Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 903
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Аманда, много се радвам да те "видя" Hug

елеа, дояде ми се от твоята киноа. У дома нещо не се възприе и аз си я ям обикновено сама Crazy

Мими
, любимите ми неща накуп си сготвила с много естетика Heart Eyes

Аз честно казано за останалата част от семейството винаги се стремя да има животински протеини на всяко ядене. Сутрин е кефир, на обяд или яйца или кашкавал, вечер обикновено е месо. Но за себе си установих, че не ми се отразява добре подобно хранене. Затова сутрин обикновено е само плод, почти винаги ябълка. Ако ям закуска, после не ми се пият течности Crazy А ябълката ми идва точно. На обяд пък морковите и хумуса ме държат сита точно до вечеря. И вечерята вече е ясна, една огромна салата + още нещо за засищане. Аз редувам вечерните протеини, днес например ще е тофу с печен пипер.

В петък си правих експеримент с моето меню  Mr. Green Забърках една чаша от млечния кефир с 1с.л. хуск, 1 с.л. какао, 1с.л. суроватъчен протеин, 1 с.л. кокосово брашно. Това нещо не знам дали заради хуска и фибрите, дали защото е богато и на протеини, но ме държа сита до вечерта. За обяд си бях приготвила КИНД бар, така и си остана hahaha, не стигнах до него Crazy
В понеделник съм решила същия експеримент да направя да потвърдя или отхвърля хипотезата Wink

Днес за семейството
закуска: овесени курабии с рожков и млечен кефир и замразени плодове
обяд: запечени макарони с яйца и моркови
вечер: печер пипер с кайма и ориз, или т.нар. мързеливи пълнени чушки Laughing

# 76
Галче, може ли да дадеш рецепта за овесените курабии с рошков, купих си една торбичка и до сега само един сладкиш съм приготвила с него!

# 77
Съвсем базисни са моите овесени курабии, но децата всяка неделя ги искат за закуска Laughing

2/3 ч фини овесени ядки, но и с другите стават; 1-2 с.л. рожков на вкус; 1 с.л. кокосово масло размекнато; 1 яйце. Омесвам на тесто, понякога слагам и малко течност (вода, кефир), ако е суха сместа. Оформям с ръка курабиите и пека до покафеняване на умерена фурна. Стават хрупкави Peace

# 78
Съвсем базисни са моите овесени курабии, но децата всяка неделя ги искат за закуска Laughing

2/3 ч фини овесени ядки, но и с другите стават; 1-2 с.л. рожков на вкус; 1 с.л. кокосово масло размекнато; 1 яйце. Омесвам на тесто, понякога слагам и малко течност (вода, кефир), ако е суха сместа. Оформям с ръка курабиите и пека до покафеняване на умерена фурна. Стават хрупкави Peace
Благодаря, ще ги пробвам!

# 79
Галче,и аз се нареждам на опашката за курабийките Blush Heart Eyes
Киноата сама по себе си  е безвкусна,то затова я меша с други зеленчуци или като добавка към салати,салата "Табуле".Ще ти дам сега една идея:аз я слагам "инкогнито" и в супите:)Особено в крем супите-става идеално-пасирам всичко заедно или супа от спанак с киноа(вместо ориз).
Меню за днес:пържени филийки,крем супа от моркови,за довечера омлет с пресен лук и извара,а за малкия това(пече се в момента):

-моят зонов обяд(броколи с пилешко и нахут,със сос от тахан и лимон)

# 80
Мими, еleaa, страхотни вкусотийки Heart Eyes
Галче, а ти как разбираш, че с растителен протеин се чувстваш по-добре - по енергичност, чувство за засищане, начин, по който ти влияят на обмяната... Каква е разликата в сравнение с дните на месо?
Аз днес се заредих с два вида леща /кафява и оранжева/, нахут, грах и съм решила през седмицата поне едното хранене да не е с месо, но ще видим как ще го реализирам. Аз харесвам пасиран нахут с много магданоз, малко чесън, лимон и накълцани на дребно люти чушки. Децата напоследък изобщо не мога да ги накарам да хапнат. Но  пък обичат леща и боб.
п.п захващам се с овесени курабийки Laughing, защото имаме гостенче и ми се прииска да им направя.

