Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 900
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Дааа, и тук всички черпят рожденика, но обикновено при такива случаи сме повече хора и се редуваме кой да го черпи. Като се понапие му купуваме по-евтин алкохол, не разбира  Laughing шегувам се де, но да, който има рожден ден яде за сметка на компанията.  
Аз мисля, че тук си имаме всички традиционни за българската кухня неща, имаме много европейска и руска храна внос по магазините и не съм забелязала нещо да няма. Всъщност сетих се! Пресен чесън НЯМА. Лапад също, е, това не са традиционни неща, но определено ми липсват.
Днес е мексикански празник и колегите мексиканци донесоха храна - свят да ти се завие, едвам дишам, а за ставане от бюрото не си и помислям. На календара ми  има отбелязани мексиканските и канадските празници,та в тоя ред на мисли: Галче, работите ли на 22 май? Пише ми в календара VICTORIA DAY (CANADA).
Лютеница има ли?

# 61
Аааа, мексиканска храна харесвам, ядох нещо като мексикански бургери със сто неща в Сан Франциско! Но пак не е баш моята храна....!  Wink

# 62
Лютеница си имаме, на Тодорка. Отделно имаме и български супермаркет където пък има почти всичко, включително локумени вафли Wink

# 63
Дааа, и тук всички черпят рожденика, но обикновено при такива случаи сме повече хора и се редуваме кой да го черпи. Като се понапие му купуваме по-евтин алкохол, не разбира  Laughing шегувам се де, но да, който има рожден ден яде за сметка на компанията.  
Аз мисля, че тук си имаме всички традиционни за българската кухня неща, имаме много европейска и руска храна внос по магазините и не съм забелязала нещо да няма. Всъщност сетих се! Пресен чесън НЯМА. Лапад също, е, това не са традиционни неща, но определено ми липсват.
Днес е мексикански празник и колегите мексиканци донесоха храна - свят да ти се завие, едвам дишам, а за ставане от бюрото не си и помислям. На календара ми  има отбелязани мексиканските и канадските празници,та в тоя ред на мисли: Галче, работите ли на 22 май? Пише ми в календара VICTORIA DAY (CANADA).
Лютеница има ли?

Ние сме малко на село, но аз доскоро си правих в машината за хляб, но напоследък мързелешката, купувам си готово доматено пюре и готов печен пипер и в тигана, колкото се сгъстят. После като сос го ползвам Blush

На 22 май ще почиваме Party

Мексиканската храна е ужасно люта за моя вкус Crazy Аз май си харесах един ресторант с малки хапки тип tapas

# 64
Ето нашата вечеря, добре похапнах!
загрузить картинку в интернетcertificity.com
image uploadercertificity.com

бесплатный хостинг картинокcertificity.com

АААА забравих закуската
Ягодово смути със протеин!
куда залить картинкуcertificity.com
фотохостинг бесплатноcertificity.com

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 21:56 от mimi.7299

# 65
  • Калифорния, САЩ
    Мексиканско обожавам, но ние сме и на границата с Мексико, та мексиканско и мексиканци - бол  Joy Joy Joy.
    Нищо от храната не ми липсва, само истинските български домати. Няма и няма такава сладост като нашенските ...  Cry
   Има арабски и руски магазини, намираме много български продукти - и лютеница 3-4 вида, и кисело мляко, и сирене, и грах, патладжани в буркани/консерва. А - и компоти  Wink. Луканка също си поръчваме по интернет, а и бабите пращат, та и ракийка даже  Blush. Иска ми се да си хапна от гергьовското пълнено агънце, ама нЕма.

За закуска пекох кроасани с масло и сладко.
   Обяд на малкия - печена сьомга и печени "пържени" картофи.
   Обяд на ММ - бъркани яйца със СПАМ, млад зелен боб ЛИМА, моркови + кутийка хумус. Аз - на банани, маймунски ден  Joy. За снакс хапвам дехидратиран зелен фасул и чипс от кореноплодни.
    За вечеря ще се дояжда супата от онзи ден и ще им изпържа телешки кюфтета. Салата - зеле и моркови, а и една с домати КУМАТО ще направя, че доста купих за по долар паунда и е срамота да ги изхвърля.
    За утре - не съм още намислила менюто  Wink.

