Паническо разстройство - 28

• 95 219
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Евче, спокойно. Отиди пак на психиатър, ще ти добави нещо. Не разбрах дали си още на АД, старите, май не си. Деанскитът не е работа. Ако не си била на новите  АД ще е 20 дни мъчението.

Е какво, в рамките на 3 седмици се разделих с дългогодишния ми приятел, майка ми почина и ме изгониха от дългогодишното жилище от раз.

Малиии, днес в 6.30 0тидох на работа да си я свърша до 11. Не мога, става ми лошо от тези жеги. Кой какво ще да ми говорят или наказват. Те катоидват на работа в 11.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 22:00 от Jerry F

# 256
Eвче, след като веднъж антидепресантите са ти помогнали, ще ти помогнат отново. В момента агонизираш и се измъчваш. Нещата ще се наредят, ще видиш.

# 257
Благодаря ви, момичета  Simple Smile
Преди две седмици ходих при моята лекарка на преглед и тя ми изписа Золофт. Каза ми, че това лекарство било много изчистено и че го изписвали на деца до 12г.,защото няма почти никакви странични ефекти. Незнам децата, които пият това лекарство, усещат ли му страничните ефекти, но мен за два дни ме вкара в деветте кръга на ада  Sick
Прималяване, повръщане, никакъв сън,не можех да хапна нищо и силно непрекъснато сърцебиене.Уплаших се,наистина. На третия ден не го пих, прибрах ги в шкафа и се обадих на лекарката да й кажа. Тя беше много учудена, че са ми повлияли така и каза, че явно аз съм много чувствителна към страничните ефекти, защото и първия път с Есцитила ги преживях доста драматично и продължително. Продължих на Деанксит, но както казах вече, нищо не става с него, все едно не пия нищо. Даже мента, глог и валериан на капки ми действа по-добре. Предстои ми да започвам нова работа и това също много ме плаши, когато не се чувствам добре по цял ден, не мога да се съсредоточа и да покажа потенциала си. За това дилемата със Золофта продължава - да го почвам ли или да кретам така. Не мога да взема решение - ни така, ни иначе. Ужас!
Успех на всички Hug

# 258
Евчето,
И аз не можах да понеса Золофта. Много, ама много зле се чувствах и май една седмица се мъчих с него и го зарязах. Явно си е до индивидуална поносимост. Аз почти нито един антидепресант не съм понесла грубо казано "леко".
Единствено при Сероксат и Ефектин не усетих гадните странични ефекти.

# 259
Имам приятелка, която пътува често до Турция, защото ходи там с някакъв. Обеща ми, че ще ми купува от там Инсидон. От него се чувствам горе-долу добре, спя добре и съм доста по-спокойна и уверена. Но тя е много несериозна, сто пъти й обясних, че като започна да ги пия не трябва да ги спирам, за да има ефект,тя един път ми донесе една опаковка, следващия път забравила. Тъкмо ги започна и се поизправя малко и айде налага се да спра. И така няколко пъти. Ама как да обясня на човек, който не е преживявал тази гадост, че от това понякога ти зависи ежедневието. Ще трябва обаче да взема някакво решение, защото не мога повече така, абсолютно непълноценен човек съм. Золофт ли ще е, какво ще, незнам... ама определено трябва нещо да се предприеме, защото усещам че затъвам.

# 260
Цял ден една тревога ме беше обзела, едно напрежение. Взех Ривотрил по обяд, спах, тревогата си стоеше и като се събудих. Чак сега ме отпусна, като слънцето се скри. От жегата ли, не знам от какво, но днес ми беше ужасен ден.

# 261
Не знам от какво може да е. Миналата година страхотно бях лятото и на моренце си ходих и се радвах на слънчевите лъчи. Тука от седмица съм като утрепана. По цял ден в работата съм на климатик и ако навън е 40 градуса, аз съм на около 28-30, съвсем нормално и пак ми е много лошо. Не знам как да ви го обясня. На моменти тръгва да ми става зле и като процес все едно нещо тръгва да става и ме мъчи, мъчи и аз чакам да падна, ебати ужаса:(

# 262
Момичета, имам един въпрос. Бета блокерите само за сърдечни оплаквания ли се използват? Всяка сутрин се събуждам трепереща. Въпреки всички АД, които пия. Прочетох, че при тремори от неизяснен произход се предписва Пропранолол. Ще го изговоря с лекаря, разбира се, но ме интересува дали при треперене ще помогне.

# 263
Карла,  пропранолола действа успокоително. Не е само за сърце. Изписва се и в по голяма доза 40мг + за трвожност. На мен един доктор ми каза че би ми изписал само пропранолол за тревожността без ад. Аз пиех по 10 мг, 3 пъти дневно плюс ад. Сега не го взимам вече, само в екстремни ситуации и то половинка от 10 мг, еднократно. Добре ми беше, сърцето спря да ме боли и бях спокойна. Той действа на принципа на разширяване на кръвоносните съдове и това създава чувство на спокойствие. Според мен ще ти помогне за треперенето. Питай доктора ти.  Peace

# 264
А сваля ли кръвното Пропранолола? Питам, защото моето е ниско. И като се започва плавно ли се покачва дозата?

# 265
По принцип не се използва за сваляне на кръвно, от лекар знам. Дозите са малки за да повлияе на кръвното. Прием на 10 мг нищо не прави на кръвното. Аз започнах с тази доза (3 по 10мг) и на нея си останах, после като ги спирах намалявах. В листовката не помня да е писало да ги започваш с малка доза и после да увеличаваш. Трябва да видиш какво ти действа все пак. Аз имах и аритмия. Оправи ми се. Ходих и на кардиолог и той ми каза, да не се притеснявам от пропранолола, пък и мойте дози били мн.малки.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 23:19 от Darcey

# 266
Благодаря ти, Darsey!

# 267
Момичета от колко време сте на АД? Аз от 4 години съм на Ксетанор, но много искам да го спра, пия по половин таблетка вече. За втори път правя опит да го спирам, но много ме е страх. Първия път симптомите ми се върнаха с двойна сила  ooooh!  А си го спирам много бавно и по схема.

# 268
Аз също ги пия от 4 години един път ги спрях за 2-3 месеца и после много трудно се оправих така че сега въобще ме е страх да ги спра . Пия Ципралекс и Флуанксол от 3 години и преди това една година бях на Золофт

# 269
На мен ми е добре с АД, но много килограми качих. Това е една от причините да искам да го спра и разбира се, че и не си представям цял живот да съм на лекарства. Страх ме е, че помагат за едно, но сигурно си вредят на друго.

Общи условия

Активация на акаунт