Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 917
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Галче,  твоята пица на тиган ме заинтргигува- как се прави?
Ние вчера дояждахме та единсгвено иваше един миш-маш в плюс за вечеря. Днес за закуска мисля да направя пърж.  филийки,  за обяд: постен грах,  а вечерята не съм измислила- блокирах:)))

# 106
елеа, то само пица й е името hahaha Нещо като питка се получава, модификация на японските пици, ако си чувала за тях. Те се правят със зеле, но аз слагам какъвто имам зеленчук, с кейл, със зеле, с печен пипер, тиквички, замразен микс, дайкон ряпа, моркови. Според оригинала зелето се запържва, но аз тази стъпка я пропускам и само наситнявам зеленчука, после се добавят брашно и яйца до получаване на тесто, което може да се изсипва с лъжица в тиган. Аз слагам 3 яйца, брашно /и с овесени ядки леко накиснати се получава добре или с овесено брашно или с ориз или киноа и добавка малкко брашно/ и вода и сол на вкус. После изсипвам върху керамичен тиган намазнен леко и на среден котлон с похлупак изпичам. После има два варианта, или обръщам в тигана да се изпече и другата страна, или ако съм решила да слагам кашкавал отгоре, слагам във фурната и включвам на горен реотан до запичане на кашкавала

днес закуската е овесени ядки с кефир и грозде, обядът е горното с мини-доматчета
за вечеря ще е омлети по желание на щерката най-вероятно с плънка от спанак и сирене

# 107
Мале,Галче ,звучи страхотно.Аз така правя баница със спанак и сирене.Нарязвам корите,потапям ги в мляко и яйце и подреждам в тигана-после спанакът и сиренето и пак накиснати кори-обръщам тигана за другата страна-върховно! Heart Eyes

# 108
Мале,Галче ,звучи страхотно.Аз така правя баница със спанак и сирене.Нарязвам корите,потапям ги в мляко и яйце и подреждам в тигана-после спанакът и сиренето и пак накиснати кори-обръщам тигана за другата страна-върховно! Heart Eyes
Аз пък я правя баницата със спанак и сирене във форма за кекс.....слагам една цяла кора да покрие дъното, и после почвам да пълня със накъсани кори, плънка, пак накъсани кори, плънка и така докато свършат, отгоре може пак една кора за край, пека и обръщав на чиния, става суперска! Но формата е такава от тия с дупката, нали се сещате, силиконова! Не тава! chef chef

# 109
Мими, страхотна идея. Аз имам една такава силиконова форма за кекс и само се подмята вкъщи. Можеш ли да напишеш колко плънка слагаш и как точно я приготвяш? А формата намазняваш ли я преди да сложиш първата кора и също след последната кора отгоре или от плънката достатъчно се накипват?

Аз имам ново предизвикателство, както често се случва от любимия ми мъж Joy Омръзнали му били моите питки за обяд и сега търся варианти, които хем да не се ядат с вилица /синът ми връща обикновено половината си обяд, ако не е нещо, което се яде с ръце/ хем да не са питки  Thinking Вие имате ли някакви идеи?

# 110
Мими, страхотна идея. Аз имам една такава силиконова форма за кекс и само се подмята вкъщи. Можеш ли да напишеш колко плънка слагаш и как точно я приготвяш? А формата намазняваш ли я преди да сложиш първата кора и също след последната кора отгоре или от плънката достатъчно се накипват?

Аз имам ново предизвикателство, както често се случва от любимия ми мъж Joy Омръзнали му били моите питки за обяд и сега търся варианти, които хем да не се ядат с вилица /синът ми връща обикновено половината си обяд, ако не е нещо, което се яде с ръце/ хем да не са питки  Thinking Вие имате ли някакви идеи?
И аз искам рецептата за кексовата бавица- харесвам лесни неща:)))

Галче,  картофени кюфтенца,  оризови,  кюфтенца с броколи,  кюфтенца с червена леща и марокански кус- кус или булгур... Лахмаджун... Пърленка... Тортила,  веган дюнер, солени мъфини с тиквички

# 111
Елеа, какво е лахмаджун?

Засега от семейния съвет са одобрени варени картофи и варени яйца Laughing, но ще предложа за обсъждане твоите идеи bouquet /можеш ли да ми кажеш как се приготвят, ако имаш рецепта разбира се: картофени кюфтенца, оризови, с червена леща и булгур/

# 112
Привет девойки, много съм заета тая седмица, но вече съм отпускаааааа и се готвя за Гърцияяяя!
Ето нещо подобно е моята баница в КЕКСОВА ФОРМА, пропорции много не спазвам Simple Smile

https://www.denenmistarifler.net/tarif/kek-kalibinda-borek-tarifi/
http://recepti.gotvach.bg/r-54923-%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86 … D1%80%D0%BC%D0%B0
Тъкмо се сетих, че не съм правила отдавна, през уикенда ще я спретна!  Flutter

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 21:20 от mimi.7299

# 113
Добър ден и от мен  Laughing Мими, не се спря, как не те измаря това пътуване? Аз  съм като котва - хич не ми се мърда и все като си търся работа гледам да не се пътува много и често. И сега хапвам една американска супа (всичките им супи са ми противни, освен тази) в която има кайма, черен боб, чушка, целина, лук и морков. Доматена е, прилича на сос за спагети, но е мн вкусна. Ти нали не хареса храната, следващия път като си тук я опитай! Много е вкусна, казват й "чили".

