Липса на интимност и обич в семейството

• 29 251
  • 325
  •   1
Отговори
# 270
Е колко пък да й е неприятен мъж, с когото живее заедно егати. Като й е толкова неприятен, какво прави при него?
Предполагам, че финансово й е приятен, та затова.
Именно.

Ако човекът до теб толкова ти е омръзнал, опротивял и безинтересен то няма нужда да го мъчиш по подобен начин. Раздялата е разумния завършек., но като гледам типажа жена хванала се за клона, надали тя ще се разведе с него. Поне дотогава докато на него не му писне да го разиграват така и престане да е влюбен в нея.

Вероятно разчита на това, че е привързан към детето си, и лесно няма да пожелае раздяла.
Те и да се разделят, на дамата трябва да и е ясно, че и друг мъж да срещне, никой няма да иска да живеят като съквартиранти, да го разиграват без грам внимание. Кой мъж ще иска такава жена? Може пък да иска да си е сама.
Не знам такива ли са някои хора, или някаква житейска трудност ги преобразява.
И дали евентуално психолог не би могъл да помогне. Гледала съм предавания на Ани Владимирова, която е помогнала на доста хора в личния им живот, показвайки им различни гледни точки на дадения за тях казус. В един момент хората се усещат, премислят нещата, вземат решение и продължават.

# 271
  • Бургас
Проблема идва от това, че на мен ми липсва вниманието, което имах преди и усещането, че ме обичат. Говоря за точно това усещане, което те кара да искаш да се прибереш в дома, да прегърнеш жената, с която си да я целунеш и да и кажеш, че я обичаш и да видиш пламъчето в очите и, да прекарате една хубава вечер и накрая да приключи с едно приятно извияване, което да те удовлетвори. Опитах се да говоря с жена ми на тази тема, обаче срещам стена.
Не разбирам как, ако вниманието и обичта са били истински, може без причина, да охладнее толкова жена ти. Или токова те е обичала, или сте минали някаква емоционална криза или нещо много съществено, което не си забелязал или неглижирал. Съпругата ти не работи от пет години, колко и да е заета с детето, има и доста свободно време - много неща може да са се случили, дори намеса на  трети човек в определен момент би била възможна...чатове, срещи - няма да е първата /сам казваш, че доста стои пред компютъра/.  Естествено това са само предположения, истинските причини само ти може да ги разбереш. За разлика от влюбването, охладняването в отношенията е цял един процес, не става от раз и отведнъж. Обърни внимание за знаци в миналото и тн. Тя откога престана да се старае въобще, или ти винаги си бил доволен и на незначително внимание, на трохи... Ти ли си бил по-отдадения във връзката, по-влюбения и заслепен в началото? Възможно ли е  сега липсата и на това дребно усилие и внимание от нейна страна сега, да е успешен манипулативен акт за възползване от ..не знам от какво, предполагам само в глава на жена ти е ясно.

# 272
Авторе,темата ти навъртя 20 страници...
Дано си схванал стара истина,че не е луд тоя дето яде баницата..
Можеш да си баща на детето си и без да служиш за изтривалка на жена си.

......"А той,лека ,
стаен е във теб през цялото време.
Но сам избира човека,
и съдбата и своето бреме.."

# 273

Можеш да си баща на детето си и без да служиш за изтривалка на жена си.

Ей това точно, остава неразбрано, хората избират да живеят в агония, с човек към който не изпитват нищичко, само и само детето да е "добре".... Ама дали детето ще е добре?
Аз друго се чудя, тази жена няма ли самоуважение към себе си, че да живее по този начин? Как може да е съгласна половинката и да си намери любовница? Що за човек трябва да си, за да го позволиш съзнателно?
Аз лично никога, ама никога не бих си и помислила да деля човека когото обичам с друга жена. А ако не го обичам всеки да поема по пътя си!

# 274
  • София

Аз друго се чудя, тази жена няма ли самоуважение към себе си, че да живее по този начин? Как може да е съгласна половинката и да си намери любовница? Що за човек трябва да си, за да го позволиш съзнателно?
Аз лично никога, ама никога не бих си и помислила да деля човека когото обичам с друга жена. А ако не го обичам всеки да поема по пътя си!

Това е, защото не допускаш, че е възможно, в един момент да престанеш да изпитваш сексуална тръпка и влечение към човека до теб, но да продължиш да го обичаш като човек и приятел, доказал добрите си качества.,
А, това се случва, нерядко, в семейства които са заедно дълги години. За съжаление, рядко и с двамата, затова не може да се напаснат в новата обстановка и единият страда.

И не, не е задължително като не изпитваш желание към него, да имаш нужда от друг.

# 275
Ами като не изпитва сексуална тръпка, пък го обича, да му даде свободата - друга хем ще го обича, хем и сексуална тръпка ще има към него.

# 276
Ами като не изпитва сексуална тръпка, пък го обича, да му даде свободата - друга хем ще го обича, хем и сексуална тръпка ще има към него.
Ми тя му я е дала...

Непонятно ми е как при млади хора брз здравословни проблеми,любовта остава а привличането изчезва..
Айде да са на години с дълъг брак..Разбирам..
Ама за няма и 10 години..Тц..

Според мен жената просто не обича съпруга си,инак за 5 години да не изпита нужда от никаква близост,си е жива психопатия..

# 277
...Чакайте сега -дълги години.Тук нямаме дългогодишно семейство...а такова около на 6 години.
Дори проблема не съвпада с критичните според някои специалисти 3,7,14г.

Аз например съм с дългогодишен брак(29г.) и мога да направя съпоставка.Но и при такива рядко отсъства секс ...или дори някакъв вид интимност като отношение към другия.....Но случая въобще не е такъв.

Към автора-защо не се обърнеш към семеен терапевт и да видиш какво ще каже....Но за да има промяна трябва и двамата да виждат проблем и да искат промяна,а така.....
Случая точно за това е странен,че жена ти не вижда проблем в положението,а само за теб е проблем ситуацията....и ти си оставен сам да се оправяш един вид.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 15:01 от Zhani

# 278
Как ще му е дала свободата - дала му свобода за е@ане.
Под свобода разбирам да е свободен да изгради нова връзка от А до Я.
Друг е въпросът, ако него го устройва тая мнима `свобода`и намери жена да му се вържи само за това.
Ама явно и е удобен финансово.

# 279
Може ли нещо чисто физически да не е наред при тази жена?

И в други теми съм го писала това – може просто жената поначало да си е с ниско либидо / асексуална. И като добавим евентуалната липса на дълбоки чувства към автора, картинката се напасва. Има такива хора, без да е налице здравословен проблем. Може в началото да си е давала повечко зор, защото е искала да "върже" автора, с когото да създадат семейство и дете. Сега, когато целта е постигната, нещата лъсват в истинската си светлина. Звучи ми като доста логичен сценарий.
Колкото и да съм асексуална,ако си обичам партньора,ще правя секс заради него!
Нали не говорим,че жената не иска да спи с мъжа си,а че по принцип не обича да прави секс.
Обаче пък си обича мъжа,значи все може да се "прежали" от време на време,не за друго,ми за да вижда партньора си щастлив.
Щото аз като не ям месо,обаче съм избрала да живея с всеядно същество,не само, че пазарувам месо,ами и го готвя.За него.
Нищо,че аз не ям..
Отношенията/брака,винаги включват и секса,пък който кво ще да си вика..

# 280
Скрит текст:

Това е, защото не допускаш, че е възможно, в един момент да престанеш да изпитваш сексуална тръпка и влечение към човека до теб, но да продължиш да го обичаш като човек и приятел, доказал добрите си качества.,
А, това се случва, нерядко, в семейства които са заедно дълги години.
Скрит текст:
За съжаление, рядко и с двамата, затова не може да се напаснат в новата обстановка и единият страда.

И не, не е задължително като не изпитваш желание към него, да имаш нужда от друг.
Само че, тук нито имаме дългогодишно семейство, нито имаме приятелство, добри отношения извън секса, нито нищо.
Автора изобщо не "реве" само за секса, на него му липстват и общуването, и приятелството, и усещането, че е обичан, приеман, харесван И като човек и партньор.
Е, след като няма любов, няма интимност, няма приятелство, няма уважение, няма секс, за какво изобщо да делят "4 стени"?
И как се живее ден след ден, година след година, в пустиня?Как да се съхрани човек, ако постоянно се чувства нежелан, необичан, досадник?

# 281
  • Sofia
Скрит текст:
Може ли нещо чисто физически да не е наред при тази жена?
   И в други теми съм го писала това – може просто жената поначало да си е с ниско либидо / асексуална. И като добавим евентуалната липса на дълбоки чувства към автора, картинката се напасва. Има такива хора, без да е налице здравословен проблем. Може в началото да си е давала повечко зор, защото е искала да "върже" автора, с когото да създадат семейство и дете. Сега, когато целта е постигната, нещата лъсват в истинската си светлина. Звучи ми като доста логичен сценарий.
Нали не говорим,че жената не иска да спи с мъжа си,а че по принцип не обича да прави секс.
Обаче пък си обича мъжа,значи все може да се "прежали" от време на време,не за друго,ми за да вижда партньора си щастлив.
Щото аз като не ям месо,обаче съм избрала да живея с всеядно същество,не само, че пазарувам месо,ами и го готвя.За него.
Нищо,че аз не ям..

Ами, аз затова дори и в цитирания от теб пасаж пояснявам, че навярно се касае както за понижено либидо, така и за липса на чувства / емпатия към автора от страна на съпругата му. Просто не иска да прави нищо за него, включително и да споделя интимност точно с този мъж.

# 282
  • София

И това, защо? newsm78
Защото, според теб, това е редно да бъде?

# 283
  • София

Нищо,че аз не ям..

Да, бе, секс с отвращение си е живо изнасилване.
Що за мазохизъм е това, не ми е ясно!?

И що за отношение към жената като средство за създаване кеф на мъжа?
В съседната тема, се съсипахте да оплювате жената, която питаше дали да си потърси навън секса, който ѝ липсва вкъщи- че ако го обичала мъжа си, трябвало да си натиска парцалите.

# 284

И това, защо? newsm78
Защото, според теб, това е редно да бъде?

Не, не според мен е редно да бъде.
Останах с това впечатление, че авторът това иска.
Тя му е дала свободата да има любовница, тогава защо я има темата? Има жени достатъчно за това.

Общи условия

Активация на акаунт