Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Галче,
Скрит текст:
Ако ми извадят зъба задължително ще е с упойка в това две мнения няма. Но аз с този счупен зъб живях година и нямах проблеми. Не ми се иска точно сега да остана без него, а и психически не съм подготвена. А  и другото, което е, че е добре да е хладно времето. Не ми се рискува точно през лятото. Затова ще направя всичко възможно да не дъвча. Дори и с предните зъби при по-твърда храна, пак боли и е неприятно.

Мисля си за повече засищане в моя случай да пробвам да си направя от лещения хумус, поне не се дъвче много, много. А и след ограничения прием на фибри от салати, плод и чия (защото аз и нея дъвча, дори разтворена), отново ми се появи проблема с WC-то. 
Кефирът, колкото и калории да има не ме засища, особено като не му добавя нещо (  като чия, лен.семе, овес. трици, пшеничен зародиш)  Cry...
Само се чудя, ако сваря наведнъж повечко леща колко ли дни ще изтрае в хладилника  newsm78

И пак за сиренето, пектинът, който аз ползвам най-обикновен, по принцип се разтваря само във вода, не се вари.А този така нашумял напоследък у БГ- ПроВиотик, не знам какво представлява и какви свойства има...

# 571
  • Калифорния, САЩ

Днес - доядоха моите мъже за закуска бисквитената торта. Снощи правих зелена салата с царевица и  пекох пиле с картофи, а днес - пилешка чхнич с много зелен лук, моркови, дом. сос. Довечера ще ядем навън в един парк, ще пакетирам храна  за пикник. Аз  за обяд правих и различни видовве кесадии, на всеки му според вкуса и желанието  Heart Eyes.

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 17:54 от ir74

# 572
Гифти, и аз ще се включа по темата
Скрит текст:
преди няма и две седмици майка ми ми праща селфи подута - получила абцес и по спешност при хирург. Държала наща умница клатещ се зъб с години! По време на почивка вдигна зверска температура и се прибра по спешност - хем си прецака почивката, хем ни изплаши. С две думи - действай бързо. Няма от какво да те е страх  Hug Аз лично съм с адски кофти зъби, нямам зъб без пломба, но съдба  Sad

днес за закуска омлет и сок с чия
обяд - банан
вечеря - пикантни крилца на фурна, десерт орехи и праскови от консерва

вчера пак нещо подобно беше  Laughing

Хич не ми се занимава да готвя в последно време, но пък ми се яде нещо по-така. То хубаво салати всяка вечер, но стомахчето си иска мусака  Mr. Green

Галче, дано лятото се задържи за по-дълго. При нас лятото е ужасно - вали, влага, жега или хладно, но никога три дни еднакво  Laughing

# 573
Момичета , Hug
Скрит текст:
Много  благодаря за споделеното от вас! Още в понеделник ще се заема с този 'проклет' зъб. Не знам как ще издържа до тогава, снощи спах много зле, без обезболяващи, при това доста силни, няма спиране на болката. Аз много рядко съм ходила на зъболекар, защото почти никакви проблеми не съм имала. На всички профилактични прегледи и при това все различни зъболекари са кавали- какви хубави зъби. А сега да ме сполети това чудо... CryОх, оплаках се.

За днес си направих лещен хумус, той ще ми е за вечеря.
За обяд си купих едно козе мляко.

ММ е в командировка в Разград, детето е при майка ми. Няма да приготвям и готвя нищо.

Да ви споделя една рецепта за домашни шоколадови бонбони. Аз направих  една доза сладки и една чисти, натурални за мен (когато мога да ги ям, разбира се)
https://www.facebook.com/notes/no-sugar/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE … /597514207095347/

# 574
Гифти,
Скрит текст:
на мен в крайна сметка успяха да ми спасят зъба и ми направиха коронка отгоре. Така че не се знае. Мисля, че добре си решила да не отлагаш повече. Всички процедури с упойка нищо няма да усетиш. А после неприятното усещане е само временно.

Лещеният хумус поне няколко дни би трябвало да издържи в хладилник. Все пак зависи какво си сложила вътре.

А за фибрите, пробвала ли си да си правиш смути? Чията, ако можеш да я смелиш, също можеш да я добавиш.

