Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 731
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Мими, нямах предвид, че говоренето за храна и готвенето изкривява образа в стил , че зад това задължително е скучна домакиня, но просто не мога от подобен тип тема да си наредя пъзелчето как изглежда човек.  Grinning.
Амандичка, Ир нямаше предвид скучна домакиня  Flutter.....може би ме помисли за лакомница позаоблена....щото все съм гладна и все готвя! Party по стила на говорене знаеше, че съм образ! Crazy А когато човек е кулинар като нас знам, че не сме скучни, ние в тази тема сме дами с въображение и свой стил....! newsm51
Момичета, хапнах салата домати краставици и две кръгчета суши едното хрупкава скарида, едното с авокадо,мммм! Това ще е вечерята, а у нас ядат оризови спагети с кайма, люта чушка и доматен сос, отгоре ги ръсят с ементал! Thinking

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 22:38 от mimi.7299

# 136
Ние подхванахме пуйката Mr. Green Коментарът беше, ей научи се да готвиш пуйка Joy Но без малко да останем без вечеря Blush три дни се размразява пуйката и днес като я извадих още имаше лед вътре и час и половина трябваше да я чакам да мога да извадя вътрешностите Crazy
С други думи не правете като мен Naughty Проверявайте още от сутринта докъде е стигнало размразяването.

# 137
Никога не съм готвила пуйка, а в живота си (освен на пушено филе от магазина) съм яла не повече от  пъти. Но ще знам  Laughing Таман извадих половин пиле да се размразява за утре. Ще сваря и жито да имаме за закуска докъм вторник-сряда по моите сметки. После закуската ще е варени яйца и плод за четвъртък, а за петък овесени ядки и плод.

Тъй като аз отделям почти цялата неделя да приготвям храна за през седмицата, ще изброя идеите си за обядите и вечерите:

Вечеря: салата на всяко ядене задълже, основно - единия ден ще е риба, пак задълже, пилето ще направя с ориз и ще си вземем и за обяд на работа, мисля едни картофки на фурна да приготвя с таратор и може да намятам някоя-друга наденичка да се радва лешояда (ММ). Крем супа от картофи и моркови също ми се върти в главата. Колко от тези неща ще успея да заделя за обяд за работа - идея си нямам. Всичко това естествено ще се случи след като изядем боба, който вече не мога да гледам  Sick И въпреки всичко упорито правя по цял пакет и после ВСЕКИ ПЪТ се заричам че ще правя по половин и забравям... Може да направя и печен картоф и да го напълня със заквасена сметана, бекон, някакви свежи зеленчуци и зелен лук, но това е по-скоро план и вероятно ще остане за другата седмица. Може да направя и хумус за да имам за морковките. Само да поясня, няма да приготвя всичко това в неделя, просто е план за седмицата.

Това е. Очаквайте включване още утре с промени в плана  Joy Но плановете са хубаво нещо, дават ти едно спокойствие, че всичко е под контрол, поне временно Mr. Green

# 138
Пуешкото си е сухо месо и е специфично за готвене. Аз обикновено овалвам в подправки пуйката, намазвам я с олио или разтопено масло, слагам малко вода и я пека на 180 градуса за около два часа и половина. После добавям  задушено кисело зеле и пека още половин час. Така ми е най-любима.
 Laughing
Аз съм на работа и ММ ще готви, но не вярвам изобщо някой нещо да яде.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 10:04 от Аmanda

# 139
Добро утро!
Днес в неделя никак не ми се готви, но ще правя малки кюфтенца в сос и пюре варени картофи към тях, за закуска изядох две филии хляб с квас, кантарът не е помръднал, ама с този козунак вчера ooooh!
За обяд смятаме да хапнем на нашата бирарийка тъй като ще покараме колела, а кога ще събирам багажааа ooooh! ooooh!
Много често правя пуешки бутчета, те са като бронтозавърски, пъво ги сварявам и след това запичам или с картофки, или с кисело зеле или с доматен сос!
 Амандаааа, как ще си дебеличка, страхотна си, много чаровна, нещо такова си те представях и аз, определено хубава! bouquet bouquet Да оздравявате и стискам палци на малчо за матурата! Hug
А аз сега съм с 4 кила по тежичка от на снимката! И не мърдат проклетите.....ама то и аз не съм спряла да ям! hahaha

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 09:35 от mimi.7299

# 140
Трикът при печенето на цяла пуйка е да не лежи в тавата и да са й прибрани краката. Също така в рецептата, която аз ползвах овкусяването става отвътре навън Crazy

Йоана, много добре звучи твоя план Hug

# 141
  • Калифорния, САЩ
     За закуска правих на мъжете печени банички със спанак, бейби кейл, котидж сирене и яйца.
     За обяд ядохме навън по случай Деня на Майката тук.
     За вечеря ще има пилешки флейки на тиган; здравословна салата (леща „Белуга”, киноа, жълта, червена и оранжева чушка на ситно,  аспержи, моркови, зелен лук, лимонов сок, авокадово олио, сол и черен пипер); авокадо, краставици и домати натюр и хумус.

Галче, ужас, надявам се, че сте добре!  Hug

Мими, лек път и хубаво да си изкарате в Чужбинско!  Heart Eyes

# 142
По темата, обядът се одобри. Та и ние сме с план за обядите тази седмица. Щерката даже ги нареди по дни Laughing понеделник картофи запечени с кашкавал, вторник омлетеното руло, сряда граховите пърженици, четвъртък пица на тиган, петък засега е неизмислен, може и пак омлетеното руло, но с други зеленчуци Mr. Green

Мими, много много незабравими спомени  Hug

Другият уикенд и ние ще пътуваме, но аз хич не се радвам Crazy Отсега се чудя какво как да подготвям Tired Че и само закуската ни ще е осигурена, а три дни ще бъдем там  Rolling Eyes:

# 143
Мими,  лек път и приятно изКарване! Simple Smile
Ир,  как ми се прияде от твоята салата-ммм.... Тези дни не готвя, защото и ние сме по пътищата,  но направо да се чуди човещ какво изпътно да яде- само някакви фастфуудаджийсщи неща предлагат... Снощи се прибрахме и метнах едта сьомга на фурна със салата.

# 144
Благодаря ви момичета! Ние сме с  осигурена закуска! Като ви слушам какви изобилия от манджи приготвяте страшно ми се идва на гости! Има виза до 2020, трябва да побързам!
В гръцко ще ям основно риби, мекотели, препечен хляб, маслини и гръцка салата с фетааааа!
Хубава седмица! Simple Smile

# 145
Вчера боб мунг с пуйка Mr. Green и доматен сос

Днес за обяд омлетеното руло, но с други зеленчуци. Забравих да размразя спанака Blush

За вечеря, варена царевица с пуешко филе Mr. Green и салата

елеа, много си права за храната по път. За това отсега съм се замислила какво да приготвям от вкъщи Crazy

# 146
Ясос! Sunglasses
Момичета хотелът е вълшебен, невероятен неповторим..на брега на морето със собсвен плаж!
З свежо котидж, маслини стафилаки и каламата, препечен домашен хляб с масло, йогурт с ягоди, три резенчета свеж ананас....и нрвероятно ароматно кафе!
О една чинийка калмари и една бирка Алфа
В нещо леко hahaha

# 147
  • Калифорния, САЩ
    Мале, Миме-е-е, глей с тез вкусотии да не стане беля  Wink. Да  си изкарате вълшебно!  Hug Hug Hug

Вчера - само едни нудълс за вечеря, но с много зеленчуци в тях (едамаме, моркови, царевица броколети, зеле).  И салата в количество за петима, която почти сама си изядох  Blush (свежи бейби марули, репички, зелен лук, чери домати разноцветни, авокадово олио, лимонов сок и сол).

Днес - палачинки със смлени сиви сливи и мед; млечна салата за довечера; пържени картофи (в свинска мас); попарени броколети; пилешка яхния с много зелен лук и моркови. И авокадо, домати натюр.  

И много плодове както е обичайно вкъщи - банани, ягоди, мандарини, боровинки и грейпфрут за тези дав дни.

# 148
Ох,  аз не мога да влезта в крачка още- прибрахме се у дома , прахосмукачката се развари,  едното ми цвете налазено от някакви въшки- пожългяло,  появи се някакъв теч в кухнята,  аз с малкия,  Мм по цял ден на рабога- голям купон. Ниго успявам да сготвяхкато хората,  нито да си почина,  нито нещо друго.Днес идваха майсгори ама не им е много читава работата,  та пак очаквам пробреми. През гова време правя главно крем супи за малкия и някакво бяло месо на фурта:/ На мъжа ми съм казала да ке спасява за вечеря,  а аз- не коментирам  #2gunfire
Миме,  звучи приказто!  Наслади се максималто!  ooooh!
Галче,  измисли ли идеи за изпът?

# 149
И с тези променени букви и грешки в писанициге ми звуча като италианка,  която се учи да говори българсщи- нямам време за поправка,  вие ме разбирате..  Joy

Общи условия

Активация на акаунт