Липса на интимност и обич в семейството

• 29 278
  • 325
  •   1
Отговори
# 195
Оправдания са това "заради детето/децата"... основната причина е че те е страх да промениш живота си. Не мога да си обясня как масово хората живеят с някой когото не обичат, само заради децата, родителите, хората и т.н. И тия деца какъв пример взимат от родителите си? Как се научават да обичат, как се научават да разграничават в бъдеще добрите семейни отношения от лошите... Как се предпазват от лошия семеен модел?

Не винаги е оправдание, особено ако не си намерил друг клон, за който да се хванеш.
И стига с тоя пример от родителите, с който се извинява всеки развод, само защото на единият от двойката му са изчезнали пеперудите или му се е подвил косъма.

Ако някой се заблуждава, че след 5 години брак, емоциите са същите, както в началото, а след 10 са като след 5, си е за негова сметка.
Ако искаш да си вечно с пеперуди, просто не се жениш и сменяш партньора на максимум 5 години.
Не аз, а нАуката го твърди.
Така че, разводът съвсем не е добър семеен модел, не и за децата, въпреки сакралната фраза, която им се пробутва:
" Ако мама е щастлива и детето е щастливо".

Далеч съм от мисълта, че пеперудите в стомаха са вечни, изобщо не става въпрос за тях.
Да, разводът/ раздялата, са много по-добрия вариант за детето, от колкото мама и тати вечно да се карат, да спят в отделни стаи, да няма обич и уважение между тях. За това говоря, не за пеперуди...

# 196
  • София
Децата ми никога не са разливали чужди чаши- големият редовно е воден на ресторанти, от три г. нагоре и знае как да се държи. Но и трите деца имат голяма свобода да определят какво искат, за храна и дрехи например, доколкото могат да покажат.

Имай каквито искаш чувства, твои са си.

Разбира се, че възпитавам децата си да се държат добре на публични места или просто не ги водя, ако видя, че не успяват да спазват правилата достатъчно добре и без напомняне. Но за други неща им давам свобода и нямам строги и ригидни рамки.

А всъщност блъскат, разливат и се държат като изпуснати точно деца, които иначе слушат много забрани и караници.

Противоречиш си, както винаги.
Да наложиш на дете на 3 години да не тича между масите и да не събаря чаши на масата, си е тотално мачкане от най- жесток вид, защото на тази възраст то не разбира от етикет, колкото и да му обясняваш, а всичко се свежда до " така трябва".

Що се отнася до правото да решат какво да обличат и какво да ядат, то не засяга въобще " разните тетки", нито другите деца, нито учителите.

# 197
Не, защото още преди това съм взела мерки и съм завела дете, за което знам, че невинаги търчи като изоглавено. Така че не съм му го налагала с говорене, просъскване или бой, ами съм избрала подходящ момент, в който да знам, че ще се държи прилично поне час.

А децата се учат, че съборената чаша е лошо, още някъде на година и половина-две.

Така че децата много добре разбират какво е ред и какво е хаос, разбират следване на процедури и начини на поведение, макар да не могат да вербализират. И научаването става без мачкане.

# 198
  • София
Сирено, защо забравяш, че има хора в този форум, които са на възрастта на майка ти, та, а дано да знаят какво можеш да вкараш в главицата на едно 3 годишно и как се учи едногодишно да не бута чашата. Joy

То, вярно че ти си супер майката със супер децата, ама малко мярка ще ти е от полза. Mr. Green

# 199
Да, точно защото си на тая възраст. Обаче сега сме 2017, мамите висят в нета и учат Монтесори техники.

Учи се лесно. Масичка, табла, чаша, малко вода. Даваш да се занимава, след време се научава за какво е чашата.

Това, че ти не си успяла не значи, че няма и други начини. Много неща може да вкараш в главата на детето, съвсем неусетно.