Аз вчера пак си направих пешеходния туризъм, но минах по друг маршрут, който мислех, че е по-дълъг, пък той се оказа по-къс Wink Не много, но с 5 минути по-рано се прибрах.

вчера
овесени ядки с кефир и боровинки и ягоди /ленено семе с хуск и доза суроватъчен протеин/
пица на тиган с swiss chard и тиквички отгоре, но нещо не ги одобриха; доматчета /сладък лещен хумус с моркови и още една доза суроватъчен протеин/
моркови и ябълки за междинна закуска
сьомга от консерва запечена с овесени трици с броколи и ориз със салата от домати, краставица, целина, стъбло от броколи и червена маруля със зехтин и суроватка от сирене /маруля със зехтин и суроватка от сирене със сл. семки с малко от броколито и целината с рибата и броколи/ десерт сладолед от фъстъчен тахан и малко авокадово олио с воден кефир, рожков и пектин /аз не ядох десерт, само облизах лъжицата Grinning /

# 575
  • Калифорния, САЩ
    За закуска направих едни лесни "Мързеливки", одобриха се. Имаше и айрян.
    За обяд се дояждаше пилешката яхния от вчера (още остана), направих и две салати - млечна и домати със зелен лук.
   Аз днес съм на купешко зелено смути до сега, кафе, портокалов сок и две  Blush готови барчета с фъстъци и фурми, страхотни са.

За вечеря ще правя салата с варени яйца и майонеза, зелена салата с авокадо и една салатка с боб, лютеница, лук и зърнени (киноа, амарант, просо).

# 576
Ир, ето ако искаш да си ги направиш вкъщи Wink
http://detoxinista.com/2015/03/peanut-butter-cookie-larabars/

Аз съм се ентусиазирала да направя някаква разновидност на моя любимия КИНД бар, нали идват пак пости, пък те не са постни Sunglasses

# 577
  • Калифорния, САЩ
   Мерси, Галче, ама хич не ми се занимава да бъда честна  Embarassed. Вчера ги видях на страхотна цена - в кутия са по 10 бройки за цена от $3.99. Купих си 4  Embarassed Embarassed Embarassed кутии, ще ми стигнат за дълго време.
   Готвя бял боб по манастирски, правих им кроасани и палачинки за закуска, следобед сме на детски РД, абе програмата е пълна.
    Хубав ден/вечер!  Hug Hug Hug

# 578
Приятно изкарване, Ир Simple Smile

Вчера у дома:

цвеклови палачинки, желета и замразени плодове, обичайната програма Grinning /чия и воден кефир за мен/
баница със swiss chard в кексова форма, моркови /яйце и от лещеното сирене за мен с морков/
следобед крем от авокадо и банан с разтопен 100% шоколад за децата и 3-4 км обикаляне на близкото езеро за мен и известна част от прехода семейно
пилешки бутчета с царевични крекери  и чипс от два вида цвекло със задушени броколи и салата подобна на вчерашния; десерт дом. сладолед бадемов тахан с суроват. протеин и малко пектин Wink /бутче с броколи и чипс и голяма салата от маруля със сусам и сл. семки/

За идващата седмица нямам никаква подготовка Flushed ще видим какви ще ги творя Wink

# 579
Ние снощи си поръчахме крилца и пица без кашкавал, много ми хареса, ММ не беше очарован естествено Grin
Йоана, може ли да помоля за описание на пицата? Звучи интересно. Благодаря предварително! bouquet

# 580
Момичетааа, голяма лудница е при мен на работа и нямам много време да готвя, та затова и не пиша. Буквално само на салати я караме, ММ си реже и луканка с малко хляб, айдеее. Поръчахме си пак крилца и ги ядохме два дни. Вчера докато работех (да, в събота) сготвих един боб, с който ще изкараме до утре. Единствено салати правя, почти не ядем месо, освен пилешко. Два пъти правих риба на фурна, но бая солено ни излиза, едно филе сьомга е 10 долара  Shocked

Ние снощи си поръчахме крилца и пица без кашкавал, много ми хареса, ММ не беше очарован естествено Grin
Йоана, може ли да помоля за описание на пицата? Звучи интересно. Благодаря предварително! bouquet

Няма да повярваш, но е точно такова каквото звучи - пица, но без кашкавал. Просто помолих да не ми слагат. ММ си взе нормална с кашкавал. Естествено не може да се мери с нормалната пица, само като си помисля и ми потичат лигите, но тъй като аз се старая да не ям млечни, все гледам в чуждата паничка и точа лиги.

