Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 738
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Калимера!
З препечен домашен хляб с масло, пушена сьомга на кръгчета лимон, каламата, два тънки резена бекон, домашен йогурт с ягодово сладко Simple Smile
О няма да яммммм
В морск дарове с чаша рицина! Wink

# 151
Мими, ех, че вкусно Simple Smile
Аз не се отчитах тези дни, защото децата за известен период от време нищо не са яли и не сме готвили специално за мен и ММ. Вечерите ни бяха ребърца и салата, супа от телешки джолан и спанак.
От утре се надявам на здрави ядящи хора Laughing

# 152
Elea, Аманда, нека вече да ви забравят неволите Praynig

За из път вчера мислих, мислих идеи и накрая оставих листчето в офиса JoyДнес трябва да го взема, че да го представя за одобрение от семейния съвет Wink

За обяд: варено яйце/ферментирало тофу с варена царевица и варени запечени картофи с малки краставички/морков

За вечеря: пак пуйка Laughing този път с ечемик и ориз Flutter и салата

Ир, много ми харесва разнообразието от зеленчуци във вашите чинии, малкият мъж всичко ли яде Heart Eyes

# 153
Добро утро момичета  1crib

Набързо влизам да се отчета с едно голямо нищо. Не съм готвила от неделя и дояждаме каквото е останало, днес нямам прведстава какво ще ядем, на мен са ми се прияли спагети, но ММ никак не ги обича. Чудя се как може човек да не обича спагети. Айде гъби - разбирам, маслини - разбирам, ама спагети  newsm78

Мими, живот си живееш ти  Laughing Изобщо не мисли за килограми, хапвай каквото и колкото искаш защото такава храна у нас няма! Аз винаги съм на този принцип като съм на почивка и се връщам +2 кг, но според мен това е теглото на хубавите емоции покрай почивката  Wink

# 154
Йоанка, права си, толкова ми е истинска храната тук...хлябът е вълшебен, домашен с дебела препечена кора, калмарите са фреш, не замразени като у нас, доматите са вкусни, зехтинът ааах, не като испанския....а маслините, ммм...съжалявам, че не знам гръцки, иначе бих си намерила работа тук, обожавам я Гърция! Simple Smile

# 155
  • София
Мими, аз затова пускам тото, взимам шестицата и се пренасям на някой остров.  Mr. Green

# 156
Мими, аз затова пускам тото, взимам шестицата и се пренасям на някой остров.  Mr. Green
Жгмъци, ако тръгнеш вземи и мен, аз ще ти готвя!  Hug

# 157
  • София
Жгмъци, ако тръгнеш вземи и мен, аз ще ти готвя!  Hug
Имаме сделка. 😎

# 158
  • Калифорния, САЩ
    Галче, всичко яде детето, но трябва да е "заблян" с ТВ или компютър и постоянно да го ръчкаш, че забравя да дъвче  ooooh!. Напоследък иска суха храна повече, харесва тип ДЖЪНК фууд, спагети (правя ги в солен вариант и ги представям за нудълс   Grinning), пици, сандвичи... не иска тип "супа" или манджа. А салатите ми ги яде с кеф, вчера и днес даже си хапна обилно млечна салата с чесън, хич и не предполагах, че ще я одобри.

За вечеря съм намислила да направя талапия като панирана, но във фурната, да видим дали ще се получи. Зелена салата с репички и зелен лук; краставици натюр и останалата млечна салата ще са. За закуска имах готово "Панетоне".
   Вчера разрязах една огромна, но много вкусна диня и ще иимаме за седмица  Laughing.

ПОСЛЕСЛОВ: Рибата стана Ч-У-Д-Н-А!!! Филетата натопих първо в овкусени галета, после в разбито яйце и пак в галета. Сложих в тавичка, застлана с фолио и намазана с малко олио. Отгоре поръсих с малко олио всяко парче. Пекох на долно положение на 200 -210 градуса и накрая запекох на горен реотан за около 3 минути. Общо - около 25 минути ми отне всичко, хлапето изяде огромно парче  Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 06:25 от ir74

# 159
Ние два дни се радваме на знойно лято, да не губим съвсем надежда Laughing после пак идват валежите Sunglasses

Менюто за пътуването е одобрено, само трябва утре да запрятам ръкави и да приготвям количества Joy

Ир, браво на момчето Heart Eyes

Йоана, у дома ако може и всеки ден ще ядат макарони и спагети и няма да им омръзне Blush, но не може hahaha

Днес, овчарски пай със салата за вечеря

# 160
Привет, момичета Hug Как я карате и какво хапвате Simple Smile?
Аз чак днес готвих . Ако изобщо това е готвене, всичко набързо
за закуска - нещо като пица от смляно месо, яйца, овесени трици и настърган кашкавал за блат, отгоре колелца домати и риган.
За обяд печени зеленчуци - в една огромна тава нарязах доста тиквички, патладжани, чушки, няколко домата,  лук, чесън, добавих и грах, копър. Поръсих със зехтин и стана много вкусно. Ядохме ги с кисело мляко и хляб Embarassed Ще има и за утре.
за вечеря - аз пак ще ям от зеленчуците, децата и ММ казаха, че искат нещо с яйца и ММ им прави по панагюрски.

# 161
Хелоу, хелоу

Ние сме с две кашончета храна от българския магазин и довечера сме на шопска салата със суджук на фурна и руска салата.

Днес закусих ягоди и кафе със соево мляко. Добре де, имаше и бейгъл с крема сирене  Blush

Изпекох пипер да имаме за салатки - шопската салата не ми омръзва и това е! От отдавна не й слагам сирене и свикнахме така да я ядем.

Снощи правих филе от сом, което беше бая дебело и колкото и да го пекох си остана жилаво, все едно не беше риба, ами свинско едва ли не. Не беше сурово определено, просто беше много жилаво. Веднъж ми се случи нещо подобно с риба меч  newsm78

Мисля за през седмицата да направя (освен редовните салати всяка вечер) кюфтета от тиквички с чеснов сос, леща, която да хапваме поне 2 дни, единия ден задължително ще си направя спагети, ще направя и риба на фурна за някой от дните, закуските ще са варени яйца и смуутита или плодове, бъркани яйца, палачинки с брашно от овесени ядки (нямам представа как се казва) или просто овесени ядки с чия и сушени плодове.

Хубаво ми е така да си плануват храната защото колкото и смешно да звучи, стресира ме това постоянно чудене какво да се яде. Аз не съм особено креативна и сръчна в кухнята и все залагам на нещо просто или нещо, което съм правила вече, а така ми се иска да пробвам нещо ново  Tired Някой уикенд ще седна и ще си регледам рецептите и започвам да експериментирам  chef

Аманда, такива зеленчуци много обичам и ще направя скоро, доядоха ми се  Blush

# 162
  • Калифорния, САЩ
   Тези дни сме все нанякъде - пици, сандвичи, партита  ooooh!, уморена съм от всичко това, а и температурите са над 30 градуса.
   Вчера правих около 3 кг. от "мойта"  Laughingси салата с много зърнени и зеленчуци, одобри се на днешното парти.
   Моите мъже тези дни закусват готов сириъл и купешко "Панетоне", утре трябва нещо да измисля.
  Иначе вчера вечерта имаше промишлено количество свински гърди на тиган (има за още два дни поне), че ММ искаше "нещо по-мазно"  Simple Smile, салата от маруля, зелен лук и репички и зърнената салата. Сега вечеряме/замезваме с чипс от киноа и черен боб, доматена салца, яйчена салата , че е бърза  Wink и от мръвчетата от снощи.
   Накиснала съм и боб "Адзуки" за утре, ще си го готвя по нашенски, така си го ядем.  Crazy

# 163
Ир, пак страхотни специалитети! Йоанка и ти имаш разнообразно меню!
Моят корем стана морско дъно...сутрин хапвам бая пушена  сьомга върху кръгчета лайм, на обяд и вечер редувам калмари, октопод, скариди...вчера особено ми харесаха скаридите, ммм в една разкошна таверничка на брега на морето! До нас седяха двойка възрастни англичани....невероятни, слаби, елегантни с бели дрехи и коси! Говорихме си, разказах им за България, за нашето море, за градчетата по крайбрежието, за това колко топла става българската вода през август! ММ каза, че вече съм стигнала добро ниво по английски....много съм доволна! Simple Smile

# 164
За днес закуска - кисело мляко с овесени ядки и банан
обяд - салата от домати, краставици, пресен лук, спанак и варени яйца за мен, децата ядоха и питки на тиган, едното си добави и сирене, а другото кашкавал Мъжът ми не закусва и обядва.
вечеря - шпикован свински врат и салата от марули.Направих голямо парче врат и смятам да си нося на работа през седмицата за обяд. Пак се спрях на нисковъглехидратното хранане като по-работещо  и по-лесно за мен. Или поне ще редувам седмица с повече месо с друга с по-малко животиски протеини.
Мими, звучи много романтично и хубаво. Наслаждавай се на прекрасната почивка Hug
 Йоана, много добре си го замислила менюто, направо си е идеално. Аз също не обичам да готвя завъртяни неща, а и съм забелязала, че децата ядат възможно най-близки до естествения им вид храни. Колкото повече съставки слагам и колкото по-неразпознаваем е един продукт в някаква манджа, толкова по-малки са шансовете да го одобрят. Ако ще са бобови, ги ядат варени и това е. На кюфтета, пастети и т.н много не ги харесват. Ако е месо, да е печено, без сосове и подобни. Зеленчуците на салата или направо така. Плодовете по същия начин.
Ир, искам и аз температури над 30 градуса. Писна ми това мрачно и депресиращо време...    
                п.п Момичета, спомняте ли си, че ви занимавах с моите стомашно-чревни проблеми Embarassed? Да споделя какво изключително много ми помогна, защото и Мими май имаше подобен проблем. Чай от босилек. Пия ежедневно и почти всички къркорения, бълбукания и т.н красоти Simple Smile изчезнаха. След безбройните хапове, пробиотици, различен тип добавки, накрая босилекът се оказа ключ към решаването на проблема.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 17:32 от Аmanda

Общи условия

Активация на акаунт