# 200
Според мен живота тотално се е променил и ценностите от едно време също. Мен например са ме възпитавали да съм конформист и да плащам данък обществено мнение. След 30 -та си година напълно преодолях възпитанието си и живея много по-добре. С чашите и чиниите всички възрастни се оправят, но с домашното възпитание понякога отнема повече време, така че трябва много да се внимава как се възпитават децата.

# 201
  • София
Да, точно защото си на тая възраст. Обаче сега сме 2017, мамите висят в нета и учат Монтесори техники.

Учи се лесно. Масичка, табла, чаша, малко вода. Даваш да се занимава, след време се научава за какво е чашата.

Това, че ти не си успяла не значи, че няма и други начини. Много неща може да вкараш в главата на детето, съвсем неусетно.

Монтесори техниките не са нещо ново, а само добре забравено старо, поднесено в лъскава обвивка.

И хайде не ставай смешна в мерака да се изкараш велика. Mr. Green

# 202
Не съм казала нищо за ново, просто днес имаме повече информация и някои видове действат, това е.

Не се изкарвам велика, просто съм добра и вече донякъде опитна майка и нещата са ми пресни, няма как да е иначе.

# 203
Само заради спора - имам дете на година и половина, не само, че не разлива вода, но пие от чаша съвсем самостоятелно.
И да, днес имаме повече информация и съм далеч от мисълта, че моето дете е уникат и гений, а просто прилагам Доман и Монтесори, отделно давам DHA. И виждам - има полза.

# 204
Първото ми дете- момче неволно разливаше кафето ми, но заради некоординирани движения, не нарочно.

А сега имам 2 момиченца...ми то на тях пиенето на кафе и детско чаено парти са им в ДНК-то, като си ги заведа на сладкарничка някой ден, ще се държат като принцески.

Децата са лесни, имат си копчета за натискане и без "възпитание" отвисоко, с големи думи и понякога съскане. Аз пък си мисля, че в сегашното поколение има някои много добри и осъзнати майки, а в предишното дори някои "нормални" майчински похвати са си били жива патология.

# 205
Сирен, темата не е за децата и уменията им. Заглавието е: "Липса на интимност и обич в семейството" - моля, придържай се към него.

# 206
Сирен, темата не е за децата и уменията им. Заглавието е: "Липса на интимност и обич в семейството" - моля, придържай се към него.

А дано, ама надали, макар че децата са една от причините да се наруши интимността. Покрай грижите по тях, хората забравят да си отделят внимание и връзката става скучна и рутинна.

# 207
  • Sofia, Bulgaria
Изчетох до 2ра страница, направо ти отговарям.
С ММ сме заедно от 4г и от 1 сме семейство, а от 6м сме родители. Еми да ти кажа не се чувствам по-различно от жена ти. Просто съм адски уморена от цял ден шетане, работа, детето и готвене, че вечер само търся възглавницата. И аз като жена ти съм станала много студена и безразлична към мъжа ми, но не е ей така за разкош. Просто от сутрин като почна с гладенето на ризите, после прането на мръсните му чорапи разхвърляни на всякъде, продължавам с хвърляне на пепелници, оправяне на всичко разхвърляно и после започвам да се чудя какво да сготвя, че да няма фасони. Най-обичам като отида в магазина и се чудя какво да купя, че да го привлача към вкъщи с количката и как да се вместя в почти никакви пари, защото господинчото е все в заеми и се гърбя да работя, за да си платим сметките.... Та така до вечерта съм луднала и с детето. Сега по-ясно ли ти е защо жена ти й е черно пред очите?! Какво пък остава да й се прави секс, за което значение има и да се чувства красива, което изисква време и ресурси!

# 208
Бени, все пак ние не знаем дали авторът като твоя мъж хем не пипва нищо у дома, хем пари не носи, хем е затънал в заеми.

# 209
  • Sofia, Bulgaria
Естествено, но казвам един възможен аспект. То си има и криви жени дето все са недоволни и на ръце да ги носят  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт