Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 13

• 62 069
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
# 691
  • Бургас/Пз
Свършиха ми всички шампоани и маската асболют рипеър! Нищичко нямам, някакъв дрогериен и това е.  ooooh! Трябва да си поръчам два шампона и някаква маска и финиш. Направо ми се реве.
В последно време я няма никаква! Адски косопад и страшно омазняване. Снощи се къпах , днес до обед вече е мазна . Много искам вече да отида на фризьор, но нали съм си харесала една в съседен град, а сама с детето ми е ужасно трудно. Даже се чудя шампоани да си поръчам евентуално след въпросното боядисване, защото не знам дали ако се обезвети няма да се променят нуждите ѝ.
За хидратация особено след боядисване можеш да пробваш Голдуела дето Чаровна го хвалеше. Имат за боядисана коса и според мен е много добър продукт.
За протеин можеш да пробваш на Insight нa Rolland - бюджетни са и са с приемливо качество за цената си. Можеш да пробваш и комбинация между протеинов шампоан и хидратиращамаска да видиш как ще ти се отрази.
Това са на Голдуел https://www.enzo.bg/goldwell/dualsenses-color-extra-rich-shampoa … -bojadisana-kosa/
а това на Инсайт http://malena-shop.bg/shopby/product/list/?attr=manufacturer&shopby=20

За косопада - виж ампулите на Напура, серума на Мидисикюъл и тези ампули на Сери също са добри - http://www.ivis.bg/seri-thera-cure-%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%B … %D0%B4-p8019.html мисля , че и на бройка ги продават.

# 692
Ани, благодаря  bouquet

# 693
  • Бургас/Пз
Hug
Забравих да ти напиша за финиш, че олиото на Орофлуидо е много хубаво. Дори и на суха коса нанесено не утежнява и не цапа косата. В енцо е на прилична цена за 100мл.

# 694
  • София
Здравейте,аз говорих с фризьорката ми и тя каза,че трябва да взема синьо,за да покрия оранжевото...ся се зачудих,каква ли ще стана,хахах

# 695
Най-накрая след дълго чудене и окуражаване от ваша страна започнах с изравняването на пластовете. Mr. Green При нова фризьорка, която май ме спечели като бъдещ клиент. Това е резултатът от днес. Първата снимка (вляво) е преди фризурата, другите са след.

# 696
  • Бургас/Пз
Най-накрая след дълго чудене и окуражаване от ваша страна започнах с изравняването на пластовете. Mr. Green
Ехаааа, страхотна коса, супер, поздравления, много ми харесва!

# 697
Много добре те е направила и косата ти е направо съживена и гладка, как не ти беше жал?
На мен косата на етажи винаги ми е харесвала повече от на черта.
Довечера най-после май ще стигна да се боядисам! Стискайте ми палци, че да не ви рева после тука  Mr. Green

# 698
Ани_Д - ох, че красива права коса!!!
Agent разкошна ти е косата.Хич не изглежда тънка.Дори точно обратното.Изглежда плътна Simple Smile
Абсолютно по същия начин виждам и аз косата ти, Agent  Peace
Много сте мили всички  Hug Косъмът е наистина тънък и чуплив! За капак я боядисвам всеки 3 седмици, защото расте бързо и хич не е в прекрасна форма от това.

Ще ми се да я поизсветля цялата (поне до 6-ца, в момента съм 4-5), че вече съм много побеляла - около 1/3+ от косата отпред! Без пране (color remover) няма как да стане, защото имам много натрупан пигмент по дължините, а ми е жал, а нямам и правилни черти на лицето да я отрежа. В началото на темата коментирахте един продукт за стрипване на цвят, ще се върна да си го запазя, че лятото така или иначе ще съм си в София!

Заигравах се и с идеята за кичури, но имам 2 големи фала с тях. Първият път реших, че грешката е моя - седнах при случайна фризьорка в приличен салон, но 2-рия път миналото лято отидох в префърцунен салон при горещо препоръчано име в бранша и нито резултатът изглеждаше дори подобно на снимката, която им показах, нито аз изглеждах добре - целият контраст на косата се загуби, не бяха тонирани съобразно кожата ми. След 2 седмици ги покрих с боя...абе... пари на вятъра!

И от мен огромно благодаря, Ondine! Поръчвам!

И за да съм поне с нещо малко полезна и за вас да препоръчам най-любимият си продукт за тънка коса, но го спряха от производство и си го издирвам по съмнителни сайтове:
Goldwell Kerasilk Rich Keratin Care Silk Fluid

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 16:40 от Agent Provocateur

# 699
Моя приятелка наскоро махна черен цвят на косата ,боядисвана 8 години с амонячна боя.Махна го с обикновен деколор! Послепен при фризьор и правиха някаква нова процедура с пресата за коса,по дължините където още беше по тъмно,но съм сигурна че още един път с деколора щеше да падне всичко.Сега е на ниво 6,косата и не е мръднала,а е с тънък косъм  Peace

# 700
onestep_ahead, честита прическа !
Много ми харесва  Heart Eyes

# 701
  • Шотландия
Преди доста време пробвах да се къдря с ролки но резултата беше в корените права, надолу овца.  Mr. Green Ноо предполагам, че причината е в мен де.
Vuv,  и аз си мисля, че намирането на фризьор ще е най-трудно. От малък град съм и тук няма такъв, на когото да се доверя за такава процедура. Но определено ще променя прическата и ще скъся с едно 10 см. пък с лизнатото ще видя какво ще правя. Даже се замислям дали с подстрижката да не метна и един нов цвят - за пълна промяна Grinning Ще се поровя в нета за прически и цвят и ще се допитам до вас, ако е удобно

Аз също почти реших да се накъдря отново, след като постоянно не се харесвах по време на отпуските, защото косата ми постоянно е права и без обем - нямам възможност да мъкна всичките неща, с които я поддържам и мажа и суша, за да има вида, който харесвам. Макар че е с прекрасна лъскавина - мисля че вече ми стига да съм с права коса Simple Smile . Опитах, изчаках цялата ми коса да израсте, но не съм по-доволна, отколкото преди. Когато не съм у дома, изобщо не успявам да постигна удовлетворителен резултат. Когато  го постигна, ако е влажно или ветровито, често докъм средата на деня пак го губя, косата клепва и изглежда вяла и безформена, което не ми отива. Бих искала да съм от жените, на които им отива всякаква прическа и са хубави дори с бръсната глава, но не съм от тях. Времето за обработка изобщо не ми е по-късо, всъщност май е по-дълго. Не се оказах и от жените, които си навиват прилежно косата на ролки всяка вечер - пък и никога не знам какво точно ще се получи на сутринта, което ме изнервя.  Blush   Така че за мен изборът е или да я подстрижа по-къса, на пластове, за да има обем и форма и пак да съм вечно с четката, сешоара и машата, но без възможност за разнообразие, или да я нося постоянно вързана, което пак не ми отива чак толкова - или да я накъдря. Понеже ще заминавам на двуседмична почивка, реших да я накъдря. Пак ще мисля, де, имам още няколко седмици, но работата много отива натам.

Иванита, ако решиш да се къдриш, избери си фризьорка, на която по принцип се доверяваш и при която искаш да останеш. Аз имах 1-2 недотам сполучливи опита с новата ми фризьорка, но последният път просто й казах, че не съм доволна от резултата и че искам къдренето ми да трае повече от месец и половина, както е било преди. Тя намери друг къдрин, с който ми се получиха нещата, както ги исках. Боядисвам се с безамонячна боя, но бих могла да се боядисвам и с амонячна, къдринът го позволява, ако се работи с него внимателно. Преди се оплаквах, че ми са много фризи краищата на косата и мислех, че е от къдренето, ама сега, като е напълно права, накрая косата ми пак е фризи, ако не я мажа с финиши и т.н.

# 702
Моя приятелка наскоро махна черен цвят на косата ,боядисвана 8 години с амонячна боя.Махна го с обикновен деколор! Послепен при фризьор и правиха някаква нова процедура с пресата за коса,по дължините където още беше по тъмно,но съм сигурна че още един път с деколора щеше да падне всичко.Сега е на ниво 6,косата и не е мръднала,а е с тънък косъм  Peace

Ами моята след две процедури с Деколора не успях да бутна тъмното от дължините. А и по интересно е после каква боя е сложила за да махне червения отенък, който все избива на повърхността .

# 703
Ще се опитам да кача снимка преди и след,но ще я изтрия по късно.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 08:34 от >>JeSika<<

# 704
Ani_d, Жана, Бингли благодаря! Heart Eyes
Беше ми жал да я режа, но крайчетата бяха изтощени и рехави и въпреки грижите се чупеха много. Сега изглежда по-добре и ми е леко на главата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт