Паническо разстройство - 28

• 95 456
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Даа и при мен всичко тръгна от физическите проблеми и понеже както казах съм свръхемоционална и все съм overthinking по модерно казано и става тоталния кръговрат... сега от мислене за тоя Коаксил най-много ПА да си докарам Grinning представете си истерично-нервен смях Wink поне ме обнадеждавате, че с правилните хапове и търпение всичко се подобрява, само с търпение да се заредя Simple Smile благодаря ви, много сте мили !

# 436
   Да, при антидепресантите като странични ефекти има световъртеж, сънливост, апатичност. Все едно те отнасят към един друг свят. Изобщо нищо не те интересува, когато приемаш антидепресанти. Така бях и аз, когато приемах антидепресанти. Все едно ми беше какво се случваше около мене.

# 437
По едно време и аз бях в тежка депресия , но моя позната психоложка ми каза най-добре да се опитам сама да преодолея нещата , защото АД създават фалшиво спокойствие и трудно се спират. Аз също съм свръхемоционална и дребни уж на вид неща ( за нормалните хора Joy ) , на мен ми се виждат страшни и са в състояние да ме изкарат от релси . Опитвам се да гледам по-философски на живота и да приемам хората такива каквито са и най-важното - нянам очаквания към никой , осъзнах , че животът ми е в моите ръце и никой друг ,освен аз самата, не може да ми помогне .Скоро ПА не съм имала , но остана тревожността сутрин когато се събуждам,тогава се чувствам слаба и искам да се гушкам в някой .

# 438
По едно време и аз бях в тежка депресия , но моя позната психоложка ми каза най-добре да се опитам сама да преодолея нещата , защото АД създават фалшиво спокойствие и трудно се спират. Аз също съм свръхемоционална и дребни уж на вид неща ( за нормалните хора Joy ) , на мен ми се виждат страшни и са в състояние да ме изкарат от релси . Опитвам се да гледам по-философски на живота и да приемам хората такива каквито са и най-важното - нянам очаквания към никой , осъзнах , че животът ми е в моите ръце и никой друг ,освен аз самата, не може да ми помогне .Скоро ПА не съм имала , но остана тревожността сутрин когато се събуждам,тогава се чувствам слаба и искам да се гушкам в някой .

Никога не имайте към някого очаквания, дори и към най-близките си хора! Това най-много ни разочарова и губим почва под краката ни. Като не отговаря един човек на твоите изисквания, теглиш чертата и край!

# 439
  • София
Дам, голяма част от проблемите на повечето хора са от очакванията за другите, кой какво ще си помисли, кой какво ще каже и т.н Аз точно това си мислене трябва да преборя , направо със себе си ще ми е най-трудната борба. И сега отивам да си излекувам душата като спретна някой кекс ...после кг ми били много Grinning лека вечер от мен

# 440
Дам, голяма част от проблемите на повечето хора са от очакванията за другите, кой какво ще си помисли, кой какво ще каже и т.н Аз точно това си мислене трябва да преборя , направо със себе си ще ми е най-трудната борба. И сега отивам да си излекувам душата като спретна някой кекс ...после кг ми били много Grinning лека вечер от мен

Най-голямата и трудна борба в този живот е със самите себе си!!!

Приятен апетит с кекса!

# 441
И все пак е важна подкрепата от човека до теб . Аз знам , че мога да разчитам на моя , не че не ме ядосва ... но мога да му споделям и да получа адекватен съвет от човвк с много стабилна психика . Моята позната психоложка ме сравни с птиче , което не иска да отлети от гнездото и да се сблъска с реалността  и че имам страх от неизвестността . Обикновено се случвало на хора , които са прекалено обгрижвани от родителите си , като мен и когато трябва сами да се справят с живота им е трудно . Каза ми още , че не съм още за АД , но при някои хора било неизбежно и процесът бил много труден и бавен . Другият ми проблем е липсата на концентрация и ориентация , с което много трудно се живее . Мисля за много неща едновременно и ми е трудно да отсея важното от маловажното .

