Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 794
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Калифорния, САЩ
   Привет и от мен - пусто време все  не стига. Ако знаете от къде ви пиша, ще се смеете до утре  Embarassed Joy Embarassed. Ами да, сега е около 7 вечерта и напълних ваната; дадох на малкия ми мушморок играчките му, той си пляска радостно във водата, а аз съм се свила на степъра му и пиша  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes тук. Ей, пусто време, на вас стигат ли ви 24 часа за всичко???
  Вчера новото бе червана леща яхния, която направих в повече. С една от учителките на сина ми се знаем от отдавна и се бяхме разбрали да си разменим храна , тя е индийка и вегвтарианка. Та тя знае, че обожавам ориза им със зеленчуци, приготвила ми е за вечеря . Аз и занесох голям буркан от лещата - и двете сме доволни  Party. Изпържих и кюфтета за вечерята, направих салата от домати, краставици и червен лук за мен и ММ, а малкият пак поиска зеле - неговата салата е от настъргано бяло и червено зеле, моркови репички и тиквичка - чудна стана.
   Днес аз дояждах печеното пиле от ... не знам от кога си със зелена салата. Детенце яде леща с морковена/зелева салата и авокадо; ММ - ами пилешко месо  Blush и лютеница + пакетче хумус и айрян.
  Утре мисля само някаква закуска набързо и да дояждаме - има леща, ще останат и от кюфтетата. Само една млечна салата ми се върти в главата  Heart Eyes.

Хубави почивни дни на всички ви!

Мимка, дано са се поуспокоили нещата в службата; а за щеркати - да си най-гордата майка, браво на девойчето!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 226
Ир, нещата тепърва ще се развихрят....някъде към август! Sad
Не ми стигааааааа времето, ей сега в събота съм станала да уча имам купища....и наизуст! За времето в щата Ню Мексико  hahaha
Вчера го изкарах на ориз, все купешки и от заведения Sick Мразя външна храна!
Днес е черешова задушница, искам да направя сладкиш и да подам! Искам и да науча, после и да чета книгата на инглиш, и да ходя два километра, и да ида на урока, аааа и къщата да изчистя! Как да ми стигне това пусто време! Sad
Ще извадя от фризера мариновани котлети, ще ги пека, това ще им е вечерята! За мен козунак и сладолед! Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 09:43 от mimi.7299

# 227
И ние се гоним с времето, къде то мен, къде аз него hahaha

Особено тези дни, че нали стягам и РД на щерката.

Затова вчера консерва от риба (сьомга за семейството и сардини за мен) беше вечерята със салата. Обядът беше сварени яйца с киноа хляба и варен картоф с моркови.

Днес пак набързо закуската палачинки от цвекло, обядът макарони с доматен сос и сирене и моркови, вечерята нахут с картофи и мляно говеждо със замразени зеленчуци и салата.

Програмата за днес е доста натоварена, преди обяд пазаруване за тортата, след обяд курс по плуване на щерката, и пазаруване за гостите, украса и т.н. После приготвяне на тортата и вечерята. После редовното ни четене преди лягане. Утре също ще е пълна програма Crazy

# 228
Здравейте,  прекрасни!
А аз си мислех,  че само аз не мога да се организирамрда свърша всичщо намислено за 24 часа! Еми,  успокоих се ! Joy
Днес за закуска имахме макарони,  за обяд зеленчукова супа с оризон за малкия,  а за вечеря съм ннаислила " къпана баница" със спанак на тиган,  разядка със цедено мляко,  яйца,  цвекло и чесън,  салата от айсберг,  краставици,  малко чери и някакво сирене и за основно- ще пекна телешки наденички.

# 229
Елеа, доста ще хапнете на вечеря! Simple Smile

# 230
Привет Hug
Ние сме на плодова вълна и основно ядем ягоди, череши, кайсии. Между това -обичайното месо със заленчуци и салати, днес свинско с прясно зеле. За закуска мъжът ми прави някакви филии-пици -долните ги препича, отгоре слага ръбче от кора на друга филия  и в дупката нарежда гъби, чушки, домати, кашкавал, сирене, бекон и яйце.
В предишните дни веднъж ядохме боб, снощи мусака от тиквички. Но определено не сме се разбили от готвене, всички без ММ много обичаме пролетни плодове и основно това набиваме.
Мими, ти на 90 дневната ли си още с тези козунак и сладолед Laughing?
Галче, много ги харесвам Близнаците Heart Eyes. Имам си такова чудо на природата у нас.

