Паническо разстройство - 28

• 95 451
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Serendipity, при мен се съмняваха за това, защото имам непоносими болки в двата крака, но се оказа от дискова херния. Съчувствам ти Sad дано ти назначат адекватно лечение и бързо да се подобриш!

# 451
  • София
Serendipity, при мен се съмняваха за това, защото имам непоносими болки в двата крака, но се оказа от дискова херния. Съчувствам ти Sad дано ти назначат адекватно лечение и бързо да се подобриш!

# 452
Момичета, сега ми сложиха диагноза фибромиалгия. Цялото тяло ме боли. Чак челюстта ме боли силно. Някой сблъсквал ли се е с това страдание?

За мен се съмняват, че е фибромиалгия и искаха да ме включат в експериментално лечение, но отказах. Симптомите на фибромиалгия и ПР и депресия са много близки, така, че за по-сигурно потърси и друго компетентно мнение. Фибромиалгията също се лекува с АД например прегабалин /лирика и бриека съдържат тази активна съставка/.

# 453
Приемала съм лирика , много успокоява наистина , но незнам защо се чувствах като в безтегловност с нея Blush

# 454
на какъв специалист ме съветвате да отида?
Повечето ми се струват напълно незаинтересовани.
Нещото ,което ме гложди е въпросът дали можем сами да си облекчим тези състояния?
Сега пътувам в метрото към кинезетерапевта ,при който ходя. Така ме е стегнала костта на носа,имам усещането ,че ще се пръсне . Като си стисна зъбите още по силна става.и имам усещането за стягане в гърлото.... И това ли е от нерви?

Как ще се отпусна на масажа?

# 455
Вече от месец не пия АД...Не знам от жегите ли е или от нещо друго, но пак ми е зле. Онзи ден повръщах цяла нощ и от тогава все ми се гади. Това всъщност беше и причината да започна да пия АД, защото все ми се гадеше. Само на мен ли ми е лошо да му се невиди? Уж пия вода, дори си купих Хидратин Алфа ако случайно съм обезводнена в тези горещини, но пак не ми е добре. В деня, в който повръщах си бях пуснала климатика. Реших, че съм настинала от него, а уж само за час го бях пуснала. Държа да подчертая, че няма лято, в което да не повръщам....Какво е това чудо? Sad

# 456
  • София
Така ме е стегнала костта на носа,имам усещането ,че ще се пръсне .
Имам абсолютно същото усещане- преди два месеца като започна да ме стяга главата започна и костта на носа да ме стяга и имах чувството, че ще ми избие яко кръв от носа, така и никой не можа да ми обясни от какво е точно.Казаха ми спазъм на кръвоносните съдове

# 457
  • София
Jerry, как мина интервюто?

# 458
Мерси, Венчо! Мълча си и чакам днес резултата Simple Smile
Леле, като ми стана лошо в тоя град. Типична ПА с треперещи ръце. Но нали си имам дар словото успях добре да ги убедя, че това място е точно за мен (надявам се). От там ни в Благоевград, а направо в София в леглото.

Евче, аз почнах със сероксат. Добре ми понесе, в смисъл не бяха толкова зле страничните ефекти. Но не подейства както трябва и го сменихме.

Малко да минат тея жеги, че постоянно ми е зле - то гадене, виене на свят, безтегловност, а и това безсъние.
Взимам си раницата и събота и неделя по Рила, не ме вълнува какво ще е времето!

Приятен и спокоен уикенд, момичета и момчета Revolving Hearts

# 459

Малко да минат тея жеги, че постоянно ми е зле - то гадене, виене на свят, безтегловност, а и това безсъние.
Взимам си раницата и събота и неделя по Рила, не ме вълнува какво ще е времето!

Приятен и спокоен уикенд, момичета и момчета Revolving Hearts

Значи и на теб ти се гади...Поне разбрах, че не съм само аз... Толкова обичам лятото, но някакси в тези жеги, взех да се моля вече за зима...  ooooh! ooooh!

# 460
Нещото ,което ме гложди е въпросът дали можем сами да си облекчим тези състояния?
Сега пътувам в метрото към кинезетерапевта ,при който ходя. Така ме е стегнала костта на носа,имам усещането ,че ще се пръсне . Като си стисна зъбите още по силна става.и имам усещането за стягане в гърлото.... И това ли е от нерви?

По принцип фибромиалгията се диагностицира от ревматолог.......Нямам идея защо. Това е доста модерна болест  и близък психиатър ми е казвал, че е разновидност на депресията и за лечението и трябва консулт и от психиатър и от ревматолог......На мен ми е трудно да се самодиагностицирам, защото имам и дискова херния и не знам от какво точно са породени болките......Казвам самодиагностицирам, защото оставам с впечатление, че симптоматиката на фибромиалгията е доста смесена с някой психични страдания и ми е трудно да повярвам на крайна диагноза......