# 81
eleaa, много благодаря за идеите bouquet

У дома крем супа не ядат Rolling Eyes Засега съм намерила начин с един киноа хляб да я пробутвам. Ако трябва да съм честна и на мен така ми е най-вкусна Blush

Аманда, и трите Mr. Green Но най-вече ме засищат много добре и в тоалетната съм по-редовна Peace

# 82
Ех,как ме зарибихте с тези овесени бисквитки и то в ПМС:)Направих ги зонови:Почерпете се,дами:

За вечеря хапнахме само салата,така че омлетът ми остава за утре като идея:)Това пък е изпеченият вече вид на зеленчуците с Бешамел:

# 83
Ехеее, много сте пъргави момичета, а аз пека картофи, но утре сутринта ще напраея бисквитките! Simple Smile

# 84
Галчето е "виновна" за бисквитките:) Joy
Ние с Аманда ще почерпим тази вечер,пък твоите ще ги изядем за утрешното кафе Hug

# 85
eleaa, супер изглеждат Heart Eyes

И на мен ми се промениха плановете. Не знам какво се е случило днес, но такъв трафик в неделя никога не съм виждала в града. Отказахме се да ходим до магазините и напазарихме от кварталния. Там пък няма печен пипер, та накратко семейството яде само кайма с ориз, а аз тофу с гъби шийтаке Mr. Green

# 86
  • Калифорния, САЩ
    Така ... стигнах и до тук  Laughing.

Вчера късния следобед правих къпкейкове с мисълта, че ще се използват за закуска. Да, ама не. Сутринта малкото Дзверче се събуди и каза: "Искам РИБА или НУДЪЛС за закуска!!!". Ха познайте - ами рибата (сьомга) я пекох за обяд, а нудълсите (спагети)  за закуска. Та така - нудълс (спагети с дом. сос + едамаме, царевица, моркови, селъри, броколети) за малкия мъж и спагети с препържено масло, захар и овче сирене за големия  bowuu. За обяд се дояде зеления боб (изядох две купички, мнооооого го обичам) със зелена салата и за някои с топъл хляб; за вечеря правим Фемили Мууви Найт  Party Party Party - мини пици; салата (киноа, царевица, моркови, едамаме, селъри, пресен лимонов сок, авокадово олио, соев сос, черен пипер и сол) и сготвих телешко ( Corned Beef)  в Крок Пот-а.

Хубава нова седмица за всички ви!  Hug

# 87
Аз вчера направих овесените бисквити с банан и кокосови стърготини. Нямах рожков. Имах точно същите красоти като на eleaa за украса, но се чудех дали ще вървят с овес и се отказах.
Галче, на мен също ми харесва ефектът на бобовите върху ходенето до тоалетна. Аз не че не съм редовна, но просто те дават чувството, че като метла измитат всички гадости.
За днес още нищо не сме мислили. За закуска за децата само ще правя филии с яйце и сирене. на едното и с яйце и кашкавал на другото. За после не знам.  
 ir74 , аз също често се събуждам с такива мисли за закуска - като за обедно или вечелрно хранене, особено, ако последното е било в шест вечерта. С кафе ги притъпявам обикновно Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 07:29 от Аmanda

# 88
Добро утро група!
Пак сте готвили страхотни неща....аз сутринта щях да правя бисквитките, но се оказа, че една приятелка иска да ходим до моста да вървим, да сваляме кила ииииии аз се захванах с агнешкото! Запечатах, го овкусих го и в крок пота, сега ще го включа и ще се готви докато аз отслабвам!
хостинг изображенийcertificity.com
Като се изпече ще го покажа пак! Много ми е трудно да приготвям големи късове месо и неприятно newsm78, добре че е крока!
Снощи правих и домашно кьопоолу на нутрибулета, получи се страхотно!
загрузить картинку в интернетcertificity.com
хостинг изображений pngcertificity.com
Хубав ден, сега като излизам ще купя и овесени ядки, че моите хубавци ги изяли!

# 89
Ir, много ми хареса идеята да пишем съставките на яденето с малък шрифт bouquet

Това за солена закуска у дома не се е случвало. Все сладки закуски иска моето семейство Wink

Мими, аз също доскоро не обичах да пека големи меса, но сега дори ги предпочитам. Пека веднъж и после цяла седмица не мисля за печене на месо Crazy Утре ще извадя от фризера една пуйка да се размразява и ще трябва да си припомня технологията за готвене Laughing

Днес ще готвя кюфтенца с овесени ядки и говежда кайма и картофени кюфтенца с овесени ядки.

Общи условия

Активация на акаунт