# 442
И все пак е важна подкрепата от човека до теб . Аз знам , че мога да разчитам на моя , не че не ме ядосва ... но мога да му споделям и да получа адекватен съвет от човвк с много стабилна психика . Моята позната психоложка ме сравни с птиче , което не иска да отлети от гнездото и да се сблъска с реалността  и че имам страх от неизвестността . Обикновено се случвало на хора , които са прекалено обгрижвани от родителите си , като мен и когато трябва сами да се справят с живота им е трудно . Каза ми още , че не съм още за АД , но при някои хора било неизбежно и процесът бил много труден и бавен . Другият ми проблем е липсата на концентрация и ориентация , с което много трудно се живее . Мисля за много неща едновременно и ми е трудно да отсея важното от маловажното .

Има доза истина. Накарахте ме да размисля, че като дете съм била много обгрижвана и да не ми се случи нещо лошо. Искаха родителите ми от всичко да ме защитят и да не се сблъскам с действителния живот! От това тяхно поведение, доста дълго време бях наивна и вярваща, че всички хора бяха добри и никой не може да ми причини нещо лошо. Когато се сблъсках с истинската действителност, се появи и Паническото разстройство.

# 443
  Да, при антидепресантите като странични ефекти има световъртеж, сънливост, апатичност. Все едно те отнасят към един друг свят. Изобщо нищо не те интересува, когато приемаш антидепресанти. Така бях и аз, когато приемах антидепресанти. Все едно ми беше какво се случваше около мене.

Jennifer, интересно... за началото ли само говориш или и за по-натаък на приема. Ако е за след първия месец, не ,не е така, няма нито едно от изброените. Нито съм апатична,нито сънлива, нито със световъртеж! Astonished

# 444
  • Пловдив
Sunshine,
А как ти действаше антидепресантът, който си пила преди?
Ако с него си се чувствала добре, моят съвет е да се върнеш отново на него. Защото честата смяна на АД не е добро решение. Казвам го от личен горчив опит.

На същите антидепресанти съм. Добре ми подействаха първия път, но напълнях с 11 кг.. Проблемът сега е, че този път май не всичко, което ми се случва в здравословното състояние е от нерви и ми се налага да пия и други лекарства. А аз започнах АД отново, защото често боледувах и близките ми решиха, че си внушавам. На теб колко бързо започваха да ти действат АД?

# 445
Здравейте, отдавна не съм писала и искам да ви кажа, че ходих вчера на лекар и ми изписа Сероксат + Флунаксол. Още не съм ги започнала, страх ме е от страничните ефекти на АД, който е нов за мен - преди години приемах Есцитил. Пораждат се в мене хиляди съмнения, че АД няма да ми помогне, а може още повече да ми навреди. И въпроси от рода "дали пък да не опитам да се справя без лекарства този път", защото не съм толкова зле като миналия път. Някой пил ли е Сероксат? Ще са ми полезни всякакви мнения в момента.

# 446
  • Няма такава държава!
Аз съм пила Сероксат - не ми помогна, но не ми и навреди, не напълнях, нищо и затова го сменихме. Същото важи за Флуанксола. Ако искате, все пак пробвайте без лекарства, може с нещо на билкова основа или хранителни добавки, но трябва да е поне 2-3 седмици, за да има ефект и пак си преценете.

# 447
  • Пловдив
Аз пих и сега пия Серопрам и Флуанксол. Напълнях от Флуанксола.

# 448
  • София
Вижте на какво попаднах, само дето много ми се струва да са прекалили с цената ...

https://revita.bg/32886/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1 … 0%BB%D0%B8%D0%B2/

# 449
Момичета, сега ми сложиха диагноза фибромиалгия. Цялото тяло ме боли. Чак челюстта ме боли силно. Някой сблъсквал ли се е с това страдание?

Общи условия

Активация на акаунт