# 66
Ооох, доматите комато и аз ги обичам, ама рядко пускат в ЛИДЛ Simple Smile
ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН!!! bouquet

# 67
Честит празник и от мен bouquet

У дома не се одобриха доматите Кумато, що били кафеви Crazy Ние харесваме тези, които са с клонче

доста са сносни като вкус Peace

закуска цвеклови палачинки, обяд още неизмислен, защото оставям децата да кажат какво искат в събота и неделя за обяд; вечеря пилешки бутчета запечени с боб мунг

Вчера на салата настърган корен от целина и много вкусна се получи. Мисля, че ще започна редовно да добавям корен от целина към салатите Mr. Green

# 68
Здравейте и честит празник!
Вчера дояждахме и затова не съм писала меню.За днес:
-булгур с киноа и зеленчуци

-салатка

-за мен -зонова млечна салата с нахут:)

Довечера мъжкото съсловие са поканени на чеверме затова няма да готвя:)

# 69
Елеа, какви зеленчуци сложи на киноато и булгура?

# 70
Елеа, какви зеленчуци сложи на киноато и булгура?
Галченце,  това е любимото на двугодишния ми син- става страшно вкусно. Задуших със зехтин малко лук и зелена чушка,  после добавих тиквичка на кубчета и настърган домат. Става разкошно, гарниран с таратор или само кис.  мляко:)

# 71
Потекоха ми лигите  newsm53

# 72
  • Калифорния, САЩ
   Днес уж ми е работния ден, пък пак поглезих мъжете  Heart Eyes.

За закуска имаха (да, ИМАХА, аз НЯМАХ  Party) препечени филийки, пълни с резени пуешки гърди, настърган чедър и намазани с топено сирене + по едно сварено яйце с шарена сол + чери доматчета + бейби прясна моцарела.
    За обяд с ММ хапнахме по две телешки кюфтета с лютеница и зелена салата с настъргани моркови. За малкия имаше печена сьомга, печени картофки, салата от печени тиквички и салата зеле с моркови.
    За вечеря сега се готви гъста яхния със зелен боб и много зеленчуци (моркови, лук, целина, червени чушки, домати и подправки). Ще има и краставици и авокадо натюр; а за мен ще са  различни сирена и малко винце  Blush.

# 73
Eха, колко се е раздвижила темата Hug Аз нещо съм пропуснала Embarassed.
Моята любима пролетна салата е от марули, репички, домати, краставици, пресен лук и чесън, малко копър. На децата същата, но без лук и чесън Simple Smile Ние имаме домашни марули и всеки ден почти ядем тази салата в пролетния сезон. Домати купувам предимно розови напоследък, но и стандартните червени си тачим Simple Smile Просто в близкото магазинче са изнамерили страшно вкусни розови и сега сме на тази вълна.
Вчера ядохме празнично агнешко.
Аз прекалявам с месото. Около работата ми единствената възможност за читав обяд е пържола, шишче или т.н от една будка. Там предлагат и шопска салата, зелева, зелена.
В ресторанта до нас правят готини салати, в които присъства и хумус като в на Галчето обяда, но първо като количество е страшно малко, за да се нахраниш добре, не ме устройва и като цена, а и има много хора, което проточва времето за чакане на поръчката и после хранене. Ако не е пържола, обикновено ям едно от тези неща - банан, 50 грама ядки, кисело мляко или ягоди, ако имам повече време, за да се занимам с миене и т.н.  
За вечеря стандартно пак е някакво месо или риба, защото ММ само с това се чувства сит.
Колкото и да смятам, че протеините са важни, все си мисля, че това двукратно хранене на ден с тях, а понякога и трикратно /ако ям сварени яйца за закуска/, не е баш много добре. Ще се опитам да си нося обяд като Галчето през идната работна седмица, но не знам дали ще имам достатъчно постоянство.
За днес и утре съм предвидила  за менмалко разтоварване на кисело мляко и салата. За децата и ММ ще има пилешко със зеленчуци и гъби, салата, за закуска още не са казали какво искат.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 06:56 от Аmanda

# 74
ОООО Аманда, добре си се завърнала! Hug
Вчера у нас за закуска имаше смути от банан, ягода и протеинов шейк!
За обяд за мен гъбки и чушки, салата и бъркани домашни яйчица! За другите котлети на гювеча с гъбки!

загрузить картинку на сайтcertificity.com
image sharecertificity.com
хостинг картинок без регистрацииcertificity.com
хостинг фотографийcertificity.com
Вечерта бяхме на ресторант, днес на обяд пак сме на РД, затова оставих нашето агнешко за утре! Simple Smile
Аманда, аз също смятам трикратното хранене с протеини за не много полезно, опитвам се поне едното ядене да е постно, но не винаги ми се получава...понякога пък се събират ден два без никакви протеини и така....!

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 10:31 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт