Липса на интимност и обич в семейството

• 29 631
  • 325
  •   1
Отговори
# 75
Пак "стегни се" и "каквото си го направиш". Ами не, има различни жени, има различни деца, може винаги да е леко хаотично и стресово, въпреки най-добрите усилия.
Скрит текст:
Знам, защото децата ми са с различна кротост и изисквания. Има деца с високи изисквания, чувствителни, които ти стапят лагерите, искат непрекъсната бдителност. Има фактори, които не зависят от добрите ни желания и очаквания.

Почивка от детето няма да имаш нужда, като стане вече на 7-8 и не ти виси нон стоп от крачолите, а вероятността да се нарани вече е значително по-малка, отколкото при тригодишните.
Явно разбираме болднатото по различен начин....    Laughing
Само пример...
Една истерична майка има истерично майчинство. (може да подскача от нерви за всеки сопол на принца)
Една спокойна майка има спокойно майчинство (не й дреме кой знае колко за сопола, просто го избърсва и забравя)

Та, пак, майчинството е такова, каквото си го направи съответната, различна майка.

# 76
Ами аз в началото бях спокойна за сополите, сега подскачам при всеки сопол, защото това значи, че може да имам 3 заразени деца и по-лошо, да се наложи да ги гледам, докато съм болна. Това е много неприятна ситуация и няма как да се правиш на приятно разсеян.

Да не говорим, че едва ли ще си пълен непукист, ако сополът буди принца с рев 3 пъти на нощ, има температура и се влоши до бронхит.

Все пак си има някакви стандарти, които трябва да се спазват, иначе е неглижиране на детето.

Така че преди да съдиш "истеричките"- може да имат много добра причина да реагират така. Всъщност може да не са по характер истерички, ами да имат неспящо дете и да са на ръба на силите си. Ама ти това не го виждаш в градинката, виждаш истеричка, цъкаш с език и си казваш- ех, аз каква съм добра и спокойна майка. Докато един ден не ти се наложи да истерясаш за нещо.

# 77
Ясно, че като станете на по 50-60 вече няма да ви дреме толкова много, но до този етап има много време. 

ех, много ме кефят "млади", които преценяват кога на "старите" няма да им се прави секс  Mr. Green

извинете за офф-а  Laughing

# 78
  • София
Майките, както и децата са различни, така е. Пак казвам - теб те разбирам до някъде, защото са ти 3 и то с не голяма разлика. Моето дете не беше от кротичките, които по цял ден могат да си зяпат от шезлонга и да се забавляват. Напротив, искаше много внимание, говорене, разнасяне. Но, беше едно. При боледуванията аз по принцип не се стягам толкова, ММ повече се спича. Слава Богу тежки боледувания от сорта на пневмонии не сме имали. Много се отплеснахме от темата на автора, дадоха му се добри съвети (семейна терапия, разговор и в крайна сметка намиране на любовница). Подкрепям Amour* абсолютно и с две ръце - каквото си направиш, такова те очаква. Факт е, че хората трябва да намират повече време за себе си, както индивидуално, така и съвместно. Да не се оставят ежедневието и рутината да ги завърти, защото тогава неминуемо се стига до теми като тази.  Hug

P.S. bubanka  - просто дадох цифра, това не значи, че на 50-60 хората са умрели, а по - скоро че са достатъчно улегнали, че да не им дреме особено за пеперудите.  Wink

# 79
Ами аз в началото бях спокойна за сополите, сега подскачам при всеки сопол, защото това значи, че може да имам 3 заразени деца и по-лошо, да се наложи да ги гледам, докато съм болна. Това е много неприятна ситуация и няма как да се правиш на приятно разсеян.

Да не говорим, че едва ли ще си пълен непукист, ако сополът буди принца с рев 3 пъти на нощ, има температура и се влоши до бронхит.

Все пак си има някакви стандарти, които трябва да се спазват, иначе е неглижиране на детето.

Скрит текст:
Така че преди да съдиш "истеричките"- може да имат много добра причина да реагират така. Всъщност може да не са по характер истерички, ами да имат неспящо дете и да са на ръба на силите си. Ама ти това не го виждаш в градинката, виждаш истеричка, цъкаш с език и си казваш- ех, аз каква съм добра и спокойна майка. Докато един ден не ти се наложи да истерясаш за нещо.
Щом си се хванала за "сопола"...    Laughing
Всички деца имат сополи, дори по три пъти на нощ.
Идеята е как родителите приемат това.

Всички деца плачат.
Въпросът е как родителите приемат това.

Всички деца се нараняват.
Въпросът е как родителите приемат това.

Та, наистина е каквото си го направиш.
И не, не става дума за неглижиране.

Ясно, че като станете на по 50-60 вече няма да ви дреме толкова много, но до този етап има много време.  