# 461
Здравейте прекрасни хора!Може би сте ме срещали с някой пост в групата,но те са 2-3 за около 4 год.Причината поради,която реших да пиша е един уникално тъп клип,на който попаднах във ФБ за това как да преодолеем негативните мисли,тревожността и ПА.Като човек,който вече 5 години съм в този филм и се боря без антидепресанти,подобни малоумни съвети ме отвращават.
  За това си казах,минах през Ада,толкова дълъг и трънлив път.Толкова сълзи и отчаяние,и най-накрая светлина и извоювано спокойствие.Защо да не помогна на някого да премине и той през това изпитание и да заживее спокойно?!На кратко ви представям моят "филм".....Simple Smile След боледуване на детето ми 8 месеца след това,когато всичко вече беше прекрасно по време на работа изведнъж ми стана зле,мнооого зле.Пулса хвърчеше,главата ме пареше и си казах,че ми е ниско кръвното....да,да ама не 160/90,а моето е 100/60 даже и по-ниско.Докато отида до спешното и ми беше 120/80.Изсмяха ми се и кръгом.Добре но след 3 месеца пак и не веднъж,а всеки ден по няколко пъти.........нататък го знаете,болници,доктори,присмех,стегни се.......а вътре душицата ти гори.Роднините започват да те мислят за лигла,вкопчваш се да стоят покрай теб,несикаш да си сама и превръщаш роднините си в изкупителни жертви без дори даго осъзнаваш.И така с ада от днес ли лягаш и като се събудиш.....той пак е до теб!Минават месеци,година,две........и си казваш до кога така,ще се оправя ли изобщо някога.Само при мисълта,че това може да е завинаги и усещаш как се задушаваш,облива те пот и изпадаш в паника.Ако беше рана щях да я откъсна,но тази рана е друга,тя е на душата и лек за нея можете само вие да го намерите!Аз си мисля,че го открих моя лек и знаете ли благодарна съм на този Ад,защото чрез него видях,че живота е красив,но на бавни обороти.За да преодолеете ПР трябва да забавите темпото и да осмисляте всичко.Да и аз бях избухлива,но сега елате ме вижте усмихната и усетя ли,че някой ще ме натоварва просто изчезвам или изобщо не го слушам,само се усмихвам и си кимам.Историята ми е много дълга,разбирате 5 г е дълъг период на падане и ставане.Преди като чуех за пътуване и изпитвах ужас,а сегаааа само да каже някой хайде и тръгвам Simple Smile.Ходила съм и на психолог и на психиатър......нищо!Това са хора,които идея си нямат как се чувствате!Дори имах чувството,че имат изгода да ми протакват агонията.Е справих се и без тях!За това се изнервям когато гледам как се подиграват на гърба на нещастието на хората с тъпи клипове,"Когато ви стане лошо дишай" Simple Smile)))).........ела дишай ти с пулс 160 и трепереща като лист.
  За това смятам,че щастието е за да се споделя и да се помага.Щом Господ ми помогна да се справя с това огромно препядствие,ако мога аз на един човек да помогна,за мен ще е прекрасно!Ако желаете можете да ми пишете на лично съобщение.
 Желая успех на всички и знайте,че има измъкване стига да съберете пъзела по правилният начин!

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 16:42 от megito_vc

# 462
  • София
Megito_vc, това е страхотно, че си се справила, дълъг път си извървяла ! Дай Боже всички ние тук да се похвалим със същото един ден! Би ли споделила по какъв начин си успяла да преодолееш това състояние, макар и за некратък период от време. Хубаво е да четем и положителни истории Simple Smile

# 463
Да, Меги, би ли споделила!

# 464

По принцип фибромиалгията се диагностицира от ревматолог.......Нямам идея защо. Това е доста модерна болест  и близък психиатър ми е казвал, че е разновидност на депресията и за лечението и трябва консулт и от психиатър и от ревматолог......На мен ми е трудно да се самодиагностицирам, защото имам и дискова херния и не знам от какво точно са породени болките......Казвам самодиагностицирам, защото оставам с впечатление, че симптоматиката на фибромиалгията е доста смесена с някой психични страдания и ми е трудно да повярвам на крайна диагноза......
Алинка , диагностицира се от ревматолог , защото е равматоидно заболяване .
Меги , радвам се , че си се оттървала от таьи напаст Hug Моля те сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт