и обич в семейството

• 29 255
  • 325
  •   1
Отговори
# 210
Бени тази неудовлетвореност  в един момент избухва. Жената трябва да прави секс заради себе си, защото и харесва и има нужда, а не заради мъжа. То почнеш ли да разчиташ на мъж да ти дава пари и да те удовлетворява в леглото, направо си в графата драма. Иначе с малко бебе без помощ и с ниско или никакво майчинство е много тегаво, но автора е с голямо дете на 5 г., което вероятно ходи на градина и жената работи. Колко му е вечер да спретне една салатка с малко кашкавал и салам, детето по възможно най-бързия начин в леглото или пред тв-то и семейството да направи един секс в другата стая.
Живота трябва да го изживеем по най-лекия възможен начин, а не да сме многострадални геновева почти през цялото време, без да имаме обективна причина. А обективна причина е единствено болест, всичко друго е битовизъм.

# 211
  • София
Не съм казала нищо за ново, просто днес имаме повече информация и някои видове действат, това е.

Не се изкарвам велика, просто съм добра и вече донякъде опитна майка и нещата са ми пресни, няма как да е иначе.

Винаги е имало информация, стига да я търсиш.

И не, не можеш да кажеш че си добра майка, докато децата ти не преминат читави през пубертета и не покажат на какво си ги научила. Peace

# 212
15 страници, ама авторът го няма  newsm78
Дали чете?
Или се е заел да намери правилното решение сам  newsm78

# 213
Изчетох до 2ра страница, направо ти отговарям.
С ММ сме заедно от 4г и от 1 сме семейство, а от 6м сме родители. Еми да ти кажа не се чувствам по-различно от жена ти. Просто съм адски уморена от цял ден шетане, работа, детето и готвене, че вечер само търся възглавницата. И аз като жена ти съм станала много студена и безразлична към мъжа ми, но не е ей така за разкош. Просто от сутрин като почна с гладенето на ризите, после прането на мръсните му чорапи разхвърляни на всякъде, продължавам с хвърляне на пепелници, оправяне на всичко разхвърляно и после започвам да се чудя какво да сготвя, че да няма фасони. Най-обичам като отида в магазина и се чудя какво да купя, че да го привлача към вкъщи с количката и как да се вместя в почти никакви пари, защото господинчото е все в заеми и се гърбя да работя, за да си платим сметките.... Та така до вечерта съм луднала и с детето. Сега по-ясно ли ти е защо жена ти й е черно пред очите?! Какво пък остава да й се прави секс, за което значение има и да се чувства красива, което изисква време и ресурси!

Ти си за нова тема.

# 214
  • Sofia, Bulgaria

Joy Новата тема, няма да ми помогне. Аз съм си наясно и така, колко съм се прецакала, и че сама съм си виновна. Просто отговарях на автора

Нормално ли е цялото това положение?
Твърде много ли искам ?

# 215
Бени, много ми хареса твоя отговор. Именно защото сами сме се прецакали и сами сме си виновни, не трябва много много да страдаме, а да търсим хубавите моменти.

# 216
В други теми сме си говорили, че е редно мъжът в една връзка да е по-влюбен от жената. Тоест да е свикнал да дава доста повече, отколкото получава.

Просто не мога да си представя мъж, дори във връзка без деца, да чака да го обгрижвам емоционално. Би трябвало той мен да ухажва и обгрижва, а неговото удоволствие да идва от моето щастие и доволство. Тоест ако иска да гледам влюбено, ще трябва да си го заработи.

А опитът показва, че шетане и готвене може да се сведат до минимум. Как изобщо ти минава през ума, че пазаруването е задача на жената?

# 217
  • Sofia
   Като чета подобни истории във форума, направо ми става гузно. Blush Ние даже деца нямаме все още, а и през ум не ми е минало аз да ходя по магазините за хранителни продукти и да се пъна да мъкна тежки торби. Това задължение го е поел изцяло любимият. През уикенда, разбира се, пазаруваме заедно, но нямаме навика да се презапасяваме за цялата седмица. Peace

# 218
Сирен, темата не е за децата и уменията им. Заглавието е: "Липса на интимност и обич в семейството" - моля, придържай се към него.

А дано, ама надали, макар че децата са една от причините да се наруши интимността. Покрай грижите по тях, хората забравят да си отделят внимание и връзката става скучна и рутинна.

При добро желание варианти се намират. Важното е да има разбирателство между двамата родители - разпределение на отговорности и задължения и за детето/та/ и за дома. А не мъжът единствено `да ходи на работа`. Наготово е лесно, ама някой трябва да свърши работата, която не е малко и това отнема енергия. Като е отпочинала жената, може и да й се върне мерака, а може и на мъжа да му мине  Wink, и да търси първи възглавницата.
Едно дете не е като 2 или 3, ама все пак зависи от темперамента му, дали боледува и пр.
Като се сетя колко безсънни нощи съм изкарала, а на другия ден на работа и кафето трудно помага...

# 219
Бени, много ми хареса твоя отговор. Именно защото сами сме се прецакали и сами сме си виновни, не трябва много много да страдаме, а да търсим хубавите моменти.
С болднатото съм напълно съгласна, но не трябва да се живее и с чувството, че си се прецакал.

# 220
Не съм съгласна.
Няма непоправимо положение.

Никъде не е писано, че  двама трябва да са заедно ако вече не се обичат и биването заедно им изкарва най-лошите черти на характера.

Не го разбирам това примирение със статуквото, защото сте си го избрали сега трябва да теглите. Защо?

# 221
Човек трябва да се радва на живота, а на повечето жени много им идва домакинската работа, тъй като тук стандарта е нисък и малцина могат да си позволят домашна помошница. Тази тема, а и отговора на Бени си е 100% битовизъм. Сега ако Бени създаде подобна тема гаранция, че почти всички отговори ще са развод и сама си си виновна. Ми аз пък не мисля,  че като се разведе ще ц ъфнеш и домакинската работа и целия битовизъм ще се разреши от само себе си. Тая пък работа с любовта хептен не я разбирам. Като сте създали дете е желателно някак да се нагодите спрямо ситуацията и финансите и да се опитвате да направите живота поносим. А не всеки да се цупи-жената се държи студено и не иска да прави секс, а мъжът не и влиза във филма, а лежи на дивана след работа и го играе засегнат. Просто живота е твърде кратък за да се сърдим един на друг.

# 222
На мен като ме мързи нито чистя нито готвя. Това, че е мръсно и че няма супа не може да ми развали настроението. Нито да ме ядоса, че мене чака. Като ми дойде желанието го правя. Когато нещо е задължително, става мъчение.

# 223
Кристина, за това си права  и наистина разводът няма да поправи тези битовизми, но аз основно чета неща по неговото обгрижване. Събиране на чорапите му из цялата къща, гладене на неговите ризи, задължително готвене заради него за да няма фасон, изхвърленото на фасове от неговото пушене и т.н.  Разбирам колко й е криво.

Ако са сами с детето нищо от това няма да се  налага да върши, а могат и на салата и сандвич да карат някоя вечер и само едно пазаруване за 2ма е различно от пазаруване за ящен и капризен мъж, който все иска манджи и мръвка.

Ако някой ме юрка така не само, че няма да имам сили за секс, а и ще съм вечно кисела и отврат за всички наоколо. Ще вгорчим ежедневието си и пак ще се разделим.

Затова да започне с делегирането на някои задължения като почистване след себе си, събиране на мръсно пране в коша, оставяне на чинии в мивка/съдомиялна/ пазаруване заедно през уикенда или с изпратен списък след работа. 

# 224
Много е важно какво отношение ще делегираш към себе си още от самото начало. В момента, в който стана да върша домакинска работа, мм става и ми помага без да съм помолила дори. Затова не съм водила битки, а е негово решение. И аз намирам и събирам чорапи, но на фона всичко останало това по никакъв начин не ме дразни. Храним се заедно, гледаме да си лягаме заедно и никога скарани (мои инициативи). За мен това са първи стъпки към успешните взаимоотношения от чисто битов характер.

Общи условия

Активация на акаунт