# 231
Елеа, доста ще хапнете на вечеря! Simple Smile
Мимка,  това е единственото време,  когато семейството се храним заедно. Искам да угодя на всички ни:))))) През деня готвя само за малкия така,че трябва за вечеря да има и за мъжа ми:))))Аз гледам да се храня по- леко и зоново:)
Аманда,  я щракни тази хлебна пица,  че звучи интересно!

# 232
Аманда, днес ми е 13 ден от 90 ДД!
Елеа, няма лошо, възхитих ти се що нещо си наготвила!

# 233
 eleaa, тъкмо щях да пиша, че вече всичко е изядено и се сетих, че голямото дете снима филиите -пица, защото и той помага на баща му-. Снимката обаче е ужасна и не се придобива много представа. Рязала съм, защото отстрани имаше кухненска хартия, чинии, чаши и т.н и ми е неудобно да публикувам в този вид. Изглеждат така, ако нещо изобщо се вижда
Скрит текст:
Мими, успех с диетата Hug

# 234
Хелоу  Hug
Скрит текст:
На мен ми стига времето да свърша нещата, които мразя - да наготвя, да изпера, да изчистя  Rolling Eyes За нещата,  които обичам - да чета, да правя упражнения, да си взема вана, да карам колело, да си направя маска - не ми остава време. Наредила съм си ежедневието така, че през седмицата да ошетам максимално и уикенда да ми е свободен за нещо смислено, но все така се случва, че не правя нищо продуктивно уикенда. А иначе съм си нощна птица и до 12 съм активна. След това си лягам и сутрин ставам в 6:30, мятам ММ на гарата и се прибирам да се оправям за работа. Ноктите си ги лакирам с безцветен заздравител, с който изкарвам седмицата, цвят слагам на 2 седмици веднъж. Поставила съм си за цел да правя упражнения поне 3 дни седмично, а през останалите дни да чистя за да се раздвижвам. И всичко това е без деца, само мога да си представя какво ще е като имаме  Shocked

закуската е кафе с кокосово мляко, смуути с манго, банан и замразени горски плодове, и фурми с орехи

за обяд май ще сме навън и ще е някакъв джънк (в случай, че стигнем до увеселителния парк, както сме го замислили, АКО не завали обаче). Хапва ми се мексиканско  Blush

вечеря - ММ е замислил да ме води навън да хапнем, но и да не стане, вкъщи има храна. Изобщо само закуската е ясна за днес  Laughing

Вчера аз закусих бъркани яйца със спанак, броколи, чушка, лук и авокадо, а ММ ял Subway сандвич. За обяд си взех салата от заведението на работа, но не ми хареса и си направих овесени ядки  Laughing За вечеря аз хапнах огромна шопска салата с авокадо, за ММ също салата + домати от буркан под формата на студена доматена супа с магданоз и зелен лук (много свежо се получи) и от любимите му сплескани сандвичи на тостера.

Скрит текст:
Ир, тъй като знам, че живеем в една държава, имаш ли някаква представа колко пари ще ми коства претапициране на цял голям диван?  Joy Изобщо не съм по темата, ама да попитам все пак  Blush

# 235
Я,  Мимка- ти си била на 90 дд диета и затова изкушаваш тука народа с козунаци и сладолед:))) Малеее аз преядох малко,  та и хапнах едно Ескимо за финес  Joy Аз много обичам  всякакви разядки- мога да ям всеки ден по няколко вида- не ме разяждат,  то пък преяждам с тях... Баницата също много се хареса- к ато цяло  съм доволна- остана съвсем малко храна:))))) Забравих да направя снимки...
Аманда,  изглеждат много апетитно- какво е зеленото върху филията?
Йоана,  каква маска си правиш на лицето?  Аз вчера си направих от хума и лимон,  но малкият като ме видя и се уплаши малко- накара ме веднага да си измия "калта" от лицето,  че към се била изцапала много:)))))) Та сега ти е време да се поглезиш- възползвай се:) Лак използвам само понякога и аз съм със заздравители и разни олиа- искам ноктите ми да "дишат" пък и щато готвя не ползвам ръкавици и предпочитам да съм без лак... Иначе сега си мажа арганово масло на лицето... Правя от време на време скраб с кафе и това е в общи линии:) Това успявам:)