Също така сме свели пазаруването до монимум, купуваме само продукти за салата, броколи и бобови. Не съм готвила свинско или телешко сигурно от 3 седмици. Сега е момента да ме изловите ако съм споделяла някакви пържоли или мусака  Mr. Green

# 581
Привет, лудницата и при нас е невъобразима.....не ми се отива в работата, като знам какво ме чака.....! Praynig
И аз не се претрепвам от готвене....Йоанка и ние вчера бяхме на бобо, вечерта основно диня, пъпеш, ей такива неща.....!
Скоро правих и чушка бюрек, не бяхме правили от сто години....аз не ги ям, нали знаете, защото са смесени, но моите ги харесаха и си ги хапнаха!
Жегите тук са нетърпими, добре , че по морето подухва! bouquet

# 582
Аз пък напоследък готвя наведнъж. Правих свински ребра и после ги ядохме няколко дни. Пък от утре започват Богородичните пости, но незнайно защо нямаше тофу в магазина и ще трябва пак да разчитам на въображението си hahaha Всъщност аз така и така бях решила тези пости да наблегна повече на зелении, бобови и ядки да видя как ще се чувствам, ще докладвам Wink

Елеа, Аманда, вие лагерувате ли още?

Гифти, ти как си?

МалинаЛина, пиши как се устройваш?

Ир, върви ли диетата?

# 583
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
Историята при мен накратко.
Болният ми зъб, който уж, беше за вадене, се оказа, че има 3 гранолома, които с успешно лечение, ще се излекува и няма да се наложи да се вади. Преди това при 2 различни зъболекарки съм ходила и снимки съм правила, а никоя не е могла да види тези граноломи, които всъщност са ме боляли. Много съм ядосана, толкова ли е трудно да се разчете една снимка... Сега зъбът ми го лекува един хирург. Та цяла седмица и все още се лекувам. Добре, че поне ми слага упойки, а и антибиотик пих.  Тъй като мин.седмица за няколко дни зъбът ми беше отворен с лекарсто, не трябваше да ям, а само да пия, за да не  се напълнят каналите с храна, изкарах няколко дни на млечно-плодови смутита. После за по-лесно, а и от страх да не направя нещо на зъба, продължих със смутита и кефира. И това се оказа работещата формула за мен, да видя онази цифра на кантара, която искам, а също и мерките на метъра.  За в бъдеще ще знам. А и само така мога да се насладя на плодовете без да се подувам от тях или качвам кг. Сега съм с временна пломба с лекарство, но от тази седмица ще направя един детокс със зелени смутита+вечеря салатка, че трябва по-малко да започна да дъвча.

Детето ми е на почивка в Копривщица с родителите ми и ние с ММ сме сами. Аз готвя само за него, по-скоро приготвям нещо само за него. Ама той е непретенциозен, само да има някакво месо, останалото няма значение.

Вечерята ще е:
Ще правя пица с типово брашно, италиански сос, домашно крема сирене, разни други твърди сиренца, луканка от дивечово месо, печени и сурови чушки, маслини и настърган кашкавал + салата от айсберг, спанак, домати, настърган морков, боровинки и дресинг от лимон и тахан.

Аз днес за закуска и обяд пих магданозено смути, а вечерята ще ми е част от салата с лъжица конопено семе.
Галче, аз след детокса, продължавам с постите. Ще си имам компания. Wink

# 584
Гифти, толкова се радвам да те прочета.
Скрит текст:
Отново се убеждавам, че няма нищо случайно и дори и да ни се струва, че нещо е лошо за нас, то така е трябвало да стане и след време се убеждаваме в това Hug

За постите,
Скрит текст:
този път и моята нагласа е различна, нямам търпение да започнат и не ги приемам като лишение Praynig

Общи условия

Активация на акаунт