ех, много ме кефят "млади", които преценяват кога на "старите" няма да им се прави секс  Mr. Green

извинете за офф-а  Laughing
И мен.     Mr. Green
За протокола, на 50 съм.     Laughing
И явно трябва дори да съм забравила, че подобна дума съществува, за действия да не говорим...    Joy

# 80
И аз съм истерична майка на буйно и нервно дете. Пет години няма кой да ми я вземе от ръцете. Спрявам се с нея абсолютно сама. Като екстра имам и още едно по голямо, което си има своите си нужди на които трябва пак аз да отговарям. Въпреки това намирам начин да бъда и съпруга.
Преди доста години имах само едно дете. Имах армия помагачи и никакво желание за каквото и да било свързано с баща му. Та смятам, че е до човек. Ако искаш да направип нещо търсиш начини, ако не искаш намираш оправдания.

# 81
За седмица без дете останах, когато каката беше в 6 клас и отиде с група в чужбина. Сега, с малкото, сигурно пак толкова ще чакам, после ММ ще стане на 50...значи сексовете след децата ще бъдат два на брой 😁 Яко!

# 82
Това, че авторът дори не допуска (изброявайки причините) жена му да има любовник, ми прилича малко на затваряне на очите.

Его, което не може да понесе мисълта за друг...

# 83
  • София

P.S. bubanka  - просто дадох цифра, това не значи, че на 50-60 хората са умрели, а по - скоро че са достатъчно улегнали, че да не им дреме особено за пеперудите.  Wink

Което съвсем не е вярно, но всяко нещо- с времето си.
Има и за това поговорка:
" Виждала ли си как пуши старо бунище?" Mr. Green

# 84
  • Sofia
   Колкото е възможно жената да има любовник, толкова е вероятно и да няма. На този свят има предостатъчно жени, на които "сексът не им е важен". Wink

# 85
   Колкото е възможно жената да има любовник, толкова е вероятно и да няма. На този свят има предостатъчно жени, на които "сексът не им е важен". Wink
но тук проблема не е само в секса. Те не общуват, не са партньори в семейството, не са си близки, не споделят и това се е променило рязко. И на мен ми клони към трети човек във връзката, но такъв на когото тя не може да разчита. И си седи във връзката заради детето или защото не може да си позволи промяна, или и двете.

# 86
Една ваза счупи ли се, трудно се лепи.
С човешките отношения е същото. Има шанс белезите да са по-слабо видими, ако още в началото авторът и съпругата му са се опитали да намерят решение на проблема си.
Пращането при любовница за мен е категоричен знак, че от нейна страна няма желания не само за секс.
Той ... Не знам какво очаква. Пет години чака, ама какво? Време е да вземе решение, за да не съжалява след още пет години.

# 87
Малко офф, за секса да кажа. Не ги отписвайте 60-70 годишните, сексуалните импулси остават, дори и при деменция. Имам си такива пациенти, и мъже, и жени. Че даже някой имат и ерекция....

# 88
  • Варна
Ама много обичам да влязат майки, на които майчинството им е понесло и да питат- ама ти как така не можеш да се стегнеш...ми ей така, някои жени не могат.
   Мамасита, точно ти, в няколко теми ме беше респектирала със съвета си към някои жени - да се прави секс по график. Отбелязва се ден от седмицата; и - изморени или не - трябва да се сексите с мъжа. А "апетитът идвал с яденето"...и т.н.
   Помня, че си казах - баси и волята, дето я има тази жена, браво! Три деца, а тя намира сили (всяка сряда - примерно), за да поддържа огъня в семейното ложе.
   Защото знам, че колкото повече не правиш секс, толкова повече не ти се прави. От опит говоря. А съм само с едно дете. И пак не бих могла да се напъна за "любовна вечер" по план, след изморителен ден на работа + детето.

Та, какво стана, Мамаситич? Не се ли получи това, с "апетита идва..." и секс-графика?
    Не се заяждам, наистина. Просто, не звучиш вече толкова уверена, че си хванала бика на логистиката за рогата.
Или все пак, теорията се оказа маалко по-различна от практиката;)?
Скрит текст:
Иначе си ми доста симпатична:)

# 89
  • София
Изобщо това "секс по график" е най - голямата простотия, която някоя жена може да измисли. И какво, правите го ей така, да не вземе милото да хукне по чуждо? Кому е нужно един от двамата партньори да прави секс по задължение едва ли не...  ooooh! И ако си мислите, че мъжете ви не се усещат или, че им е приятно... Tired Все едно сте изневяряващата половинка, само дето изневярявате с умората и ежедневието, вместо с човек - правите там половинчат секс, колкото да се отчетете.

Общи условия

Активация на акаунт