# 236
Скрит текст:
eleaa, за маски и мазила мога да ти говоря до утре  Laughing Реших да ти снимам купешките, а домашните са:

1. Чист мед (понякога слагам куркума или канела към меда)
2. Кисело мляко и аспирин
3. Глина (тя е на прах и я смесвам с вода, розова вода или оцет+вода 1:1)
4. Прясно мляко с оризово брашно
5. Кисело мляко с брашно от овесени ядки

Разядки и аз обичам, на ресторант обикновено се наяждам само с тях. Една пърленка и 2-3 разядки с чаша бира и съм готова  Blush

Направих на ММ бейгъли с крема сирене и луканка и за десерт манго + капучино

Не знам при вас как е, но тук тази година е някакъв ад с тези пухчета. От тополи ли са, не знам, обаче е нещо страшно вече цяла месец  Sick

# 237
Йоана,  откраднах си идеи за маски- много благодаря!   Hug
Аз имам само два основни крема и няколко масла... Сега като видях твоята козметика се замислих дали пък не полагам достатъчно грижи за кожата си... Истината е, че досега не съм изпитвала нужда пък и има много видове и не мога да се ориенгирам в общата каргинка... :/ Затова залагам на масла,  дневен и нощен крем, лосион или мус за тяло и то,  това е...  newsm78 

# 238
  • Калифорния, САЩ
Миме, как ме подсети за черешовата задушница, тук сме толкова далеко от българските празници и традиции. Ако не отворя нета или не говоря с майка, май хич и няма да съм в час какво и кога се случва в България. Колко е трудно да си далеко, камо ли да предадеш традициите на децата си, да ги научиш да ги разбират и зачитат.
Галче, кога е РД на детенце, и аз съм близне, и аз пораствам тези дни.
Елеа, от кога не съм правила макарони, как ме подсети.
Аманда, много апетитно изглеждат тези мини-пицички, едно време и мама приготвяше подобни от стар хляб, ядех по 3-4 филии.
Йоана, за съжаление нямам опит с претапицирането, а и честно, мисля си че въ всеки град/щат цените са различни. Когато ми трябваха дивани, си купихме от МОР, хем ми харесаха на дължина и широчина, хем евтини бяха, хем безплатно ми ги доставиха, поставиха и взеха стария. Мале, сега видях снимка на маските ти!!! УАУ! Аз ...... нямам нито една и нямам спомени кога за последно съм си правила маска на лицето – чат пат крем и ... бегам. Но без грим НЕ излизам .
  По темата: за закуска правих кесадии (сурова био тортия, препечена на тиган с чедър, песто, дом. сос, хумус и шунка). За обяд мъжете доядоха лещата със снощната зелева салата (има още от нея) и авокадо, а аз си направих салата от мини марулки, един домат, песто и си нарязах мариновано печено тофу отгоре. Да ви споделя разкошната си закуска, мисля да стане почти всекидневна за мен, много ми беше вкусно, а и три часа след това не бях гладна. Имах чаша соево мляко, прибавих едн лъжица чия и една лъжица смляно ленено семе, разбърках. И една лъжица счукани какаови зърна, които за десетина минути омекнаха вътре и се получи нещо вълшебно на вкус. Още ми се ядеше, но нощес прекалих с едни шоколадови изкушения с фъстъчено масло и ...  Embarassed Embarassed Embarassed срам не срам, тази сутрин не се мерих.
  За вечеря имаме салати, малко ориз и кюфтета, само една свежа марулена салатка с пресен лук ще направя и туй ще е.

Ей такива ми бяха какаовите зърна, препоръчвам с две ръце на Йоана, Галчето.

# 239
Ир,  закуската ти звучи много добре - ще я пробвам задължително... А как се прави кесадии?

Общи условия

Активация на акаунт