Вкъщи ядем един боб от няколко дни и салатки всяка вечер, а за работа си правя нещо сухичко с гарнитура. Храната ни е ужасна тук... Не съм правила по-завъртяни неща отдавна затова само ви чета и си представям как си хващам чантичката и идвам на гости, всичко ми се яде от менюто ви Grinning
Елеа, в моята глава си висока 1.63 с тъмна начупена коса. Сори ако съм в заблуда, но вече така си запаметена Joy

# 114
Елеа, какво е лахмаджун?

Засега от семейния съвет са одобрени варени картофи и варени яйца Laughing, но ще предложа за обсъждане твоите идеи bouquet /можеш ли да ми кажеш как се приготвят, ако имаш рецепта разбира се: картофени кюфтенца, оризови, с червена леща и булгур/
Мноого вкусни Heart Eyes

http://beyoglukitchen.blogspot.bg/2013/10/blog-post_26.html

http://yoli-www.blogspot.bg/2009/01/blog-post_16.html
Картофените кюфтета си ги правя всеки път различно:варени картофи,сирене,магданоз,яйце и брашно

А това е лахмаджун:
https://uhaena.blogspot.bg/2015/12/lahmacun.html

# 115
ХАха Joy
Йоана,няма да ти разбивам представата ама ако искаш ще ти кайа как изглеждам:))
А хубава ли съм? Joy Joy Joy

# 116
Привет.
Аз много не се включвам, защото малкото ми дете е със стомашен вирус и много не ни е до ядене.
Но моето меню  за днес
закуска -варени яйца и печени домати със зехтин и босилек
обяд салата от варени картофи, риба тон, кисели краставички, маслини, зехтин и лимон
вечеря печено пилешко и два домата
Вчера здравите вкъщи ядоха боб за вечеря. Малкото нищо почти не е хапнало два дни. Очаквам и останалите да се тръшнем.
Йоана, забравих да пиша, че според мен нищо няма да ти стане от всекидневно ядене на авокадо, освен да се чувстваш по-добре Simple Smile
Мими,  да си изкараш страхотно в Гърция и да се наядеш хубаво с риба, качествен зехтин и т.н
Галче, аз също мисля, че всякакви кюфтенца са добър вариант - можеш да им правиш и нахутени, хем ще се връзват и с твоето меню.

# 117

Елеа, в моята глава си висока 1.63 с тъмна начупена коса. Сори ако съм в заблуда, но вече така си запаметена Joy
Йоана, кажи как изглеждам аз в товята глава и ще кача снимка!

# 118
ХАха Joy
Йоана,няма да ти разбивам представата ама ако искаш ще ти кайа как изглеждам:))
А хубава ли съм? Joy Joy Joy
Сега ако кажеш че си 1.70 с руса коса и сини очи всичко ще развалиш  Laughing

Аз картофени кюфтенца правя със същите съставки като за огретен, с изключение на кашкавала отгоре.
Намерих много интересни рецепти за чия пудинг с банан, кисело мляко, прясно мляко, мед, ванилия, ягода. Охлажда се за 4 часа и се поднася с начупена бадеми и резенчета банан. Изобщо може с всичко да се направи този пудинг. Една от рецептите беше с matcha. На мен лично вкусът й много ми допада, ако не сте опитвали - препоръчвам  Peace

# 119
Mimi  bouquet задължително скоро ще се пробва, но утре за обяд мисля да приготвя това, да видя дали ще се одобри за обяд за през седмицата Mr. Green http://www.marthastewart.com/335400/family-style-rolled-omelet-with-spinach

Елеа, оризовите кюфтенца изглеждат много апетитно Hug
Тези от червената леща съм ги правила, но семейството не ги одобри Rolling Eyes

Аманда Hug бързо да оздравява юнака и вас да ви пропусне този вирус Praynig

Всъщност въобще не мисля, че все питки готвя за обяд и оризови кюфтенца им правя и бобени и картофи запечени, но ММ като яде едно и също два дни подред и започва да се оплаква Outta Joint

Поне не ми е скучно hahaha Намира ми занимания Joy

Хайде сега всички в образ и картина да се отчетат Flutter да няма скрито покрито Wink

Общи условия

Активация на акаунт